Автор: Mori13
Дата: 12-02-13 12:01
Бе кво да ви кажа - че не е права, не е. Изпушила е тотално, не е за учител вече, трябва да си почива. Ама знам и защо стига до там. Покойната ми майка беше учителка в гимназия, баща ми доскоро преподаваше в университет. Учениците отдавна бяха келемета и половина, но последните години и студентите станаха такива. Малко са унверситетите, които са държат на името и без угризения късат студенти.В много от тях преподавателите са натискани от ръководството да не късат студентите, защото те си плащат за образованието. Практиката е порочна, води до още по-голяма разхайтаност. Баща ми преподаваше и след пенсия, въпреки малката заплата, но в един момент каза "стига, не мога повече, писна ми да говоря на стената, нищо не става от тези - от една група, ако има и един да се интересува от материята, ще преподавам заради него, но то няма". Те така...загуби желание да прави безпполезни и безмислени неща. Описвал ми е често как протичат часовете му сега. Когато аз съм бил студент нямаше такова нещо - едно липсващо упражнение и адиос....повтаряш годината. Взимал съм таксита, за да не закъснея за лекция.
|
|