Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Информация за Индия (и Бангалор по-конкретно)
Автор: CyberGene   
Дата:   15-08-12 19:25

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Информация за Индия и Бангалор по-конкретно
Дата:   15-08-12 19:25

Има известна (всъщност доста висока) вероятност да ходя на командировка в Бангалор за цяла година, с няколко кратки връщания в България.

Та в тоя ред на мисли всякаква информация би ми била полезна - как е в Бангалор, мизерно ли е, има ли престъпност, как да се държа там, къде да ям, къде да не ям, за какво да внимавам, за какво да се имунизирам, мога ли да си ходя по улиците с огромен ДСЛР и огромен обектив на врата, как е времето, какви дрехи се носят, как да си организирам живота, така че да не се вкарам в депресия, има ли интересни неща за снимане, сигурно ли е да се пътува извън града - до някакви известни други места из Индия... абе квото се сетите, ще оценя всякакви съвети. Не че имам голям избор, но ако в крайна сметка е много гадно, имам възможността да се откажа овреме [smilie8]

Re: Информация за Индия (и Бангалор по-конкретно)
Автор: scarecrow   
Дата:   15-08-12 19:45

Който го е страх от мечки не ходи в гората.

Автор: asahi   
Дата:   15-08-12 19:46

Пиши на Фуегото.

Автор: boreto   
Дата:   15-08-12 19:46

http://100kmvchas.travellerspoint.com/17/

[beer]

Автор: Grandpa   
Дата:   15-08-12 19:48

Като хванеш дъждовния сезон и ако не си мангал (да ти по-весело на душата по принцип) било доста депресивно...

Автор: milenpi   
Дата:   15-08-12 19:48

На първо време, може да потренираш колело:) И питай тези те знаят:
http://sharingiseverything.blogspot.com/p/blog-page_04.html

А с ваксините внимавай, че ако сложиш много ще вземе да си болен или зле. Питай ония андрей или крис[smilie7]

Дата:   15-08-12 19:50

Андрей не го питай - корумпирали са го корпорациите. Крист е програмист - разбира ги нещата!

Дата:   15-08-12 19:53

Боре, мерси за линка, макар че съм го чел, следя приключението на сина ти и снаха ти, а с Даниел дори се познаваме, но може би трябва да отбележа, че аз за разлика от тях не си падам авантюрист и не бих отишъл в Индия заради самото ходене, а заради кариера, което всъщност и правя и ще е вероятно най-авантюристичното нещо, на което съм способен [smilie5] А мнението на този тип хора - които пътуват свободно из Индия и подобни места, не се притесняват от нищо и се наслаждават на всичко, независимо от мизерията - е много полезно от една страна, защото може да се разбере косвено много за дадената държава. Но от друга страна е субективно, защото отразява гледната точка само на този тип хора, докато примерно аз бих се депресирал сериозно, ако трябва да се придвижвам на стоп и да спя по разни квартири, хостели, непознати и т.н. Та от тая гледна точка би ми било интересно мнението и на неавантюристи, които са били там по-скоро заради командировка или нещо от сорта, за да знам как би ми се отразило толкова дълго пребиваване в чужда страна и то точно такава [smilie18]

Публикацията е редактирана (15-08-12 20:02)

Автор: yanee   
Дата:   15-08-12 21:39

не занам с хубавите или лошите страни на Индия да те запозная ... предполагам хубавите ще искаш сам да откриеш, затова ще ти нахвърля за някой от неприятните моменти които неизбежно ще преживееш, но не гледай негативно на нещата които ще прочетеш

1. да знаеш че ще се подрискаш, приеми го като неизбежност ... при някой това протича много тежко ... аз се пазих доста щото бях само за 10 дни и все пак ми се случи случката [smilie18] , заради едни сладки които ядох

купувай си вода само в бутилки и проверявай капачката дали е оригинална, оглеждай дъното за утайка, а след като изпиеш водата смачкай бутилката ... в Индия децата събират празните бутилки, пълнят ги с обикновена вода, която не е добра за теб и ги продават ... дори и тази от производители като Кока Кола и Пепси е с високо съдържание на пестициди, това по официални данни

никога и за нищо на света не си купувай храна от улицата, не пии чай или кафе извън заведенията и то по хубавите ... ако в напитката ти има кубчета лед изхвърли ги, не знаеш с каква вода са правени ... някои казват да не се яде сладолед, но аз ядох много и проблеми никакви нямах

