Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Windows Vista and...
Автор: navy   
Дата:   01-12-07 00:24

... необходимите софтуерчета към нея [smilie7]

коя антивирусна?
фотошоп 2 или 3?

Изобщо да се мятам ли да търся драйвери за ХъПъ [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Щото модела ми е бая нов и никъде за ХП и думичка не споменават [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Windows Vista and...
Автор: tonevjr   
Дата:   01-12-07 00:42

От доста време използвам Касперски и не съм имал проблем,а и цената му е поносима[smile] [beer]

Дата:   01-12-07 00:48

Набарах един голяяяяям списък с това кое върви и кое не върви на вистата [smilie7]

Другата приятна новина е, че в нормално работно състояние, с намалена яркост на монитора, но работех на него, включена и уайрлес карта... при първо зареждане на батерията и ме изкара 2 часа и половина [smilie7]

Значи да очаквам при разработване на батерията в икономичен режим поне 4 часа [smilie7]

Харби, макар че аз бича на адаптер [smilie18]

Автор: kalahan   
Дата:   01-12-07 00:49

[smilie5]

е трябва да не си добре да си сложиш ХП на хубавото лаптопче[smilie5]

Antivir, никакви проблеми с нея.

Аз съм с CS2 и нямам грижи. Виста лети, не забива, досега 1 единствен проблем с програма да не тръгне partition magic, но не ти трябва Виста си има такава вградена.

Съвет от мене, изключи си windows search, ако не го ползваш често, иначе ти индексира излишно по харда, мен това ме дразнеше. От процесите го спираш и си готов. Иначе тои пак си работи като го пуснеш но търси на момента. А ако е пуснат ровичка сам и индексира, за да имаш мигновенен сърч, но това на мен не ми трябва.

Автор: Cristinel   
Дата:   01-12-07 00:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: tonevjr   
Дата:   01-12-07 00:54

И разкарай Юзър контрол-а[smilie9] [smilie5] [beer]

Дата:   01-12-07 00:54

navy, ето ти полезна програмка vista battery saver

в момента, в който дръпнеш адаптера, тя ти изключва АЕРО и слайд бара и имаш повече време на батерия

Дата:   01-12-07 00:58

Благодаря Ви хора [beer]
На коре2дуо санта роса с 2 г. рам вистата си лети безпроблемно. Не се оплаквам... верно, много пируети, рисунки и анимации, не знам дали могат да се съкратят, но не е болка.
А батерията ЩЕ държи повече, нещо, в което съм сигурен [smilie7]

Това тук е списъка:

http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/Windows_Vista_Software_Compatibility_List

Дата:   01-12-07 01:42

https://photo-forum.net/static/forum/2007-12/hgep0241.JPG
http://img.tomshardware.com/de/2007/02/21/kraeftemessen_bei_thg_-_vista_gegen_xp/image058.png

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: equinox   
Дата:   01-12-07 01:49

Когато се замисля за Windows Vista и Windows XP в съзнанието ми изскачат образите на чисто нов базов автомобил и петгодишен спортен "жребец" с твърдо окачване и чудовищно мощен двигател. Със сигурност новата кола изглежда по-лъскаво, а в купето му има един милион индикатори и копчета, но моторът му се задъхва при всеки стръмен баир. Старата бегачка пък притежава скромна, очукана визия, но за сметка на това ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 6 секунди... Ако се върнем отново към двете най-обсъждани операционни системи на Microsoft и за миг ги поставим в тази автомобилна рамка, ще достигнем най-логичните изводи по най-краткия път. Windows Vista е нова, лачена, скъпа операционна система, но бавна като охлюв. За сметка на това каленият в битки XP предлага по-архаичен интерфейс, но производителността, която демонстрира, е почти два пъти по-голяма от тази на последната операционна система, изработена от отбора на Бил Гейтс.

Надеждите
Фактът, че за около една година едва 13% от бизнес потребителите на Windows (според изследване на IT експерти, цитирано от CNETnews.com) са мигрирали към новата операционна система, е обясним със стратегическото изчакване на големите играчи. Още преди няколко месеца усилено се заговори, че огромна част от потенциалните потребители на Windows Vista отлагат покупката до излизането на първия service pack (голям софтуерен пакет с корекции и подобрения). В края на юни под натиска на интернет търсачката Google Microsoft обяви, че първият service pack ще бъде готов преди Нова година. По последни данни обаче той ще се появи в началото на 2008. Успоредно с кръпката за Windows Vista обаче програмистите от редмъндската компания разработват и третия поред голям сервизен пач за Windows XP.

