Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Благодаря на КЗП:):):)
Автор: boni   
Дата:   08-11-12 17:35

Важното е да си упорит и да си сигурен, че си прав, дори и да се опитват да те тормозят през някакви финансови къщи.[beer] [beer] [beer]

https://photo-forum.net/static/forum/2012-11/lbrs4212.JPG

Отговори на това съобщение
 Re: Благодаря на КЗП:):):)
Автор: Vinsent   
Дата:   08-11-12 17:37

Я раздуй малко, каква е предисторията? [smile]

Автор: chill   
Дата:   08-11-12 17:41

Power to the People

[cool] [cool] [cool]

Дата:   08-11-12 18:02

Ами предисторията е, че идват у нас в мое отсъствие и дават на жена ми бланка на близу като предложение за услуга, на която е моето име, защото съм бил преди към кейбълтел и имах кабелна към кейбълтел и договор с кейбълтел, но новата бланка на близу не е подписана от мен, нито е маркирано, че това е договор. Убеждават жена ми да подпише бланката за да пуснат интернет, но и казват че не е ясно кога ще стане това. Това става 4 месеца по-късно! Ок, взех да си го плащам тоя нет, но той беше непоносимо ужасен, прекъсваше и се налагаше нон стоп да се разправям, да идват техници и т.н. Накрая им казах, че се отказвам от услугите им, а те взеха да претендират, че имали договор и да ме тормозят непрекъснато. Даже ми водеха сметки от момента на посещението на техните хора, при условие, че те пуснаха нета цели 4 месеца по-късно!!! И за следващите 2 месеца, в които го изтраях е работил максимум 1 месец, другото време - разправии, техници и т.н. Аз обаче договор не съм подписвал и въпросната жълта бланка нямаше чекнато квадратчето за договор, нито номер на договор, нито моите данни, нито нищо. Въпреки това ме тормозиха до дупка и накрая взе да ми звъни някаква от нам си каква финансова къща с приказки за съдене и строг тон, който можеше и да стресне някой, но мен само ме ядоса . След като и обясних с достатъчно остър тон, че не само нямам никакви задължения към Близу, но и дори е обратното, тъй като съм ползвал много по-малко, отколкото съм платил, оная ми обясни, че ще се чуем пак и видим в съда.
Аз обаче си пазя всички бланки, разписки и стари договори, сканирах ги и се обърнах към КЗП.
Та благодаря на КЗП.

Автор: Miro__Slav   
Дата:   08-11-12 18:14

Само ще вметна за новата врътка на не лоялната компания "БЛИЗУ"
от няколко месеца периодично ми се звъни на телефона от скрит номер като ми се представят за някаква агенция по вземанията
искането им е за 134 лв нещо което не дължа на тази фирма
след направена справка в касата им се оказа че имало грешка и вече не съм дължал 134 лв а само 34 лв които всъщност и тях не дължа...
Днес отново ми се звъни от скрит номер, като ме подканят да си платя отново 134 лв. След което категорично им казвам да си заведат дело... От отсрещаната страна ми правят предложение да реабилитират не съществуващия ми дълг
и да стана абонат отново на "Близу"... Е по-големи наглеци не бях виждал досега... Отказах им и без пари да си предлагат услугите не бих бил повече техен абонат....

Публикацията е редактирана (08-11-12 18:21)

Дата:   08-11-12 18:22

Да, точно така, от скрит номер. Ама аз паля от четвърт оборот и веднага в КЗП.

Дата:   08-11-12 18:26

Бони аз имам протокол в които са взели всички устроиства и в който пише, че не дължа суми на фирмата. Но пък съм любопитен и ще чакам да ми заведат дело...

Публикацията е редактирана (08-11-12 18:32)

Дата:   08-11-12 18:29

преди 3 месеца някъде станах свидетел как дистанционно прецакват клиента бях на гости звънят предлагат му разни неща човека слушайки казва да да... На финала им казва, че не желае услугите им след което тя му казва, че ще дойде куриер на адреса и затваря телефона
Няколко дни по-късно комшията вика куриер ми донесе писмо за да го получа трябваше да се разпиша...
Отварям и честит ми нов договор към Вива...

Публикацията е редактирана (08-11-12 18:31)

Дата:   08-11-12 18:31

Няма да ти заведат. Това е "ако мине номера"
А номерът минава, вярвай ми!
Типичен пример е чичо ми, който се притеснил от подобно обаждане, че дължи някакви 45лв за нещо си към Рийдър Дайджест и въпреки, че нищо не дължи и въпреки, че няма как да докажат, че дължи, да вземе да иде и да си плати! Накрах му се яко. А чичо ми е интелигентен човек, геолог, бивш общински съветник и т.н. Представи си някой по-обикновен човечец ако го стреснат така....

Автор: johnny_fx   
Дата:   08-11-12 18:32

А защо изобщо отговаряте на скрити номера?