2. мръсотията е повсеместна, само в Новото Дели бе чисто, за Бангалор не знам как е ... индийската хигиена е на ниско ниво, психологически бъди готов да я приемеш

3. освен в магазините с обявени цени ценоразписът е двоен - за индийци и за чужденци, ти ще трябва за всичко да плащаш на много завишени цени, хубавото е че в Индия не е скъпо, а и щом ще стоиш цяла година ще се обиграеш ... все пак ще се уморяваш постоянно да се пазариш и да осъзнаваш че те "цакат яко" и със задоволство, индийците са големи актъори ... стискаш очите и бъркаш по-дълбоко в джеба, нямаш голям избор

винаги уговаряй твърда цена и тогава се качвай на вело- или авторикша и при други подобни ситуации прави така, иначе ще береш ядове ... някой се правят на глухи/недоразбрали и след това могат да оспорват цената, затова имай навик да повториш и потретиш уговорената сума преди да си стиснете ръцете

3. в провинцията е много прашно, предвиди една кърпа за през устата, ако предпочиташ протизогаз също може, но ще си комичен

4. трафикът е ужасен и няма правила за движение, предимството на пътя се печели с клаксон ... оглеждай се добре като се движиш насам натам, никакви слушалки не слагай в ушите

5. пази се от бездомните кучета, не забравяй че за тях ти миришеш лошо, именно защото си къпан [smile]

6. за снимане в Индия е супер, индийците се кефят много, някой сидху може и да ти иска пари, но не давай много ... не давай пари и на просещите деца, защото локалната мафия им ги вземала, по-добре им купи нещо за ядене или някакво лакомство, аз така правех, макар че се образуваше опашка [smilie5]

7. една сикха загрижено ми обясняваше в самолета, че в Индия е опасно за чужденци, могат да те ограбят най-малкото, аз обаче вечер се движех сам из сумрачни потайности и нямах никакви проблеми ... разбира се бих посъветвал всеки да си "отваря очите на четири"

8. като за завършек да ти кажа, бъди спокоен и отиди в Индия с отворено сърце и душа, виж колко шарена и интересна страна е това, общувай с хората, те са забележителни със своя манталитет и разбиране за нещата от живота, не ги отхвърляй, опитай се да ги разбереш, може и да ги харесаш, може и да не ти допаднат, но ще запазиш спомени които никога няма да те напуснат, в това съм сигурен

виж и преживей Индия по своя си начин [smilie24]

Автор: tonitka   
Дата:   15-08-12 21:40

В нета прочетох не лоши неща за града, индустриален бил и с население колкото цяла България.[smilie18] [smilie18] Абе имам една молба, ако ще тръгваш на там що не вземеш с теб жителите на старозагорския квартал "Лозенец"!? [smilie18] [smilie18]

Дата:   15-08-12 21:46

yanee, много ти благодаря за мнението, изчетох го с голям интерес [beer]

А все пак с ДСЛР мога ли да се разхождам, има ли опасност някой да ме пречука някъде заради него? Защото в Южна Африка, при това в централната и доста лъскава част на Йоханесбург, в голям и луксозен мол една британка ме спря и ми каза, че е най-добре да не се разхождам така с фотоапарата за мое добро [smilie18]

Дата:   15-08-12 21:51

Тонитке, бих го направил, ако имаше как. Да ти кажа честно, ако взема и една специфична част от жителите на софийския Лозенец, в частта му около Кемпински-Зографски, също няма да е голяма загуба за България [smilie3] Спомням си точно като пристигнах от Стара Загора в София студент 97-ма година, още на втория ден някакъв колега ме покани на някакъв купон в Лозенец. И аз му викам: да бе, ще ходя аз в циганския квартал на купон, ти луд ли си [smilie18] Много ти знам аз, че в София било обратното и в лозенец са не циганите, ами баровците [smilie18]

Автор: tonitka   
Дата:   15-08-12 21:59

Сори за спама, ама недей обижда нащо Лозенец, че не са баровци. Явно не си ходил скоро на там, знаеш ли какви къщя като прогимназии са направили.[smile]

Дата:   15-08-12 22:03

Не се и съмнявам [smilie8]

