Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Докога бе, кокошкари смотани??
Автор: ivodam   
Дата:   11-09-10 17:42

Взех си наскоро нова видеокарта, която няма изход за аналогов телевизор, а аз държа да си карам още известно време поне с тръбата. Търся решения как да го включа тивито към картата, да си гледам филми - едно от решенията е - има конверторчета, които взимат сигнал от ВГА изхода и го преобразуват в С-видео. Търся такова конверторче у нас и в чужбина, и какво установявам - някакъв хубавец от провинцията, айде да не го споменавам кой е, продава конверторчето през Интернет магазин за 60 лв. С две-три щраквания го намерих абсолютно същото, и си го поръчах от Ибей ново ...за 16 долара заедно с доставката!

Е докога бе, мамицата ви кокошкарска.

[smilie2] [smilie23] [smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: Докога бе, кокошкари смотани??
Автор: sunnyshot   
Дата:   11-09-10 17:43

докато има купувачи [smilie5]

Автор: cicomanco   
Дата:   11-09-10 17:44

Нали си си го поръчал...ко ревеш!

Автор: danvan16   
Дата:   11-09-10 17:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   11-09-10 17:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: PeterPAN   
Дата:   11-09-10 18:20

Хората са го казали:

- Има два типа балами
_ Едните ги тъсиш, другите сами идват при теб

[smilie24]

Автор: ivenchev   
Дата:   11-09-10 19:31

като прочетох заглавието си рекох: а доскоро бяха многоуважаеми колеги птичари ... [smilie10] [smilie5] [smilie18]

Автор: otkata   
Дата:   11-09-10 19:40

че ква е разликата [smilie5]

Дата:   11-09-10 20:02

[smilie10]

https://photo-forum.net/static/forum/2010-09/akon2323.JPG

Автор: juslen   
Дата:   11-09-10 20:26

Хе те половината стоки в БГ са с завишени многократно цени,затова все повече хора вече си пазаруват от нета.
Такива селски тарикати е пълно дето слагат яка надценка та да изкарат парички както си седят,обаче има купувачи на които не им се занимава или не смеят да си поръчат от интернет та взимат с надценката.

Автор: Amigo   
Дата:   11-09-10 20:26

[smilie18] [smilie18] всеки гледа да намаже, туйто [smilie8]

Дата:   11-09-10 20:32

веечер, щом луната се покааже
свеки гледа да намааже
от чуждо гаадже

[smilie5]

Автор: НАСОО   
Дата:   11-09-10 21:35

ivodam [smilie24]

миналата седмица идват ония от нета и ми искат по 1лв на метър да ми опънат един лан. Ако не ставаше дума за 50метра и ако не ми бяха поискали допълнително пари за монтажа сигурно щях да се навия, но в крайна сметка нещо се сдърпахме и аз ги изгоних. Отивам в кварталното магазинче да си купя кримп клещи - брех 24лв. И то некви от най-обикновените дето представляват две железца с една панта. Нещо ми стана крива продавачката и като ме пита кво искам и казах, че искам кримп клещи, но нейните ми се струват с доста висока цена. Разделихме се с взаимна неприязъм и отивам в магазините около Мария Луиза и Пиротска брех пусти клещи пак горе долу толко и вече си викам май по-добре да викам ония идиоти дето изгоних. Нещо се запалих и айде до склада дето пазарувам кабели да видя колко е кабела и да питам за клещи. Оп кабела се оказа 30ст. Взимам 300метра щото имам да подменям и едни стари жици, но пичовете свършили клещите. Иначе там бяха 13лв едни такива изглеждащи модерни с лостова система и за три вида накрайници. Тюх тюх прибирам се у нас и въпреки, че мразя и-бей щото ми се струва като че предавам държавата като купувам от вън, пускам търсачката- ето какво излезе е как нещо дето на дребно го продават за 7,80 струва в склада на едро 13лв, а вчера в един магазин гледам 35лв[smilie11]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   11-09-10 21:41

Педераси дам....

