Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За междинните сцени в екшън филмите и компютърната графика
Автор: Djogata   
Дата:   22-10-12 00:35

Днес както си пиех биричката и взех та изгледах епизод 3 на междузвездните войни, който вървеше по телевизията. И, за пореден път се улавям, че основното, което ми харесва в един предполагаемо екшън филм като този, не са толкова боевете със светлинни мечове, ами... междинните сцени, където героите просто спокойно си разговарят или пият чай. Но за сметка на липсващото действие и леко скучните реплики на актьорите, визията в повечето случаи е великолепна - добре подбрани фонове с красиви пейзажи или стилен интериор (и комбинация от двете), умело балансирани цветове, светлини и сенки. Явно в моментите, когато липсва екшън, на аниматорите/режисьорите им остава време да поизпипат графичният дизайн на сцените.
Предполагам и по-рано е имало старание да се направи това, но явно в последните десетина години компютърната анимация напредна дотолкова, че резултатът е доста добър.
Вие какво мислите, забелязали ли сте я тази тенденция? На мен за първи път ми направи особено впечатление, докато гледах Аватар, защото там наистина визията е основна цел. Но като се замисли човек, тази тенденция я има още от Властелинът на Пръстените, а може би и по-рано (примери?) [smilie5]

[beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: За междинните сцени в екшън филмите и компютърната графика
Автор: Krassy   
Дата:   22-10-12 00:41

Одъртяваме ли [smilie7]

Автор: Djogata   
Дата:   22-10-12 00:43

Аз съм си леко пенсионер по душа още от тийнейджър. Следващият [smilie7]

Автор: diandimov   
Дата:   22-10-12 06:47

Пак да кажа, че Пластелина на връстените е НАЙ- МАЛОУМНОТО нещо измисляно някога от човек.

Автор: aquarius   
Дата:   22-10-12 08:23

Димов, много ме радва [smilie5] [beer]

Автор: Will   
Дата:   22-10-12 09:11

Не си спомням да се пие някъде чай в този филм... [smilie18] бира също [beer]

Автор: ivodam   
Дата:   22-10-12 11:17

Джога, Епизод 3 е един много добър филм, просто като филм, и най-добрият епизод от поредицата за мен. Адски изпипани култови моменти има, точно от гледна точка на чисто фотографско кадриране и въздействие: разговорът на Палпатин с Анакин в театъра, маршът на Анакин с войската зад него като отиваше да изтрепе джедаите и звучи лайтмотивът на Вейдър, и т.н. Изключително внимание е отделено на въздействието на гласовете, интонацията и изказа...

Изобщо за мен е удивително, че последният епизод от една поредица се оказа най-добрият, кото обикновено такива поредици накрая стават пълна боза...

Ще взема да си го пусна довечера, че не към го гледал скоро [smilie3]

[smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.