Автор: yanee   
Дата:   15-08-12 22:21

сигурно всеки би те посъветвал различни неща, приеми го с разбиране

лично аз се разхождах с моя апарат и не съм се чувствал застрашен, за крадците дори и раницата ти Lowepro може да е знак какво носиш със себе си

казах ти ясно добре известното житейско правило отваряй си очите на четири и Господ да е с теб ... населението на Индия май надхвърли милиард, всякакъв народ пъпли наоколо

не се плаши само, давай го спокойно и поемай добре обмислени рискове

за първи път в Индия си оставях част от екипировката в ашрама където бях и нямях проблеми, сега обаче се присетих нещо мнооого важно да ти споделя, много внимавай с маймуните, изпечени крадци са и законът не ги лови ... една голяма маймуна се вмъкна в стаята ми докато си почивах и задигна пред очите ми панталона в джоба на който имах малко пари и една памет карта ... невероатен късмет бе, че успях да си ги върна обратно ... панталонът бе разпран, а копчетата изгризани ... маймуните могат и да те ухапят лошо, скачат по раменете и крадът очила изотзад, също и обувките когато си ги оставиш пред някой храм (затова на много места има гардероб или си ги разнасяш в една торбичка)

има много за разправяне, но по интересното е да ги видиш нещата сам

лек път ти желая, няма да съжаляваш за нищо

Дата:   15-08-12 22:24

Че и в Заарския Лозенец има баровци, при това истински!

Ако ще си на работа в Индия ще си на цивилизовано място, офис, климатик, модерен район и т.н. За останалото местните ще те инструктират.

Автор: aeobs   
Дата:   15-08-12 22:25

Така като гледам как си се описал, май, май да не ходиш. [smile]
Все пак ти трябва да прецениш колко ще допренесе за кариерата ти тази командировка и колко би те натоварил едногодишен престой там.

Автор: El_Fuego   
Дата:   16-08-12 10:29

Приготви се за ред ваксини, за постоянно пиене на хапчета против малария през цялото време на престоя (освен ако не живееш само и единствено в стая с прозорци, които не се отварят), за спане под мрежа, за диарии, които можеш да хванеш и от конденза на климатика, да си постоянно нащрек за паяци, скорпиони и змии в спалното бельо и дрехите нощем (освен ако... виж по-горе), да се пазиш да не те ухапе някоя нахална маймуна, която си ядосал без да искаш (щото може да ти натресе бяс или друг не по-малко опасен вирус) и т.н.

Ако ще работиш в офис и ти се осигурява читаво жилище и храна, няма да имаш толкова проблеми. Тъй като обаче задължително ще се отдадеш на екзотиката, следвай съветите на yanee.

Ако твърдо решиш да заминаваш, посети преди това Националния консултативен кабинет по паразитни и тропически болести . Добре е да попрегледаш и International travel and health 2012 book и The Yellow Book .

Дата:   16-08-12 10:47

Ще съм в добър хотел и съответно в офис на голяма компания. Така че се надявам поне малко да избегна това с паяците и скорпионите. От друга страна преди време бях писал в една друга тема, че съм откривал скорпиони на няколко пъти в чаршафите си в къщата в Стара Загора, тъй че съм свикнал [smilie5]

Дата:   16-08-12 11:15

Баси! 6 години съм живял в СЗ и един скорпион не съм видял.

Дата:   16-08-12 11:42

Е, нашата къща е на над 80 години и има голямо и влажно мазе, разни архаични артефакти и коптороподобни съоръжения в "задния двор", както и обилна растителност, така че дори се учудвам как сме стигали САМО до скорпиони [smilie18]

Автор: batonga   
Дата:   16-08-12 12:22

Едно е сигурно - ако заминеш, ще се върнеш друг човек (съдейки по нещата които пишеш тук). Имам предвид промяна към по-добро - малко да свалиш тия дебели капаци, че на моменти не се трае [smile]

Дата:   16-08-12 12:29

[smilie18] [beer]

Автор: neuromancer   
Дата:   16-08-12 17:58

"Тъй като обаче задължително ще се отдадеш на екзотиката, следвай съветите на yanee." - е, той ако не се отдаде на екзотиката, да си стои вкъщи [smile]

Аз до около 26-27 г. не бях излизал от България, и тогава с мнооого двоумене и неохотно приех работа в чужбина, просто да разгледам за малко. Оттогава не съм се спрял, не ме свърта на едно място за повече от няколко месеца. Даже емигрирах неусетно [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.