Автор: onakava
Дата: 01-08-12 19:45
Ами аз ако бях близка на Камен и държах на него, щях да го посветвам да си вземе отпуска - европейско и олимпиада в една година идват в повечко :)
Нищо нормално не виждам в репликата...в смисъл, някой може да помисли - ми пък истина казва човека, пасмина са, боклуци са...Не е така - въпросът е принципен. Недопустимо е колега журналист да се изцепи така. Не знам, аз ли по друг начин виждам нещата, ама изобщо няма как да се оправдае такъв коментар. Към колеги. Повтарям, колеги. Няма как да искаш да те уважават, ако ти не уважаваш.
Срамни са такива коментари от човек, работещ 25 години в телевизията. Не знам какви са отношенията в журналистическия бранш в България и кой къде си мисли, че се намира по стълбицата, защото не живея там. Oбаче една от причините да се откажа от мечтата си - журналистическата, беше именно, че вече не съм във възраст, в която да надбягвам с децата пред парламента, като пеперуда сред какавиди :)) Защото оттам се почва - от улицата. След 5-часово чакане, за да заемеш място, докато дойде, па зе една секунда да успeeш да му привлечеш вниманието, че да ти отговори, че ако стане и закачката - това е цяло изкуство. Не почнеш ли оттам, свършваш заради коментари като този. Добрите репортери се забелязват отдалеч и повечето от големите водещи са изгрявали именно като репортери. Айде, да кажем, тук става въпрос за фоторепортери - вестниците от кой да вземат кадрите - от телевизията ли (ми няма, рано е още)? Хората си вършат работата просто. Зашото тоя, дето е в студиото, чака този, дето е на улицата, да му подаде информацията, иначе няма как да стане.
Единственото, което мен лично ми е неприемливо, е папаращината, но това е друга тема и въпреки това, не бих направила такъв коментар в ефир. Политиците много често говорят с отворени микрофони, ама е от нерви и липса на опит - това тука, при професионалист с такв стаж, няма оправдание. И нивото на бг журналистиката няма никакво значение, защо и Камен е част от този бранш и ако вземем това предвид, трябва да вземем и публиката, която също не се отличава с кой знае каква взискателност. Така че остава сам принципа - поне да сме по правилата, дори да на работим наужким.
Ако бях директорка на БНТ, щях да го командировам на улицата една година ПОНЕ.
|
|