Автор: yanee
Дата: 15-08-12 21:39
не занам с хубавите или лошите страни на Индия да те запозная ... предполагам хубавите ще искаш сам да откриеш, затова ще ти нахвърля за някой от неприятните моменти които неизбежно ще преживееш, но не гледай негативно на нещата които ще прочетеш
1. да знаеш че ще се подрискаш, приеми го като неизбежност ... при някой това протича много тежко ... аз се пазих доста щото бях само за 10 дни и все пак ми се случи случката , заради едни сладки които ядох
купувай си вода само в бутилки и проверявай капачката дали е оригинална, оглеждай дъното за утайка, а след като изпиеш водата смачкай бутилката ... в Индия децата събират празните бутилки, пълнят ги с обикновена вода, която не е добра за теб и ги продават ... дори и тази от производители като Кока Кола и Пепси е с високо съдържание на пестициди, това по официални данни
никога и за нищо на света не си купувай храна от улицата, не пии чай или кафе извън заведенията и то по хубавите ... ако в напитката ти има кубчета лед изхвърли ги, не знаеш с каква вода са правени ... някои казват да не се яде сладолед, но аз ядох много и проблеми никакви нямах
2. мръсотията е повсеместна, само в Новото Дели бе чисто, за Бангалор не знам как е ... индийската хигиена е на ниско ниво, психологически бъди готов да я приемеш
3. освен в магазините с обявени цени ценоразписът е двоен - за индийци и за чужденци, ти ще трябва за всичко да плащаш на много завишени цени, хубавото е че в Индия не е скъпо, а и щом ще стоиш цяла година ще се обиграеш ... все пак ще се уморяваш постоянно да се пазариш и да осъзнаваш че те "цакат яко" и със задоволство, индийците са големи актъори ... стискаш очите и бъркаш по-дълбоко в джеба, нямаш голям избор
винаги уговаряй твърда цена и тогава се качвай на вело- или авторикша и при други подобни ситуации прави така, иначе ще береш ядове ... някой се правят на глухи/недоразбрали и след това могат да оспорват цената, затова имай навик да повториш и потретиш уговорената сума преди да си стиснете ръцете
3. в провинцията е много прашно, предвиди една кърпа за през устата, ако предпочиташ протизогаз също може, но ще си комичен
4. трафикът е ужасен и няма правила за движение, предимството на пътя се печели с клаксон ... оглеждай се добре като се движиш насам натам, никакви слушалки не слагай в ушите
5. пази се от бездомните кучета, не забравяй че за тях ти миришеш лошо, именно защото си къпан
6. за снимане в Индия е супер, индийците се кефят много, някой сидху може и да ти иска пари, но не давай много ... не давай пари и на просещите деца, защото локалната мафия им ги вземала, по-добре им купи нещо за ядене или някакво лакомство, аз така правех, макар че се образуваше опашка
7. една сикха загрижено ми обясняваше в самолета, че в Индия е опасно за чужденци, могат да те ограбят най-малкото, аз обаче вечер се движех сам из сумрачни потайности и нямах никакви проблеми ... разбира се бих посъветвал всеки да си "отваря очите на четири"
8. като за завършек да ти кажа, бъди спокоен и отиди в Индия с отворено сърце и душа, виж колко шарена и интересна страна е това, общувай с хората, те са забележителни със своя манталитет и разбиране за нещата от живота, не ги отхвърляй, опитай се да ги разбереш, може и да ги харесаш, може и да не ти допаднат, но ще запазиш спомени които никога няма да те напуснат, в това съм сигурен
виж и преживей Индия по своя си начин ![[smilie24]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif)
|
|