Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 "...Фоторепортерите са..."
Автор: heavyrockin   
Дата:   01-08-12 14:07

Някой вчера чу ли "олимпийския" коментар на Камен Алипиев, че "фоторепортерите са най-гнусното племе сред журналистите" (или нещо подобно), направен по време на баскетбол-излъчване от Лондон?

Отговори на това съобщение
 Re: "...Фоторепортерите са..."
Автор: lillia   
Дата:   01-08-12 14:12

Е и[smilie8]

Автор: vizov   
Дата:   01-08-12 14:19

Ами ... аз честно казано не знам кои племена са по- и най-гнусни измежду журналистите [smilie5] Мисля, че определението "журналист" е достатъчно [smilie7]

Автор: El_Fuego   
Дата:   01-08-12 14:29

Аааа, спортните журналисти са "най-гнусното племе сред журналистите".

Автор: alsash   
Дата:   01-08-12 14:32

........ еее...винаги има мърша навсякъде...

Автор: MOPT   
Дата:   01-08-12 14:41

Всички журналисти дето тикат микрофони под носовете на хората, наобградили ги с плътна стена и бутайки се за да са 5 см по-близо са отрепки. Същото важи и за фотографите :).
Без да се обиждате, но от страни (по ТВ или на жово) приличате на лешояди скупчили се над мършата.

Автор: feliz   
Дата:   01-08-12 14:44

Аз го чух и много се издразних.
После се опита да замаже леко положението, но не му се получи.

Дата:   01-08-12 14:46

каза още, че били готови да те премажат с големите си чанти и обективи, само и само да се докопат до по-интересен кадър.[smilie8]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   01-08-12 14:57

че не е ли така?

Автор: мара   
Дата:   01-08-12 15:02

така е.

Дата:   01-08-12 15:05

Явно е въпрос на гледна точка дали това е хубаво или лошо :)

Дата:   01-08-12 15:05

да де, ама въпросния коментар се състоя, когато един от баскетболистите залитна и падна върху наредилите се отстрани фоторепортери. Даже единият се опита да го предпази...

Автор: guesswho   
Дата:   01-08-12 15:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   01-08-12 15:15

Проблемът не е в "неистината", а в начинът, времето и мястото на изказа.

Дата:   01-08-12 15:18

пък и хората си вършат работата. не виждам защо да са гнусно племе.

Дата:   01-08-12 15:28

Какво значи "просто си вършат работата"? С модерните обективи хубава снимка може да се направи и от 5 метра и от 10 метра и не е нужно да се долепиш до обекта.
Предполагам в случая фотографите са наредени там от организаторите и наситина е малко грубо да се изкарват виновни точно те.

Re:
Автор: J0R0   
Дата:   01-08-12 15:31

Няма угодия.

Ако липсва информация, репортерите ще са гнусно племе, защото държат населението в информационно затъмнение.
Ако се бутат за да изкопчат някое изречение - тогава са гадно племе защото си вършат работата...

[smilie18]

Със сигурност на всеки репортер му се иска да си седи пред компютъра и да получава информацията на имейла си. Ако може също така, хората по събитията да се снимат сами и да изпращат снимките после на имейла.

За съжаление не става.

Никой не върти по телефона на репортера за да му каже какво мисли или какво се случва.
Повечето от хората за които става дума в новините, репортерът дори няма къде да ги срещне, защото са или у дома си, или в колата, или в НС/МС/СГС... така че единствената им допирна точка става като слизат от колата си и се шмугват на работното си място.

Всичко това става в рамките на минута, та затова така се струпват и ги наобикалят.
Целта е да им препречат пътя, та да удължат тая минута и да успеят да изкопчат снимка или няколко приказки.

Автор: realnoncho   
Дата:   01-08-12 15:37

Joro,

значи репортери трябва да стават състезатели от американския футбол, те добре ще се справят [beer]

Автор: El_Fuego   
Дата:   01-08-12 15:41

Особено тези над 2 м и 120 кила...

