Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Молба за помощ !
Автор: n_petrova   
Дата:   06-09-12 08:02

Преинсталираха ми уиндоус и др. за което форматираха диска. Казах им изрично да ми запазят My documents в пълен обем, но са прекопирвали избирателно отрези само на папки които са ги интересували тях.

Има ли програма с помощта на която да възстановя My documents така както е бил преди форматиране на диска?

Отговори на това съобщение
 Re: Молба за помощ !
Автор: falcon   
Дата:   06-09-12 08:14

http://www.restorer2000.com/

Наскоро имах подобни проблеми и и използвах тази програма за възстановяване н аинформация.
Може да има и други.[smilie7]

Автор: harvester_vn   
Дата:   06-09-12 08:19

След форматирането, информацията я пиши бегАла. Има разни програми, но не разчитай много.

За следващия път ще знаеш, че не трябва да разчиташ на някой друг да ти запази нещата които ти трябват. Това си го правиш сама, или поне стоиш на главата на правещия го, докато се убедиш че са копирани на сигурно място.

Автор: tonal   
Дата:   06-09-12 08:31

Щом върху форматирания дял има нова инсталация , вероятността да се възстановят файлове отпреди формата е много малка и то за малка част от файловете.

Автор: asahi   
Дата:   06-09-12 08:42

Следващия път си архивирай сама.
Най-добре е дискът да е разделен на два дяла и My Documents да се пренасочи към D:. Така при форматиране на системния дял няма да се губи информация.

Автор: mixmike   
Дата:   06-09-12 08:43

"My documents" е последното място на което държа my documents.
Сега кажи че си държиш и снимките в "my pictures"[smilie11]

Дата:   06-09-12 08:51

Незнам защо казвате че информацията е бегала..
Миналият месец от бързане да прехвърля накакво инфо на флашка, натиснах форматиране на харда по грешка..видях какво съм направил след секунди.
400 GB, цялата ми служебна информация за 6 години отиде на вятъра.
След първоначалните настроения да се метна отнякъде, поразпига насам натам и пробвах тази програма. Възстанових всичко- 90000 файла, без две три екселски таблици, които се отваряха странно с разбъркана информация.
Това, което ме посъветваха е да не записвам нищо ново в харда от който искам да възстановявам. Програмата първо сканира харда и направи видими всички файлове, после започна процеса по възстановяване. Той е доста бавен за големи количества информация, използвах външен хард за да се възстанови всички защото беше над 400 GB и после ги върнах на харда на компа.
Процесът обаче отне 2 пълни дни, както казах малко бавно става[smilie7]

Автор: harvester_vn   
Дата:   06-09-12 08:56

mixmike написа:

> "My documents" е последното място на което държа my documents. Сега кажи че си държиш и снимките в "my pictures"[smilie11]

Ами аз точно така правя, но споменатите директории не са на С [smile]

falcon, случайно да си обърнал внимание, че върху форматирания диск има нова инсталация на Windows, а вероятно и на още един куп неща?

Публикацията е редактирана (06-09-12 08:58)

Дата:   06-09-12 09:02

Аха..да важен детайл..е в този случай може би няма да стане, не съм пробвал точно такава ситуация[smilie8]

Автор: scarecrow   
Дата:   06-09-12 09:08

Ако е нещо наистина важно има фирми, които се занимават точно с проблеми като вашите. Просто трябва да потърсите в гоогле.

Автор: slivenski   
Дата:   06-09-12 09:40

ами, бекъпвайте си важните неща на външен диск. това е решението.
мани преинсталация, инцидентно форматиране или нещо такова...

техника е. утре може да замине дискът - я сам се прецака, я котката събори лаптопа, докато работи и айде - чао, ХДД! както стана при мен... [smilie18] [smilie18]

и съветът на Асахи и от мен - дискът на две и дял С само за ОС, а на другия дял всичко останало.

[beer]

Публикацията е редактирана (06-09-12 09:41)

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   06-09-12 12:27

Форматирането по принцип не изтрива абсолютно нищо, просто маха флаговете към файловете. Това е добре да се знае, ако имате важна информация (която не искате да достигне до друг) на HDD и да речем го продавате или носите за ремонт. Същото важи и за разни карти памет. Има доста програми за възстановяване след FORMAT и си работят успешно.
Друг е въпросът вече, ако е записвано отгоре, тогава можеш да възстановиш само част от нещата, и то тези, които са останали извън записаното.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.