Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Хладилни техници има ли ?
Автор: boni   
Дата:   12-09-12 00:23

Значи от известно време хладилника в къщи прави мизерии. Не иска да изключва, но и не охлажда както преди. Обледенява задната стена, а компресора прегрява и термозащитата го изключва. След 2-3 часа пак тръгва, работи около денонощие и пак така.
Първо си мислех за термостат - свалих го, почистих клеми едно-друго, но няма ефект. Така като се замисля обаче по тея признаци ми се струва, че ще е изпуснал фреон...
Хладилника е Ърлпул, около 12 годишен. Жена ми се кефи, че и се отваря възможност да го смени с нов, но дет се вика, това си е един обектив:)
Дали има смисъл да се дозарежда ако така или иначе изпуска от някъде или да го правим на шкаф в бараката?

Отговори на това съобщение
 Re: Хладилни техници има ли ?
Автор: imitev   
Дата:   12-09-12 00:28

Трябва да провериш къде точно изпуска. Пълнят го с фреонче, което си личи с УВ лампа къде тече и го хващат...

Ако обледява покрай топлообменника е по-вероятно да е натрупал лед където не трябва и да не може да го разтопи...

Автор: r_popov   
Дата:   12-09-12 00:32

Имах подобен проблем преди няколко години - оказа се че е спукан изпарител - май така се казваше. Ремонта легна към 90-100 лв. Ама за гооооолям Силтал с две врати, фризерна част и два компресора ми се видя нормално. Още работи, верно че е на вилата на морето и бачка само през лятото ама си държи още... Май ще има обективче [beer]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   12-09-12 00:43

.. запушен филтър .... трябва смяна + дозареждане ....

.. Около 100 кинта ремонт , ако не е проблем компресора .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Iмитев , това с УВето за пръв път го чувам ...... а , не е като да не съм се занимавал с хладилници .... [smilie8] [smilie8]

... има си един уред ..... "пищялката" му викаме лаиците ...... при пробив - показва мястото на изпускането на газа ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

..П.П. - може и заминал термостата .... клемите няма кво да ги чистиш , той като не отчита вярно ..... пиши го бегал .... грешна информация подава .... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. кликсоните на термозащитата също ..... може да са залепнали ....

Автор: imitev   
Дата:   12-09-12 00:55

И при автоклиматиците го ползват...

Автор: Krassy   
Дата:   12-09-12 01:00

Какъв обектив, не снимаш ли само с един, както истинските фотографи?

Автор: boni   
Дата:   12-09-12 01:05

Снимам само с един, няма как с два. Иначе имам различни[smilie18]

Автор: ivjordan   
Дата:   12-09-12 01:09

Девера е хладилен техник, та от него съм чувал, "тръгне ли, сменяй". Ремонтите излизат по-скъпо от нов хладилник.
Не знам точно какво означава "да тръгне", ама той май имаше предвид, каквото и да се счупи в настоящия. Не знам, мога да го питам. При нас, издъхнаха някакви уплътнения на вратата на фризера и той каза да зимаме нов, та така и направихме. Ама той предишния беше на има-нема 20 години.

Дата:   12-09-12 01:14

Девера е хладилен техник, та от него съм чувал, "тръгне ли, сменяй". Ремонтите излизат по-скъпо от нов хладилник.

.. ами , щото ти е ДЕВЕР , каквото и да значи това .....

... и не може да ти вземе пари за ремонта ..... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

... Иначе , що аджеба има професия - хладилен техник ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: CanoniO   
Дата:   12-09-12 01:25

Джиме, има и оцветител ве. Слагат го във фреона при пълненето. Ако един ден имаш теч, оня гледа с една УВ лампа къде е. Даже на сериозните сервизи за автоклиматици пълначката го има в програмата си.

Нещо такова:

http://apogee99.com/index.php?main_page=product_info&products_id=2636

Автор: ivjordan   
Дата:   12-09-12 01:32

Девер е брат на жената бре, не знаехте ли... Поне в нашия край, друго не разбирам.
Ама един "Бош" го метнахме заради уплътнения на вратата, е, старичък си беше де, барем 20 годишен.

Дата:   12-09-12 01:36

.. Ба , Каноньо бе ... бе друже ..... аз съм старомоден , бе ....... [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

... даже още не съм "спал" с мъШ ..... [smilie8] [smilie8] [smilie8]

... Ейй , лесно ви е на вас младите ..... с тия нови технологии ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7] ... и на пръднята цвят ше сложите .... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: CanoniO   
Дата:   12-09-12 01:42

За пръднята се ползва талк ве[smilie18] [smilie18] [smilie18]

показвам:
http://vbox7.com/play:b65fa3e4?p=favourites&id=545753&order=date

Дата:   12-09-12 01:58

.. Еййй , Богууу ..... ееййй , Богуу .... [smilie7] [smilie7]

... едно време си ги палехме по бригадите ...... сега талк си слагат ........ УЖАСТ напрау ..... [smilie10] [smilie10] [smilie10]

.. се ено да заместиш фунийките с Кънтър Страйк ..... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

.. Отклонихме се от темата .... Бони ако иска техник - да ми се обади .... [smilie8] [smilie8]

Автор: Vinsent   
Дата:   12-09-12 05:58

Бони, вероятно хладилника ти е с един компресор.
Бих ти предложил да намалиш охлаждането - трябва да има някакво копче за регулиране. Намали го на 2-3 (от 10 възможни) и ще проработи. [beer]

Автор: marto   
Дата:   12-09-12 08:05

Изчакайте и асахи да се обади... Няма начин да няма мнение и по този въпрос... [smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   12-09-12 08:48

Обаждам се. Викай сервиз - те си знаят.

Автор: alsash   
Дата:   12-09-12 08:50

...онзи гъз с пръднята.....може пари да вади ))))

Автор: Todd   
Дата:   12-09-12 09:35

Запушен филтър ми се струва ..... а оня оцветител де го слагат и той запушва филтрите .

така разправят техниците .[smilie18]

Хладилник след 10-тата година е енергийно неефективен пък разправят ония от енергийна ефективност

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: Славов   
Дата:   12-09-12 10:14

"Девер е брат на жената бре, не знаехте ли"

e oткъде да знаем, при нас е шурей

ейййй, няа ги научите тез ралти [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Todd   
Дата:   12-09-12 10:49

Девер е брат на мъжа и - не нейн брат .

Шуреят е нейн брат !!!

[cool] [cool] [cool] [cool]

Автор: papi   
Дата:   12-09-12 17:52

а аз имам проблем с уплатнение на хладилник цанди

Автор: GOSPODIN   
Дата:   12-09-12 19:48

Boni, и при мен беше същото и реших да опитам с нов термостат за 12лв. и след смяната всичко се оправи. Магазина е на Мадрид и Черковна. Предполагам , че К59 или подобен ще ти свърши работа.
Успех!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.