Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 ART тема
Автор: christal   
Дата:   06-02-08 00:21

ЗДрасти

искам да попитам, смятате ли че заснетите образи трябва по толкова тъп начин, с целия авторов свян да
третират всичко с маниерност (тя включва всичко), с естрадни интерпретации на "основните положения в живота", с неусетени знаци, с "чудесна композиция", с "кражбата на моменти" - дето нищо не е откраднато, щото не е твое в крайна сметка, с неопитомените сравнения, без да са храносмлени - да се навират в очите като някакъв "фото арт"? Не дали трябва [smilie18] Няма ли алтернатива на това, която е по-забавна или по-задълбочена игра - със същите средства пък и не само с тях ? Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: ART тема
Автор: n1x0n   
Дата:   06-02-08 00:24

Ако може още един път и по-бавно... че нещо изгубих нишката на въпроса. Наистина...

Автор: Kindlifresser   
Дата:   06-02-08 00:25

Аз нищо не разбрах от горния текст. Но ме терзае нарастващо съмнение, че това което ти наричаш "арт", за мен е някаква скови-кочинка и не ми създава други усещания, освен умерено отвращение. Няма нужда от благодарност!

Дата:   06-02-08 00:26

Да поднесеш вече очакваното, най-общо казано.

Дата:   06-02-08 00:30

Ами алтернатива винаги има... въпроса е, какво правим ако всички решат да подхождат алтернативно.

Дата:   06-02-08 00:32

Не става дума за всички, просто питам за лични мнения и гледища по въпроса

Автор: arakinixon-cie   
Дата:   06-02-08 00:52

с естрадни интерпретации на "основните положения в живота"

mnogo chesto sreshtano

nixon, koga e bilo tva s 'vsichki da praviat alternativa'?

Дата:   06-02-08 01:02

Ми смело мога да кажа че съм се озовавал в кръгове, фокусирани единствено върху "алтернативата" - изключително досадно. По начина, по който е досадна всяка една крайност.

Дата:   06-02-08 01:08

кръгове
....

emi predstavi si, che edin goliam krug e s "nealternativnata fotografia"
inache sum suglasen za dosadata
no sme dalech ot neia , a i christal govori za drugo

Дата:   06-02-08 01:11

Ами всякакви досадни течения има ,но как да не ги оправдаеш [smile]
Мен ме интересуваха лични мнения, всеки за себе си, нещо такова.

Публикацията е редактирана (06-02-08 01:13)

Автор: OrLIndraGanOv   
Дата:   06-02-08 01:13

Austin 3:16

Дата:   06-02-08 01:14

Ми него просто го мъчат мислите на човек, който е сбъркал кръговете, според мен.

Нали знаеш, ако си зиморничав, мразиш снега и живееш в Аляска - има опция да се обличаш дебело, да не излизаш от къщи и да псуваш 24/7... а има и опция просто да се преселиш в Калифорния и да ти е гот. [smilie3]

Просто намирам за странно учудването на хората, че членовете на един масов форум се държат като членове на масов форум и харесват неща подчинени на масовия вкус. Ми нормално...

Автор: pishman   
Дата:   06-02-08 01:15

Ами не всеки умее да заснеме топографски своя си ад... или не иска. А чувствата напират... и колко му е да протегне ръка към клишетата... важното е да освободи вътрешното напрежение [smilie5] Алтернатива винаги има, но кой я определя като успешна? Кого бихте сложили при себе си в категорията, Авторе, без това да предизвиква... умерено отвращение?

Дата:   06-02-08 01:20

Алтернатива винаги има, но кой я определя като успешна?

....

niama nujda ot uspeh

a i koi go preceniava?

nixon, tva za california ne me kefi
i ne e pravilno

Дата:   06-02-08 01:21

Вижда се, че много снимки са направени за да задоволят публиката, а не за да изразят фотографа. Следвайки чужд път от една страна не успяваме, от друга ставаме смешни!

Дата:   06-02-08 01:22

Пишман, ти не протягаш ръка към клишетата, ти си клише преди да го направиш. "Алтернатива" и тая дума вече е клише, аз мисля, че понякога има нюанси- много малки- които могат да превърнат нещо тривиално в нещо хубаво.

Дата:   06-02-08 01:42

Ах, Авторе... късно забелязах капана Ви... аз всъщност не говорех за себе си... не се вземам насериозно, за да го правя. Но бих казал, че и нишката на нечии дълбини, и визуализирането й, може чудесно да се назове "клише", припомняйки си основното значение на думата. Ще се опитам да си спомня няколкото кадъра, които съм виждал да са били достойни за вниманието Ви и ще ги разгледам пак, с надеждата да доловя тънкостите на нюансирането. Посрамен и угнетен се оттеглям, извинявайки се за профанското си включване. Добра нощ

Дата:   06-02-08 01:49

"Алтернатива" и тая дума вече е клише

Тя не само думата е клише... самата концепция се е клиширала.

Колкото до тривиалното и хубавото - изобщо не мисля, че са взаимоизключващи се неща.

Дата:   06-02-08 01:51

ти си клише преди да го направиш

ти=ти,аз, той...

Дата:   06-02-08 01:57

Само да ви светна, че от появата на мобифоните, дето снимат и фотоапаратите, дето говориш по тях, фотографията е клише!!!
От 200 000 г.п.х. жените ходят по мъже, а мъжете - по жени. И това е клише. Педерастията и чикиите също. За въздържанието да не говорим.
Яденето и пиенето също!!!

Дата:   06-02-08 02:09

не си прав, Орлине... Има нюанси... когато си успешен, всички ти викат на клишетата "собствен стил", голям потенциал има в тях, да знаеш! [beer]

Дата:   06-02-08 02:11

Ако си успешен правейки клишета - това определено значи, че в тях има нещо повече... [smilie3]

Дата:   06-02-08 02:24

n1x0n [smilie24] точно това се опитвах да кажа по-горе... ама стига съм се вмесвал неканен... мир, братя...

Дата:   06-02-08 09:48

Пишман, не съм имал предвид теб или конкретен човек естествено. Напротив, намесвай се. [smile]

Автор: tnt   
Дата:   06-02-08 09:56

Фотографията е убежище за хората без талант. Там приютяваме напъните си за креативност/има изключения, разбира се/.
Алтернатива? Алтернатива няма. Тя бива убивана още в зародиш от консумизма, от катастрофичния характер на заливащите ни news, от лавинообразния поток ненужна информация, изсипващ се на главите ни...

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.