[smilie21]

Автор: asahi   
Дата:   11-09-10 21:42

Да ме прощавате, ама този разговор беше актуален преди 20 години между икономически неграмотни събеседници. За справка си припомнете за:
-транспортни разходи;
-мита и митнически разходи;
-ДДС;
-блокирани оборотни средства в складови наличности в контекста на цената на парите във времето;
-складови разходи;
-наеми на магазини, режийни разходи, заплати на персонал.

Всички тези неща не влизат в цената на сайта продавачЪт.цом.

Автор: dimi2007   
Дата:   11-09-10 21:54

Не стана ясно от "грамотното" изказване . тия от .цом контрабанда ли продават !?!?!?

Дата:   11-09-10 21:54

що да не влизат. И той има персонал, ако няма влага собственият си труд, и той е платил мито или ДДС в сътветната страна освен ако не е производител и той ако купува големи количества има разходи за склад и той или ти плащаш транспортните разходи и пак цената два пъти по ниска?

Дата:   11-09-10 22:01

Написал съм 6 реда не да си чешете клавиатурата, а да мислите.

Какъв склад има онлайн магазин? Никакъв.
Какво ДДС и мито плаща, след като не внася? Никакво.
Кой най-често плаща транспортните разходи (shiping cost)? Бай клиент. Безплатната доставка е рядкост за сериозните стоки.
Плаща заплати, но на работещи служители, а не на почесващи се магазинерки.

Автор: otkata   
Дата:   11-09-10 22:02

за ддс и мито пак си помисли

Дата:   11-09-10 22:05

Автор: Amigo   
Дата:   11-09-10 22:05

ами няма да купуваме от магазина, нали се сещате [smilie5] [smilie5] [smilie6] [smilie6]

Публикацията е редактирана (11-09-10 22:05)

Дата:   11-09-10 22:06

е нали не е производител, как мислиш го взима от производителя без ДДС?
Има онлайн магазини изпълняващи по 1000 поръчки дневно - мислиш ли че нямат склад? А в БГ има и много магазини които са собствени - какъв склад плащат те?
Дали бай клиент плаща транспорта или доставчикът нали е важна крайната цена на която го получава бай клиент? Ако си купиш сериозна стока от нета си плащаш мито и ДДС като поп. Ако е от ЕС не плащаш, но и то и магазина не плаща. Та какъв беше спора освен, че единия плаща на работещи служители, а другия на клатещи магазинерки?

Дата:   11-09-10 22:07

Ок. Сайт от Китай ми праща стока в България. Взима стоката от склада на производителя и прави износ. Няма ДДС. Ако има някаква такса за износ - ОК, ама май няма. Или бъркам?

Дата:   11-09-10 22:09

като взима стоката от склада на производителя все едно ти я продава той и наистина не плаща ДДС, но пък бай магазинер в БГ я е взел горе долу на 30% отстъпка като дистрибутор, та в крайна сметка как бай цом ми я продава на три пъти по ниска цена?

Автор: ivodam   
Дата:   11-09-10 22:14

asahi: И в двата случая иде реч за продавачи през Интернет сайтове, кого визираш с продавачът.цом не стана ясно?

Българският продавач едва ли държи повече от една бройка налична, за която не е плащал нито мита, нито ДДС, сумата е малка. Най-вероятно обаче ако някой се излъже да му поръча, сам ще тръгне тогава и той да я поръчва.

До едно време така пазарувах от разни продавачи на авточасти - имаш ли еди какво си бе? Гледа, рови, абе немам, ама мога да ти поръчам от Германия. Ма от Германия не само мога и аз да си поръчам, ами и транспортът ще си спестя, щото всека седмица имам камиони в Германия.

Очаквам в скоро време писъци и ревове, подобни на тези на фотографите за снимките за документи - помощ, фалира ми великийот магазин, хората си купуват директно от чужбина. Очаквам и поредната операция на властите - "Пазарувачите" - за пресичане на престъпните помисли на населението да си пазарува евтино в чужбина, в ущърб на местния бизнес.

[smilie2]

Публикацията е редактирана (11-09-10 22:26)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.