Автор: navy
Дата: 24-12-07 23:13
Абе тва си е мамата тракало ще Ви кажа... не си е работа...
Имам дълъг шофьорски стаж!
Сменил съм сумати и хубави коли и трошки...
Обаче това, което ми се случи ме изкора ха ха ха...
Та ситуацията следната...
Карам си аз хлопела, седмица-две преди това съм минал проверка ходова част, сложил съм зимни гуми, масла, филтри, нови дискове с накладки, бе пушка кремаклийка
Та карам си аз нейде из подбалкана, има няма къмто 6-7 часа, вече стъмнило, колата показва -5 до -7 градуса навън, дърветата заскрежени, мъгла с нож да я режеш...
Та не карам с повече от 60-70, щото видимост 10-20 метра, намалена, не ограничежа, демек, виждам като да ми излезе диво прасе де, щото едно излезе, ама всичко си беше ток...
Так карам си аз и като карам постепенно чувам едно виене и стържене, протяжно такова...
Бах маааму, ко стана
Тя колата натоварена яко, викам си заден лагер спука сепаратор май... стърже.
Намалям - и звука намаля... усилвам и звука усилва... ама точно лагер си казвам мамка му...
Слизам, махам капачка на главина, пипам - лед!
Деба, не мое да бъде... и тва на 4-те колелета...
Качвам се пак, надувам, след 50-60 км/ч и вие и стърже мамата си тракало!
Пък не моа правя фиртеци на пътя да усетя аз кой лагер вие, щото заледено мамка му, мое залитна... но леко така бе свивам в ляво, свивам в дясно - звука НЕ се променя! Викам си - НЕ мое да е лагер! Би тряяло да си промени звука... сигурно е на задно колело и леките свивки не му влияят...
Лошото е, че колкото повече време минава по силно се чува, отзаде, едно стържене, виене, изкарва те от нерви!
А имам още стотина километра преход!
Е, прибрах се
А спецовете по автомобили ако ми кажат каква е била 'повредата' едно голямо ЕВАЛА ще им кажа
Аз такъв куриоз на пътя не бях получавал ха ха ха ...
|
|