Автор: RAFA   
Дата:   08-11-12 18:33

Наскоро и жена ми чрез КЗП, натри носа на една туристическа агенция, за провалена екскурзия това лято. Пък на скрити номера не вдигам отдавна, обикновенно са или измамнци или да ми предлагат някоя "промоция" директно червения бутон [smilie23]

Дата:   08-11-12 18:33

Щото са ми звъняли клиенти извън БГ от такива номера на които пише "личен номер"

Дата:   08-11-12 18:37

А защо държавата спи пък се питам аз...[smilie8] Ако беше правова държава за подобни деяния трябваше направо да им прибере лицензите и да ги махне от пазара...

Дата:   08-11-12 18:40

Не знам как е от правна гледна точка. Може би трябва да се заведе колективно дело, не знам до къде стигат правомощията на КЗП и дали може прокуратурата да се самосезира. Би трябвало при редовни жалби да може.

Дата:   08-11-12 18:45

Бони да ме прощаваш, но според мен държавата няма сметка от това...
Първо защото подобна компания осигурява работни места
плащат се осигуровки ДДС данък други парици на някой и за нещо и т.н по-скоро държавата има сметка да си трае...

Публикацията е редактирана (08-11-12 18:47)

Автор: boZo   
Дата:   08-11-12 18:50

Никой не се интересува от подобни безчинства.
Райдър Дайджест са наглеци в бранша - звъни някаква лелка и казва - дължите 53лв. и нещо си за някакви книги от незнам каква си поредица... Казвам и - няма такова нещо, не съм поръчвал никакви книги, съжалявам. Е как - те били по събиране на вземания - преди 3 години и нещо си бил съм поръчал, взел съм пък не съм си бил платил.
Питах я дали според нея е възможно да взема някъде нещо поръчано, без да го платя предарително или на момента наложения платеж...
Ами не...

Е хайде със здраве, пък другия път пробвайте с друг пиниз...[smilie18]

Дата:   08-11-12 18:55

Е а така и на чичо ми казали. Че бил взел ама не платил.
А той се възмущава, че как така, нали като ги получава са с наложен платеж, няма как да не е платил. Обаче въпреки това да вземе да иде и да плати, щото не си пазел бележките и не можел да докаже...
Лелееее, той трябва да доказва, не те. [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   08-11-12 19:30

КЗП глобила с 16 000 000лв. Хюндай България. Кой питаше какво прави държавата?

Дата:   08-11-12 19:39

asahi това е чудесна новина, но още по-чудесна би била ако по- подобен начин глобят и останалите измекяри, че и някой и друг лиценз да фръкне... [beer]

Автор: HP   
Дата:   08-11-12 19:41

бе когато Хюндай България ги плати тогава ще си говорим [smilie7]

Автор: мара   
Дата:   08-11-12 19:53

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: грегари   
Дата:   08-11-12 20:02

КЗП върши работа!![cool] два пъти съм се обръщал към тях и двата пъти ми решиха проблема.
единият път беше с/у Мтел, които продължиха да ме тормозят дори след решението на КЗП.
отсвирих ги тотално обаче[smilie18]

Автор: Vinsent   
Дата:   08-11-12 20:05

Miro__Slav написа:

...
> Няколко дни по-късно комшията вика
> куриер ми донесе писмо за да го
> получа трябваше да се разпиша...
> Отварям и честит ми нов договор
> към Вива...

Вива май по-късно, ама онея, дето плащаха на синята джука дълго за да ги държи монополисти са много разочаровани - имат конкуренция. [smilie5]
И опитват с евтини номера.

Виваком ме ядосаха яко, когато ме дадоха на някаква тъпа колекторска фирма с още по-тъпа операторка, за неплатени около 45 лв задължения към някакъв номер, дето вече го бях забравил. Понеже не розполагах около седмица с време да се занимавам с този елементарен въпрос, те ми се обаждаха още два пъти, при това заплашително! [smilie9]
Естествено, че на тъпата операторка и теглих една, каквато и се полага... [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Знаят ли, кога вече ще сключа с Виваком нов договор? [smilie9]
Не само това, ще си закрия и няколкото номера, дето им плащам от години без да ползвам. [smilie23]

Вчера вечер, непосредствено до поделението в Горна баня, само Виваком нямаха мобилен интернет. И Глобъл, и М-тел имаха, и то на голяма скорост.

Автор: Marillion   
Дата:   08-11-12 20:29

Ох, как ги обичам тия фирми-събирачи на вземания.

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

КЗП напоследък са се разработили.

Автор: jeddah   
Дата:   08-11-12 20:50

Асахи, КЗК а не КЗП [smilie18]
Колкото до държавата...тази на Цв. Василев това прави...следващата/не знам чия/, ще глоби KIA

Публикацията е редактирана (08-11-12 21:19)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.