Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: alsash   
Дата:   27-10-12 19:53

....та се мели с чепките, увря, и се наля, и даже взе да се избистря (ако и да не е станало студено).....дали да го бутилирам вече?

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: georgi969   
Дата:   27-10-12 19:55

трябва да се стабилизира.със серниста киселина.

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: alsash   
Дата:   27-10-12 19:55

.......или ще ми изпоизгърмят бутилките? [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: alsash   
Дата:   27-10-12 19:57

....а според някои автори, когато се произведе с ЧЕПКИТЕ, се добива танин, който помага вместо сернистата киселина....

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: georgi969   
Дата:   27-10-12 19:57

А и защо ти е да го бутилираш? Толкова ли е много. Пий си го от буренцето.До края на зимата все ще свърши.

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: georgi969   
Дата:   27-10-12 19:59

Има най-различни начини- с чепки и без чепки.

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: alsash   
Дата:   27-10-12 20:00

...абе...така е...ама децата ще се прибират от чужбина за Коледа, а трябва да има за тях! (количеството е ...да не кажа символично)

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: georgi969   
Дата:   27-10-12 20:03

е, щом е за до Коледа,и в бурето не вярвам да му стане нещо.Само трябва да проявиш воля, та да не свърши преждевременно.

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: luboombre   
Дата:   27-10-12 21:35

Технологията ти е грешна от самото начало,но щом си стигнал до момента на избистрянето -откали т.е. източи от канелката или с маркуч без да засягаш утайките,махни калта,прибави бистрител,препоръчвам бентонит съгласно упътването на етикета,върни обратно в съда и изчакай 15дни.

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: Славов   
Дата:   27-10-12 22:09

Задължително бистрене преди бутилирането, аз ползвам белтък....

[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: boZo   
Дата:   28-10-12 00:29

Бутилира се в най-студените зимни дни декември-януари, тогава всичко е бистро и утаено без химия. Момента със сернистата киселина си го изпуснал вече, ако не е оцетирало и няма мухлясъл дъх всичко е ок. Танина помага и за главоболието на следващия ден.

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: CyberGene   
Дата:   28-10-12 00:33

Не че съм голям разбирач на вината, ама рядко съм попадал на сполучливо домашно вино, а като гледам какви въпроси задаваш, не виждам що трябва да мъчиш точно децата си с това, вместо просто да им купиш малко хубаво вино от магазина, има достатъчно качествени неща по магазините.

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: CanoniO   
Дата:   28-10-12 00:38

то не стана много ясно червено ли е или бяло, щото нещата са малко различни технологично... но времето беше доста топло и ферментацията 100% е била агресивна, което пък почти 100% ти е докарало оцетената нишка...

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: boZo   
Дата:   28-10-12 00:40

CyberGene
По магазините продават откровен боклук. Под 45-60лв. за бутилка пиеш някакви производни на вино. Хубаво домашно вино става от цръни вранац с мерло и малко черен отел. И дъбови бъчви с маниакална хигиена.

: alsash
От чепките ако има тръпчив вкус може да го утаиш с чист желатин - освен утаяване той премахва и тръпчивостта и придава мекота без да засяга ароматите.

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: CyberGene   
Дата:   28-10-12 00:44

бозо, възможно е, не разбирам наистина чак толкова, но все пак обичам доста да пия вино и горе-долу съм си изградил вече разбирания кога ми харесва виното и кога не ми харесва, може и изцяло погрешни на масовото да са, не знам [smilie18] Но все пак има бъгарски вина в диапазона 9-10лв, които ми харесват, например Mezzek и Telish. Със сигурност ми харесват много повече от масовото домашно вино, което правят повечето хора с убеждението, че са направили нещо хубаво.

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: Jim__Beam   
Дата:   28-10-12 00:50


.. Бозо , ти се изхвърли като чикия на сух песок с тия 45-60 лева за бутилка ....... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. Нави да не ти е хакнал профила .... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

.. при 20-30-40- 80 стинки за кило грозде ...... как го докара до 50 лева за бутилка ..... [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Между другото , колко декара лозя имаш .... ти или баща ти , се тая .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]


Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: CyberGene   
Дата:   28-10-12 00:53

Оф, от тая тема така ми се припи вино... [smilie18] Имам едно италианско подарък от брат ми, дето си го пазя за специални поводи и един Телиш, та се чудя кое от двете да отворя и да се отдам на битов алкохолизъм [smilie18] Имам и един хубав телешки суджук на Маджаров, то направо да стана и да разкърша, както е тръгнало [beer]



Публикацията е редактирана (28-10-12 00:55)

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: CanoniO   
Дата:   28-10-12 00:57

лашни ги и двете... аз така правя, като не знам кво ми се пие. Пия ракия, после бира, после ям нещо с вино, после пък някво виски с ядки, накрая ако е лято пия кампари или мента,

пък ако е зима, нищо...


