Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Запитване за развален монитор
Автор: robertdemiro   
Дата:   20-08-12 20:10

Здравейте,преди около 3 дни ми се развали монитора,като изобщо не реагира по какъвто и да е било начин.Захранващият кабел беше сменен,но разлика няма.Според Вас има ли смисъл да го давам на сервиз или да си купя нoв ? Мониторът е марка LG,модел:L 1953 tr.Купуван е през 2007 година и е ползван активно.Благодаря Ви за съдействието.

Отговори на това съобщение
 Re: Запитване за развален монитор
Автор: mr_kras   
Дата:   20-08-12 20:15

Има вероятност повредата да е елементарна, например изгорял предпазител. Това обаче не означава, че няма да ти кажат нещо друго и да ти искат сума ти пари. Ако имаш познат с известни познания, може да го провери и тогава да решаваш дали да го ремонтираш или на боклука.

Автор: asahi   
Дата:   20-08-12 20:16

Благодари му за 5 годишната служба и се сбогувай с него.

Автор: steeens   
Дата:   20-08-12 20:19

Е може да кажеш и колко инча е и къде се намира. Трябва да го види майстор, а от местоположението и големината на монитора зависи и колко ще ти искат за диагностика.

Автор: Стоев   
Дата:   20-08-12 20:20

На Ниагара и ремонтираха монитор, подмениха туй-онуй, в момента близо месец тече гаранцията от ремонта, още не го е пробвала, дали работи... джитка си с един стар[smilie18]
Ако държиш на него - дай го на ремонт, мисля че към 30лв е отваряне/диагностика, от там нататък - каквото рекат майсторите...[beer]

Дата:   20-08-12 20:27

Asahi,по принцип ми служи добре и съм много доволен от него,а добре служещи ми неща не обичам да ги сменям :).Може да е на пет години,но все още е в час-2мс,2000:1,енергоспестяващ,тфт и брбрбрб :).Намира се в София и е 19 инча.Нямам познати разбиращи от подобен вид техника.Ако някой знае читав сервиз и е ползвал услугите му-нека го сподели,а ако няма такъв явно ще се обзаведа с нов.Какъв монитор бихте препоръли до към 300 лева? Предпочитам да е 21.5 или 23 инча,като ще се ползва за музика,филми и любителско обработване на снимки.

Публикацията е редактирана (20-08-12 20:28)

Дата:   20-08-12 20:34

Ще стане като "Препоръчайте ми сапунерка до 300лв, ще се използва за ..." Да се върне Ниагарски от разходка и ще я попитам за разбивката у фактурата - колко струва труд, части и т.н.

Автор: sirteo   
Дата:   20-08-12 20:40

давам 20 кинта [beer]

Дата:   20-08-12 20:40

Извади 400 и ще срещнеш по-добрите модели. Виж колко е изписано по темата.

Дата:   20-08-12 20:47

Не е само до парите - да питаш у ФФ за фотоапарат или монитор означава да провериш кой какво има и дали е недоволен от него, ако се реши да си признае, че се прееВал.
Едва ли някой е изпробвал поне 50 модела от мониторите/апаратите в твоят ценови диапазон, излязли на пазара последните 6 месеца, в достатъчна степен на тестове както и достатъчно бройки от всеки тип, че да даде достоверна оценка - провери сайтове, дето правят преценка и сравнение, не форуми...

Дата:   20-08-12 20:49

Asahi,тези теми съм ги чел много преди да ми се развали монитора.На мен ми трябва изцяло любителски монитор и не смятам да отделям повече от триста лева за гледане на филми,музика и други подобни.. :)
Sirteo,за какво даваш 20 кинта ?

Дата:   20-08-12 20:52

Филми (без 3Д), музика и интернет може да гледаш и за стотина и нещо лева.

Автор: ovcharcheto_kalitko   
Дата:   20-08-12 20:55

Ама ли кавито и да е признаци на живот? Да кажем светодиод за включено/стендбай/изключено? Как се държи този светодиод(лампа)?

Дата:   20-08-12 21:00

За изгорелия монитор давам 20 кинта, ако няма да го поправяш.

Дата:   20-08-12 21:06

Признаци на живот лиспват,както липсва и наличието на ток в него :)
Sirteo,благодаря за офертата,но ако не може да се поправи или цената на ремонта е голяма-ще прашасва на тавана :)

Публикацията е редактирана (20-08-12 21:07)

Дата:   20-08-12 21:08

Ти си знаеш, ама 20 точки са една бутилка [smilie21]

Дата:   20-08-12 21:09

Ще прашасва на таван адо следащото почистване. После - пак в контейнера. По-добре за рециклиране.

Автор: mr_kras   
Дата:   20-08-12 21:52

Един глас да го ремонтираш. Обикновено тоталната липса на захранване се дължи на нещо дребно.

Дата:   20-08-12 21:56

Ами нека някой препоръча добър сервиз и качествено обслужване,ако е ползвал услугите на такъв.

Дата:   20-08-12 22:00

Ако може сам да ремонтира - ОК, но ако трябва да плаща за това ще получи един стар оскъпен монитор с неясно бъдеще.

Дата:   20-08-12 22:02

Ремонтирал съм служебни монитори в Ресет на Тинтява - добре се представиха. После спряхме да ги ремонтираме - не излиза сметката.

Дата:   20-08-12 22:14

Аз вече похвалих "Пулсатор" в Студентски град, няма да им правя повече реклама, че там минахме ремонта с "връзки"....

Автор: abyser   
Дата:   21-08-12 22:05

Няма се предаваш! [smilie24]

Мониторът на жена ми, Samsung набор 2008, преди 1-2 години почна да се включва трудно, в един момент съсвсем загасна - подобно на твоя. След 10 минути игра на включ-изключ на кабела от контакта тръгваше, след което - ако не се изключва от тока - работеше с дни. Накрая, след 1/2 часова "игра", ми писна, отворих го (май беше още в гаранция, ама не ми се занимава със сервизи) и смених 2 надути кондензатора по 30 стинки и стана като нов, в момента продължава да работи и не иска да умира [smilie18].

Преди няма и 1/2 час смених един електролитен кондензатор в руска (или Съветска [smilie8], навсякъде по нея пише 'Сделано в СССР') нощна лампа от 1991 г. - имитация на газена лампа, на която като пипаш корпуса гасне-светне, а като задържиш ръка - постепенно намалява-усилва светенето, софт-тач димер един вид. Отскоро спря да работи, премигва само.
Отворих, гледам - трафче, 2-3 керамични кондензатора, 1 тиристор, 1 интегрална схема (К147-нещо си), 1 диод, 1 ценер, 5-6 резистора и ... един електролитен кондензатооооор, 50мф 16V, до болка познат, в алумиев корпус. Тъй като нямам нищо под ръка освен един мултицет, поялник + разни изгорели платки със що-годе здрави части, познай кое събуди съмнения в мен и какво разппоих за да премеря дали е ОК? Дааа, електролита - за около 20+ години беше станал на 1мф. Ми смених го с някакъв 100мф, щото такъв имах под ръка, и лампата стана като нова [cool] .

Така че има смисъл да не изхърляш монитора, пробвай да го ремонтираш! [smilie24]
Ако можеш - дай го на някой (познат) да го погледне, който няма да те натовари за 1-2-3 кондензатора по 50 стинки повече от 5 лв [smilie3].
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.