Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Можете ли да прощавате? Какво никога не бихте простили?
Автор: Georgeta   
Дата:   01-12-07 22:42

Какво бихте простили ...и ...какво - НЕ?

Отговори на това съобщение
 Re: Можете ли да прощавате?
Автор: Cristinel   
Дата:   01-12-07 22:43

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Marillion   
Дата:   01-12-07 22:54

мхм...

Дата:   01-12-07 22:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ALBIREO   
Дата:   01-12-07 22:56

Дай по-конкретно [shtrak]

Автор: onlineivo   
Дата:   01-12-07 23:07

Дай по-конкретно [smilie24]

Иначе трябва да се прощава когато си заслужава... ако ти се иска да простиш, но вътрешно не можеш - положението е тежко!

Автор: Amigo   
Дата:   01-12-07 23:10

Мдааа, зависи [cool] [smilie7]

Автор: scrap   
Дата:   01-12-07 23:10

Събрали се души на съвещание преди въплъщението си на Земята. И Бог попитал една от тях:
- Защо искаш да се въплътиш?
- Искам да се науча да прощавам.
- На кого се каниш да прощаваш? Погледни душите какви са чистички, светли, любящи. Те толкова те обичат, че не могат да направят нищо такова, заради което да се налага да им прощаваш.
Натъжила се Душата, но повторила:
- Аз така искам да се науча да прощавам!
Тогава до нея се приближила друга Душа и й казала:
- Не тъжи, аз те обичам толкова много, че ще бъда с теб на Земята и ще ти помогна да изпиташ опрощението. Ще бъда твой мъж, ще ти изневерявам и ти ще трябва да ми прощаваш.
Приближила се друга Душа и казала:
- Аз също те обичам много. Ще дойда с теб и ще бъда твоята майка, която ще те наказва, ще се меси в живота ти и ти ще се учиш да прощаваш.
Още една Душа се приближила и казала:
- Аз ще бъда твоят началник и от любов към теб ще се отнасям към теб грубо и несправедливо, така че да изпиташ какво е да се прощава.
Друга една Душа предложила да й бъде най-добрата приятелка и да я предаде, друга да й бъде злата и несправедлива свекърва и т. н. По този начин се събрала група от обичащи се души, измислили си сценария на своя живот на Земята и се въплътили.
Но се оказало, че да си спомнят за Себе си е сложно и трудно и те всички забравили своя договор. Повечето приели на сериозно живота си, започнали да се обиждат и гневят един на друг, забравяйки че сами са си съставили този сценарий и забравяйки най-важното – че те всички се обичат един друг!

Дата:   01-12-07 23:12

Автор: ALBIREO   
Дата:   01-12-07 23:48

scrap - интересно звучи [smilie24]

Щях да казвам някаква глупост, ама като ти прочетах писанието и я забравих [smilie18]

Автор: g06ky   
Дата:   02-12-07 00:27

Hybavo e da se proshtava nezavisimo dali sa ogromni ili neznachitelni greshki , spored men trqbva horata da namirat vinagi sili da proshtavat [smilie24]

Автор: wicked   
Дата:   02-12-07 00:43

За съжаление аз бих простила всичко...Зле за мен, добре за останалите. Но ако грешката се повтори - без компромиси.[smilie2]

Автор: asahi   
Дата:   02-12-07 00:47

Опрощение, покаяние - две взаимно свързани християнски ценности. Опрощение след покаяние би трябвало да работи на 100%.

Автор: Princess_Lia   
Дата:   02-12-07 00:52

Мда, мога да прощавам.

Автор: BotsRevenge   
Дата:   02-12-07 01:32

Прощавам, но не забравям.

Автор: tan4o   
Дата:   02-12-07 01:39

Опитвам се да прощавам!

Автор: ilchoni   
Дата:   02-12-07 02:00

На мен ми се случи веднъж да присъствам на медитация по сахаджи йога, и когато потокът от енергията ми стигна до една от последните чакри (някъде около врата), се спря точно там и щях да се задуша.
Една от по-старите йоги (ще ме извините за невежеството, не съм дотам запозната с точните им имена) дойде при мен и ми обясни, че това е чакрата на прошката, и ако не простя на някого нещо (което очевидно съм таила дълго време в себе си), няма да мога да медитирам. Та с нейна помощ "освободих" енергията и си възвърнах равновесието.
Сещате се, че повече не присъствах на друга сбирка на йогите. [smilie25]

Автор: bobihot   
Дата:   02-12-07 02:17

Колелото на живота:
"Веднъж си цар,
веднъж си просяк..."
Трябва да простиш, че да ти простят...
Вселената е симетрична [beer] [shtrak]

Автор: tnt   
Дата:   02-12-07 09:52

научих се [smile]

Автор: fotografinq   
Дата:   02-12-07 10:03

Съгласна съм с Илски източните религии много точно и ясно определят нуждата от прошка.
Прошката освобождава духа.
Не знам защо се е изплашила, а може да е попаднала много неподготвена в някаква среда, като да влезеш в морето и да се нагълташ със солена вода.
Дух,рейки, ки, чи ... различни езици - един смисъл: Жизнена енергия, която човек може да се научи да владее,до определена степен,ако положи усилия в тази посока.
За тези които искат да се научат да прощават http://daobg.com/forum/index.php?act=articles&CODE=03&id=245

Публикацията е редактирана (02-12-07 10:41)

Автор: тьма   
Дата:   02-12-07 10:58

Обикновено бързо прощавам, но не и предателството във всичките му разновидности и форми.

Автор: ilchoni   
Дата:   02-12-07 11:21

fotografinq, градскооооо, поздрави на морето! :)
А аз се изплащих, именно защото не бях подготвена. Все пак отивам на практическа лекция по йога, с идеята за медитация, освобождение от стрес, негативност и прочие, а в крайна сметка завършвам със силно главоболие и тежест в гърлото, като да не мога да преглъщам. Реших, че някой си прави лоша шега с мен, но след като една от другите йоги ми обясни за въпросната чакра на прошката, а ми помогна да я "освободя", всичко беше ок.

И оттогава още по-убедена (вече и от личен опит), че човек не трябва да пази лоши мисли към някого или нещо, защото така погубва себе си, и никой друг.

Автор: EndlessDark   
Дата:   02-12-07 11:33

Да мога....[smile]

Автор: Императорът.   
Дата:   02-12-07 11:54

Някои неща да, някои не... както и всеки човек...

Автор: kremmm   
Дата:   03-12-07 00:59

мда, мога и прощавам, но когато вътршно и интуитивно не мога, не го правя, за да не се тормозя...и себе си и този, който иска да му прощавам...[smile]
ilski, fotografinq, [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.