Re:
Автор: J0R0   
Дата:   01-08-12 15:43

Да, в определени случаи добрата физическа подготовка помага.
(примерно, когато охраната реши че може да си превишава правата)

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   01-08-12 15:49

J0R0

[smilie24]

Отделно от гадно-негадно, но никой не ви задължава да следите медии от всякакъв вид. Факт е, че всякакви елементи почнаха да се пробват в тоя бизнес, но това не променя общата функция на тая професия. Убеден съм, че дори да се развие някаква невероятно читава разследваща журналистика в България и тия хора почнат да ви пускат HD записи на всички простотии във всякакви власти и йерархиите им, ние като общество, в това включвам и себе си, няма да си мръднем и малкото пръстенце да попроменим нещо. Що? Ме щото сме си такива.[smilie7]

Автор: sauron69   
Дата:   01-08-12 17:01

Абе прав е, ама само частично, щото това не се отнася само за фоторепортерите.
А колкото до това че ни носели новините- ами мога да мина без тази част, когато напремер се бутат да наврат камера/микрофон на някой, загубил току що близък за да зададат тъп въпрос или да получат "много" важен кадър [smilie23]

Автор: onakava   
Дата:   01-08-12 19:45

Ами аз ако бях близка на Камен и държах на него, щях да го посветвам да си вземе отпуска - европейско и олимпиада в една година идват в повечко :)

Нищо нормално не виждам в репликата...в смисъл, някой може да помисли - ми пък истина казва човека, пасмина са, боклуци са...Не е така - въпросът е принципен. Недопустимо е колега журналист да се изцепи така. Не знам, аз ли по друг начин виждам нещата, ама изобщо няма как да се оправдае такъв коментар. Към колеги. Повтарям, колеги. Няма как да искаш да те уважават, ако ти не уважаваш.
Срамни са такива коментари от човек, работещ 25 години в телевизията. Не знам какви са отношенията в журналистическия бранш в България и кой къде си мисли, че се намира по стълбицата, защото не живея там. Oбаче една от причините да се откажа от мечтата си - журналистическата, беше именно, че вече не съм във възраст, в която да надбягвам с децата пред парламента, като пеперуда сред какавиди :)) Защото оттам се почва - от улицата. След 5-часово чакане, за да заемеш място, докато дойде, па зе една секунда да успeeш да му привлечеш вниманието, че да ти отговори, че ако стане и закачката - това е цяло изкуство. Не почнеш ли оттам, свършваш заради коментари като този. Добрите репортери се забелязват отдалеч и повечето от големите водещи са изгрявали именно като репортери. Айде, да кажем, тук става въпрос за фоторепортери - вестниците от кой да вземат кадрите - от телевизията ли (ми няма, рано е още)? Хората си вършат работата просто. Зашото тоя, дето е в студиото, чака този, дето е на улицата, да му подаде информацията, иначе няма как да стане.

Единственото, което мен лично ми е неприемливо, е папаращината, но това е друга тема и въпреки това, не бих направила такъв коментар в ефир. Политиците много често говорят с отворени микрофони, ама е от нерви и липса на опит - това тука, при професионалист с такв стаж, няма оправдание. И нивото на бг журналистиката няма никакво значение, защо и Камен е част от този бранш и ако вземем това предвид, трябва да вземем и публиката, която също не се отличава с кой знае каква взискателност. Така че остава сам принципа - поне да сме по правилата, дори да на работим наужким.
Ако бях директорка на БНТ, щях да го командировам на улицата една година ПОНЕ.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   01-08-12 19:54

Е то чуждата работа нали винаги е най-лесна[smilie5]
Едно време се впрягах, сега ми е все едно - няма смисъл да се бориш срещу клишета и предразсъдъци. А и от години се откъснах и от репортерството и от самата професия.

Автор: onakava   
Дата:   01-08-12 20:08

Аз въобще даже не засягам темата кой е по-журналист - водещият или репортерът. То воденето води до откъсване от журналистиката - ставаш комуникатор ))) Не всички се раждат, готови за писане )))

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.