На този етап и двата пакета са достигнали статус на "бета версии", което означава, че са почти готови и финализирането им е съвсем близо. Вече дори са направени тестове на двете операционни системи с наличните service pack-ове. Те са проведени от Devil Mountain Software - базирана във Флорида софтуерна компания. Резултатите са поместени на технологичния сайт CNETnews.com и според тях XP се справя близо два пъти по-добре от своя по-малък брат. Авторитетната медия споделя, че тестовата конфигурация е притежавала следните хардуерни характеристики - 2 GHz Core 2 Duo процесор и 1 GB RAM. За сравнението на производителността е използван софтуерният пакет Microsoft Office 2007. Осъществени са идентични операции, проведени в точно определена последователност. Резултатът е, че Windows Vista (със или без бета версията на първия service pack) извършва тестовата процедура за 80 секунди. Eкипиран с бета версията на третия си service pack, Windows XP се справя за 35 секунди. Подобрението в производителността на Windows Vista след инсталирането на дългоочаквания пач е едва с 2%, а бързината на Windows XP, въоръжен с новия пакет от софтуерни кръпки, се увеличава с цели 10%.

Изпреварил времето си
Повечето защитници на Windows Vista твърдят, че тази операционна система е проектирана да работи на далеч по-мощни конфигурации от своя предшественик. Според тях, ако тестовете се провеждат на достатъчно бързи машини, разликата между двете операционни системи ще се намали. С това твърдение се сблъсква мнението на потребители, които имат богат опит със стартирането на игри, изискващи свръхмодерни хардуерни конфигурации. "Много от актуалните заглавия като Gears of War и The Witcher изискват инсталацията на голям брой допълнителни хотфиксове, за да бъдат стартирани под Windows Vista и дори тогава не е сигурно, че това ще стане гладко и безпрепятствено", споделя гейм журналистът Владимир Тодоров. И продължи разказа за своите преки впечатления от Windows Vista: "Kane & Lynch: Dead Man (известна нова компютърна игра) върви по-добре на 7900GT видеокарта под XP, отколкото на 8800GTS под Vista." Необходимо е да се поясни, че 7900GT е модел на повече от година, а 8800GTS се появи на пазара преди броени седмици. До това твърдение гейм журналистът достига, след като е тествал въпросното заглавие на достатъчно мощна конфигурация - Pentium 4 3 GHz, 2GB DDR II RAM и споменатите видеокарти (и двете от най-високия клас на NVIDIA).

За производителността на новата операционна система споделя своите впечатления и техническият мениджър в американската IT компания Aplus.Net Джеймс Димитров. "Разликата в производителността между двете операционни системи е близо 40% в полза на XP при DirectX10 игри като Need For Speed Prostreet и Unreal Tournament 3", споделя специалистът. "Истината е, че ако човек използва само IE и чат програми, Windows Vista е перфектен избор, но когато става въпрос за игри, за кодиране на филми, дизайнерски приложения и рендване, Windows Vista не може да се мери с XP, поне на този етап", добавя Джеймс Димитров. Думите му се потвърждават и от технологичния сайт tomshardware, чиито редактори са обединени около идеята, че "при бизнес приложения, най-вече такива, които използват повече от мощта на процесора, Windows Vista е с 18-24% по-бавен от XP".

DirectX10 е едно от нововъведенията във Windows Vista, което трябваше да примами потребителите да мигрират към новата операционна система. Тестове, направени от enthusiast.hardocp.com, обаче показват, че кадрите в секунда с включени опции, поддържани от DirectX 10, спадат от 55 до 66 процента. Този факт прави редица приложения (най-вече игри) почти неизползваеми. Или поне не и на средностатистическа хардуерна конфигурация.

От няколко месеца ползвам Виста, но май мисля скоро да я разкарам. Нито една игра не ми върви като хората. За такава конфигурация е странно.

Харесва ми как изглежда и как е организиран, но май доста излишно товари машината. Поне такива са ми наблюденията.

Автор: asahi   
Дата:   01-12-07 06:18

Сподели като намериш читави ХР драйвери за Вайото.

Автор: Тед   
Дата:   01-12-07 08:31

Vistata е супер дърво...

Само бедните юзерчета, невидели шарении и часовник на десктопа ахкат и охкат по тоя шит...

Още повече на лаптоп е луд тоя дето си я слага.

Сложете си някой Linux дистрибуция и едно XP и сте Н:1.

Дата:   01-12-07 09:29

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: slivenski   
Дата:   01-12-07 10:12

Вистата тайно праща фийдбек до Майкрософт с информация за това какви програми са инсталирани на харда ти и дали имат легален код... [smilie21] [smilie21] [smilie21]

И един ден може да ти тропне някой на вратата... [smilie18] [smilie21]

П.П. Баси, знаех си, че това мляко, дето си го сипах в кафето нещо е ферментирало... [smilie6] [smilie6] [smilie6]

Автор: solo5   
Дата:   01-12-07 11:24

докато не излезе сървис пак за Виста няма да я слягам отново
от мързел я издържах към 3 месеца [smilie18]

Дата:   01-12-07 13:54

[smilie7]
спокойно момчета

Дата:   02-12-07 18:16

кое неро е добро [smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   02-12-07 18:17

За виста всяко не е добро [smilie5]

Дата:   02-12-07 18:20

мноо знаеш [smilie18]

Дата:   02-12-07 19:39

navy аз съм с тази неро излишно голяма с куп глупости дето не ми трябват.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.