Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Някой прал ли е тапицерия на кола......
Автор: tonitka   
Дата:   11-07-12 16:11

.....в домашни условия?

Интересува ме с какъв препарат да я пера. Замърсена е доста, но общо, без единични петна. Ще се радвам на съвети! [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Някой прал ли е тапицерия на кола......
Автор: Krassy   
Дата:   11-07-12 16:14

Значииии... излизаш от Казанлък, посока София... засилваш, вземаш завоя към Копринка... при горичката има лек завой на дясно и наклон, настъпваш газта смело и целиш дупката между ресторанта и язовирната стена...

... оставяш да престои 2-3 денонощия...

После късно вечерта влизаш в оная кула, забранената, отваряш дигите на стената, източваш мръсната вода, качваш се в колата, палиш и ДИМ ДА ТЕ НЯМА...

П.П.
Носи си акумулатор [beer]

Автор: vuzhy   
Дата:   11-07-12 16:15

аз пробвах, не стана ... ако можеш да я свалиш нацяло и да я набуташ в пералнята ок, ама в колата направо си е приключение...

Автор: marchello   
Дата:   11-07-12 16:18

трудно ще качиш колата по стълбите [smilie2]

Автор: ivodam   
Дата:   11-07-12 16:25

tonitka: Аз съм прал тапицерия, но трябва да се свали, иначе само набиваш мърсотията навътре. Закарваш колата на тапицер, свалят тапицерията за около час - час и нещо. Взимаш си я и си я переш вкъщи в пералнята. Не помня кво слагах като прах, квото имаше за цветно пране. Става като нова. После обратно при тапицера, слагат ти я за около два часа и готово.

[smilie7]

Автор: Krassy   
Дата:   11-07-12 16:26

Не може да свалиш дунапрените... поне на повечето седалки са си "вградени"...
Става с дълбоко пране и изсмукване на мръсотията... има такива перящи прахосмукачки.
Накисват се с препарат, мокрят се обилно и след това се изсмуква...

Най-важното при прането на седалките е сушенето!
Много важно!

Ако не изсъхне добре... почва да мирише на застояло и може да е за цял живот [smilie7]

Автор: мара   

има един препарат за дамаски и тапицерии - астониш, май е английски. става и с машина, става и за на ръка. няма грешка.

Майтапчии! [smilie18] [smilie18]

Ще свалям седалките и облегалките и ще ги подлепвам на верандата. Място и условия имам. Та питам за удачен препарат и някоя друга тънкост ако сте го правили.

...иначе другия вариант е нова кола, знам, ама няма чалъм... [smile]

Дата:   11-07-12 16:28

Ееее Маро, а привет де! [smile] Мерси, че подсказа за Астониша, вярно е добър, само трябва да го открия! [smile]

Автор: мара   
Дата:   11-07-12 16:33

ако не успееш, ще потърся тука и ще ти пратя по куриер

Автор: deadlirics   
Дата:   11-07-12 16:33

Писах ти на лични. Една професионална препоръка:
Не използваи само препарат и вода. Разтворената мърсотия ще попие по на дълбоко в тапицерията и ще се размирише в жегите. Най-доброто е комбинирана машина Пара-прахосмуч + малко препарат с активна пяна.

Автор: guesswho   
Дата:   11-07-12 16:34

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: victory13   
Дата:   11-07-12 16:35

все се чудя на нашенеца... на двама души хляба ще вземе, само и само да се удари в гърдите /или сиси-те [smilie18] / че сам я е свършил...
каква ще я свърши е друга тема [cool]

Автор: deadlirics   
Дата:   11-07-12 16:37

Все се чудя на нашенеца, от 9 кладенеца ще донесе вода , само и само да се удари в гърдите че сам си еВе жената....

Автор: jingov   
Дата:   11-07-12 16:38

Най удачният вариант е да водиш колата на автомивка,оставяш и утре вземаш,сега е топличко и ще ти изперат и изсмучат сичката мръсотийка.На ръка си е садо-мазо ! Щом те кефи ..... [smilie7]
Подходяща прахосмучка с вода ако имаш,слагаш Мареният препарат и пак си в джаза ........[smilie8] И трябва да е жега,инак ще ти мирише на много мръсни чорапи [smilie3]

Дата:   11-07-12 16:39

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Todd   
Дата:   11-07-12 16:40

Тук до мен има една автомивка - перат ги прекрасно !!!!

Ще карам скоро JEEP-a че е бая кирлив ... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: bOzo   
Дата:   11-07-12 16:42

В Кауфланд има специална пяна за чистене на тапицерия, има и различни спрейове за същата цел. Ако ще вкарваш в пералнята - прах за цветно пране 40С и програма за синтетика.

Дата:   11-07-12 16:45

victory13 да бъда ли груба или сам ще се сетиш какво да ходиш да се правиш?

Разбира се автомивката беше първото решение, но никой от приятелите ми не е доволен от резултата, а и връщат колата веднага с влажните седалки. Това + цената = отпадна като вариант.

Тези пък с перящите прахосмукачки не щат да ги дават на друг човек, само те перели с тях.

Остана варианта да я захващам аз. Честно казано най ме притеснява после да не мирише, но имам условия да ги оставя под наклон на силно слънце.

Дата:   11-07-12 16:47

Четох за тези пени за почистване , но отзивите са много различни, дори по-скоро негативни, не чистели добре. Вероятно си зависи и от марката, но нямам идея коя е добра.

Дата:   11-07-12 16:48

Дата:   11-07-12 16:50

Не съм от София.

Автор: ilcoin   
Дата:   11-07-12 16:55

Аз доста проучвах за такова чистене и в крайна сметка се отказах. Първо - не на всички коли може лесно да се свали тапицерията. Второ - няма гаранция че после пак ще се монтира и няма да си личи. Трето - цялата операция + монтажа на седалките отнема дни.

Проблема не е в химията. Проблема е в това, че се набива в дунапрена отдолу и после смърди. Трябва специална машина, дето да я "дръпне" обратно

Намери място с подходяща машина и някой мотивиран да работи добре с нея. [smilie24]

Автор: ivodam   
Дата:   11-07-12 16:58

Аз не си правя майтап, наистина съм го правил това упражнение с тапицера, става бързо и идеално, изсъхва ти платът добре на простора и всичко е точно. Не разбрах за какъв дявол стана дума за дунапрените - те си седят на седалките, платът се пере, не дунапрените, баси.

[smilie7]

Автор: victory13   
Дата:   11-07-12 16:58

tonitk-e, бъди груба [smilie5]

само да ти кажа едно нещо... свалянето и качването на тапицерията е свързано с някои разглабяния, след което не е винаги ясно как ще се получат сглабянията [smilie21]
автомивката ти дава шанс и още за: изпиране на мокета, изпиране на тапицерията на вратите /ако е същия десен, а не кожа примерно/... това даже си е необходимо, за да не се отличават перфектно изпраните седалки от всичко друго...[cool]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.