ама повече от 200-300 грама от всяко - не. Да не съм алконафт?



Публикацията е редактирана (28-10-12 00:58)

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: Славов   
Дата:   28-10-12 00:59

И на мен ми се припи винце от темата, но утре вечер ще наваксам, днес един роднина ми даде 2л. да опитам новата реколта....

Скоро се изръсих едни 60лв. за бутилка някво Аржентинско, еми вино кат вино, нищо особено, без такива експерименти повече....

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: Jim__Beam   
Дата:   28-10-12 01:09


.. Имам едни приятели .... собственици на супер скъп и бутиков ресторант ....

.. та , като отвориха преди 7-8 години ..... най-евтините им вина бяха 50-70 лева , найскъпите - около 200 ....

.. викам - Копеле , пият ли ги !? ... щото и аз тогава имах кръчма и най-скъпото ми да е било не повече от 40-50 лева ...

.. пича вика - Брато , само от най-скъпите поръчват, въпрос на престиж ..... вече имаме от 500 , от 600 , от 700 кинта вина ...

... това преди ..... сега имат и от 1300 и нагоре ....

... за всеки влак си има балъци ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]


Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: boZo   
Дата:   28-10-12 01:11

Jim__Beam
Немам лозе, гроздето го купувам. Тва за виното го знам от технолог във винзавод.

Сайбъре, купешко вино 9-10лв. е трета-четвърта производна от баш виното с добавени аромати, оцветители и т.н. Домашното масово вино не те кефи, щото или го слагат в бидони, или слагат калпаво грозде или не хигиенизират хубаво пъчвите от предната година или се правят на 'химици'... Не си попаднал на винар, не че аз съм.

Истинско вино се прави само от гроздови зърна. Не се слага НИЩО друго. Ползват се бъчви, а не бодонЬе разни. И маниакална хигиена - никакви загнили зърна, парени киснати бъчви и т.н.

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: Jim__Beam   
Дата:   28-10-12 01:22


.. Бозо , братовчед ми е главния технолог във Винекс Славянци .... Георги Русинов се казва ....
.. а баща ми има над 40 дка лозя ..... пак в тоя регион ....

... така че , малко не приемам тая хватка - един технолог ми каза , комшийката от входа знае ..... или малко ала БГмама ... [smilie3] [smilie3]

.. та , в тоя край , народа от стотици години се препитава с отглеждането на лозя ...... съответно и от правенето на вино и ракия .... [smilie21] [smilie21]


Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: C41   
Дата:   28-10-12 01:38

Технологията....

Има ли вино, винаги може да се превари на ракия. Независимо, дали е произведено по технология или не.[smilie21] [beer]


Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: boZo   
Дата:   28-10-12 01:59

Jim__Beam
Тогава питай братчеда в бутилките от 9-10лв. на пазара кво има вътре... Питай и на каква дистрибуторска цена излиза от винзавода това, дето го продават на крайна клиентска по 9-10лв. и после кажи дали е същото, като домашното дето прави баща ти. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: ...Въпрос относно технологията на виното !
Автор: n1x0n   
Дата:   28-10-12 02:10

По магазините продават откровен боклук. Под 45-60лв. за бутилка пиеш някакви производни на вино.

Някакви градски легенди са това, предимно снасяни от разни псевдо-разбирачи. Хич не ги слушай.

Директно от добра изба можеш да си купиш за 12-15 лева такова вино, каквото в домашни условия само 1% от "домашарите" могат да си направят. От вноса също има прилични вина в категорията около 20 лева.

Отделен е въпроса, че на нашенеца вкуса за вино му е супер извратен - щом е от чичо му Пешо/дядо му Гошо - значи е върха на сладоледа, нищо че не става за пиене.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.