Автор: Djogata
Дата: 22-10-12 00:35
Днес както си пиех биричката и взех та изгледах епизод 3 на междузвездните войни, който вървеше по телевизията. И, за пореден път се улавям, че основното, което ми харесва в един предполагаемо екшън филм като този, не са толкова боевете със светлинни мечове, ами... междинните сцени, където героите просто спокойно си разговарят или пият чай. Но за сметка на липсващото действие и леко скучните реплики на актьорите, визията в повечето случаи е великолепна - добре подбрани фонове с красиви пейзажи или стилен интериор (и комбинация от двете), умело балансирани цветове, светлини и сенки. Явно в моментите, когато липсва екшън, на аниматорите/режисьорите им остава време да поизпипат графичният дизайн на сцените.
Предполагам и по-рано е имало старание да се направи това, но явно в последните десетина години компютърната анимация напредна дотолкова, че резултатът е доста добър.
Вие какво мислите, забелязали ли сте я тази тенденция? На мен за първи път ми направи особено впечатление, докато гледах Аватар, защото там наистина визията е основна цел. Но като се замисли човек, тази тенденция я има още от Властелинът на Пръстените, а може би и по-рано (примери?)
|
|