Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обяснение на феномен?
Автор: Knartist   
Дата:   23-07-12 17:38

Имате ли предположения, с които евентуално да се обясни следното странно явление:

Защо когато ви пуснат някоя много харесвана песен примерно по радиото ви е някак по-различно усещането и кефът е по-голям, отколкото когато сам си я пуснете? [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Обяснение на феномен?
Автор: IvoZafirov   
Дата:   23-07-12 17:39

И аз много съм се питал това.. [smilie8]

Ама ми е голям кеф да ми я пуснат по радиото

Автор: lillia   
Дата:   23-07-12 17:39

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

и на мен ми е така и пея в колата

Автор: diandimov   
Дата:   23-07-12 17:41

И да кажат "Поздрав за Иван и Сийка от Челопеч, от кака Здравка, тетинчо Цеко и калеко Цветан"...

[smilie18]

Автор: stzz   
Дата:   23-07-12 17:41

Щото не сте аудиофилици!
[smilie7]

Автор: ivodam   
Дата:   23-07-12 17:42

На мразим кога половината яка песен отиде в изброяване на поздравите, откачам. [smilie9] [smilie23] [smilie23]

[smilie7]

Автор: CyberGene   
Дата:   23-07-12 17:42

Аз пък слушам само инструментална музика [smilie5]

Дата:   23-07-12 17:44

Ето, значи имаме вече потвърждения на съществуването на самия феномен [smile]

В такъв случай изглежда, че не само музикалното произведение и насладата от него имат значение, а и други странични фактори... (тук изключвам фактори като качеството на уредбата примерно, защото по същата можете и сами да си пуснете, и по радиото да ви я...)
Не е ли странно жувотну чвеко?

Дата:   23-07-12 17:48

И още едно допълнително феноменче:

Когато песента звучи примерно по радио (или друга уредба, над която не вие имате контрол) нали обикновено повече държите да я изслушате цялата, отколкото когато сами сте си я пуснали примерно от MP3-ка и можете във всеки момент да я спрете и пуснете пак? [smilie8]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   23-07-12 17:58

Май е моментът на изненада решаващото в случая. В смисъл някакъв нервно-импуслен ефект, подобен на това сам да си декапитираш акнето, вместо друг да го направи. Винаги при чужда намеса на терминацията повече боли.

Кефя се, защото просто песента/групата в момента ми е извън траклиста или не съм я слушал отдавна.

Сега върви това по радиото. Ефектът е почти същия.

The Police - Message In A Bottle

Ама аз съм грешка в матрицата и може да бъркам[smilie21] [smilie7]

Дата:   23-07-12 18:00

А, Уве, нещо подобно заподозирам и аз [smilie24]

(Вероятно и в лека връзка с това си държа траклиста на рендъм - сам да се изненадвам, доколкото мога) [smilie5]

Автор: CyberGene   
Дата:   23-07-12 18:08

Абе как слушате музика на рандъм? Аз не мога така. Обичам методичността, предсказуемостта, изслушването на цели албуми от край до край. Имам един приятел, дето даже няма албуми, ами събира просто някакви парчета, които му харесват... Чудя се това дали зависи от стила музика, който харесваш или от нещо друго. Да не говорим, че някои албуми са едно цяло, не просто сбор от несвързани едно с друго парчета.

Дата:   23-07-12 18:16

Е, някои концептуалности по може... Стената на Флойд и подобности... ама иначе... според зависи, дет' се вика

Дата:   23-07-12 18:17

Може да му препоръчаш на твоя френд нещо на Майк Оутфилд, примерно от тубулър белс[smilie18]
Иначе и аз нещо не съм фен на рандъма. При мен пробелмът е, че плейърчето има някакъв бъгъв алгоритъм за рандъм и често повтаря тракове, а други ценни неща в компилацията ми ги пропуска. Марка няма да казвам, че ще ме изядат с парцалите феновете.[smilie7] [smilie5]

Автор: djogata   
Дата:   23-07-12 18:19

Аз пък понякога си мисля, че може просто радиото да свири музиката по-добре - с по-приятни за ухото тонове, дали поради по-добри плейъри, отколкото ние имаме вкъщи и в колата, или пък просто модулацията на сигнала е такава, че се получава по-приятно за ухото?

Психологическият момент не е за изхвърляне също де - предполагам че с изключение на няколо сериозно самовлюбени форумни герои, повечето от нас предпочитат някой друг да ни прави свирня. [smilie18]

Автор: tonitka   
Дата:   23-07-12 18:21

Къв феномен, ква изненада? Като слушам два дни едно радио научавам коя след коя песен ще пуснат. [smilie18]

За това аз се изненадвам сама. Всичко що ми е на компа е направено да се врътка в безразборен ред и току виж след Iron Maiden е запяла някоя Цеца! Купона е страхотен, а феномена как се минава от едно състояние в друго е невъобразим! [smilie18] [smilie18] [beer] [beer]

Дата:   23-07-12 18:26

Е това е шок - Slayer и Бобана Миркович едно след друго[smilie18]

Да, на някой по-постни радиа се случва наизустяването на парчетата, но има и "сърпрайз-сърпрайз" радиостанции. Още ги псувам, че скапаха last.fm за външни юзъри с плащането. Беше чудесно място да си оправиш общата музикална култура с неща, за които дори не си подозирал, че съществуват.

Публикацията е редактирана (23-07-12 18:27)

Автор: HP   
Дата:   23-07-12 18:49

има такъв феномен-дължи се на момента на изненадатаи на това, че песента ти напомня за определено настроение, докато когато си я пускаш ти обикновено някакво настроение те провокира да пуснеш определена песен.
И така , когато я чуеш по радиото се сещаш обикновено за нещо готино и ти е кеф [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: alsash   
Дата:   23-07-12 18:52

...да бе, да....и да ти я накъсат с реклами...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: ivoet   
Дата:   23-07-12 18:56

Психологическия момент явно, един вид "Е, баси късмета, пуснаха я баш дет ма кефи".
А едно време ...като се чакаше с касетките и се дебнеше. Ся дори радио не слушам, пък да не говорим че ептен са изкривих и зор да чуя песен там дето ми харесва [cool]

Дата:   23-07-12 18:58

Засега като че ли клоним към елемента изненада значи... а всъщност грозящата рекламна опасност може би дори подсилва момента да се изкефиш докато имаш възможност [beer]

Автор: dobriman   
Дата:   23-07-12 20:45

подобен е и феномена: когато караш и "пуснеш" някого - да ти махне или пусне аварийките за благодарност.
Хем си го пуснал - хем се накефиш че ти благодари...

Автор: ценослав   
Дата:   23-07-12 21:20

Когато чуя поздрав по радиото с дедена песен винаги се сещам за една история. Две приятелски семействя. Улегнали семейства от хайлайфа на Видин. И нещеш ли едното семейство решава да поздрави другото семейство по радиото с песента на Л. И. "Не всичксо е пари приятелю". Хубава песен, хубаво изпълнение, но заради името Уйде приятелството У рЯкЪта.[smilie10] [smilie10] [smilie10] [beer] [beer] [beer]

Автор: shtukov   
Дата:   23-07-12 23:42

Няма феномен. Когато някой друг пусне песента, ти създава усещането, че мисли за теб. Макар и в повечето случаи измамно, усещането е приятно. Когато си я пуснеш сам, усещането е, че ти мислиш за друг. Това усещане, като цяло е доста по-неприятно. [beer]

Дата:   23-07-12 23:47

Е, убаво де, то това пак си е феномен = явление... всичко си е такова един вид [smilie8]

Но, да, става като предположение, което да го обяснява донякъде [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.