Автор: boni
Дата: 08-11-12 18:02
Ами предисторията е, че идват у нас в мое отсъствие и дават на жена ми бланка на близу като предложение за услуга, на която е моето име, защото съм бил преди към кейбълтел и имах кабелна към кейбълтел и договор с кейбълтел, но новата бланка на близу не е подписана от мен, нито е маркирано, че това е договор. Убеждават жена ми да подпише бланката за да пуснат интернет, но и казват че не е ясно кога ще стане това. Това става 4 месеца по-късно! Ок, взех да си го плащам тоя нет, но той беше непоносимо ужасен, прекъсваше и се налагаше нон стоп да се разправям, да идват техници и т.н. Накрая им казах, че се отказвам от услугите им, а те взеха да претендират, че имали договор и да ме тормозят непрекъснато. Даже ми водеха сметки от момента на посещението на техните хора, при условие, че те пуснаха нета цели 4 месеца по-късно!!! И за следващите 2 месеца, в които го изтраях е работил максимум 1 месец, другото време - разправии, техници и т.н. Аз обаче договор не съм подписвал и въпросната жълта бланка нямаше чекнато квадратчето за договор, нито номер на договор, нито моите данни, нито нищо. Въпреки това ме тормозиха до дупка и накрая взе да ми звъни някаква от нам си каква финансова къща с приказки за съдене и строг тон, който можеше и да стресне някой, но мен само ме ядоса . След като и обясних с достатъчно остър тон, че не само нямам никакви задължения към Близу, но и дори е обратното, тъй като съм ползвал много по-малко, отколкото съм платил, оная ми обясни, че ще се чуем пак и видим в съда.
Аз обаче си пазя всички бланки, разписки и стари договори, сканирах ги и се обърнах към КЗП.
Та благодаря на КЗП.
|
|