Автор: terminator
Дата: 26-08-12 02:20
Имах подобен случай в едно Sony Vaio - след леко изтърване на лаптопа - на екрана подобна черга. Мацката учи в Германия, занесла го е някакъв сервиз, казали и веднага 300 евро за нов дисплей и че това не е гаранционно (щото още от вратата на сервиза се разобяснявала как като го вадела от чантата и той тупнал леко на плочките на тророара) и на момента си го прибрала у тях. Поседял 20-тина дни без да го включва, след това си идва за лятото за месец в Бг и го носи на мен да го погледна още веднъж преди да го отпише съвсем. И аз понеже ми е позната - вземам за диагностика. Включвам - черга. Викам чакай да го разглобя - като ми каза че вече няма и гаранция - да хвърла едно око вътре поне да видя нещо видимо счупено/пукнато. Е, с малко зор го отворих, поогледах, понатиснах разните лентови и други кабели де що са на куплунзи, сглобявам, включвам и хоп - няма я чергата, на екрана - картинка слънце. Явно при падането нещо леееко се е поразместил и поизвадил лентовия кабел който отива кън дисплея и това е бил проблема.
Така че и този случай може да е от подобно естество - може би има нужда от просто понаместване на кабела, но ако е в гаранция - нека това да го направят в сервиза,
|
|