Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Топите ли с хляб ?
Автор: matataupa   
Дата:   08-04-10 00:28

Така де, това е по- обща тема, но онзи ден водих дълъг, уморителен и досаден спор за това възпитано ли е да се топи хляб.

Да речем в салата. Или яхния.

Или дали топите чушката- става дума за великата салата печени чушки( цели) в оцет, копър, олио и чесън. Топите ли чушката в соса преди да отхапете[smilie8]

?

Отговори на това съобщение
 Re: Топите ли с хляб ?
Автор: kaiser.soze   
Дата:   08-04-10 00:29

маам с лъжица [smilie21] [smilie21]

Автор: asahi   
Дата:   08-04-10 00:30

Разслюнкоотделях се. Потекоха ми лигите, с други думи.
Топвам с кеф. Проблемът е, че не ям много хляб, често хич.

Автор: mantara   
Дата:   08-04-10 00:33

Мхм винаги топим - най-обичам да топя в пипер (чушки) с доматен сос.. Малеееее баба ми такъв го прай.. напраооо

Иначе топя хляб в салата, козунака в компот и мляко, чушката в пусенца :Ф

[smilie18] [ezik]

Автор: tan4o   

топвам само в моята си чиния![smilie5]

Автор: ejko   

Това дали топим или не, нчма да реши спора. Аз топя чат-пат, разни неща. Но ако съм на официална вечеря или трябва да спазвам и без това непознатия ми етикет по някаква причина, то не бих топил... Не знам дали е невъзпитано, но със сигурност не е в учебниците за етикеция.

Автор: snoopoff   
Дата:   08-04-10 00:34

чушката в пусенца :Ф [smilie24] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   08-04-10 00:35

стига с тази етикетиция, малко по-ларЖ [smilie21] [smilie5] като ти се топва- топвай [smilie5]

Дата:   08-04-10 00:36

Е то на мен етикеция да спазвам не ми се налага..., говоря теоритично...

И аз напоследък не ям много хляб. Затова, когато, обичам да си топя. Това влиза в разрез с нечии кулинарни естетики.

Пък и допълнителен бонус въпрос- има ли значение дали топиш с хляб, забит на вилица или направо с ръка?

Важен ли е размерът на залъка за да бъде възприето по- добре топването.

Като малък бях фен на Светата Троица филмите и с брат ми се състезавахме кой ще изяде половин хляб само на топене- направо чупиш хляба на две и се почва.

Баба ми откачаше[smilie5]

Това с чушката да не би да е подвеждащ въпрос, че мълчите? Особено ако оцетът е повечко, а чесънът е ситно накълцан[smilie5]

ах, да покрай Ежко се сетих, на гости и в ресторант не топвам, само у дома!

Автор: юнга   
Дата:   08-04-10 00:37

Понеже ядем с клечки, най-трудно е да набодем хапката на клечката, за да топим. С пръсти не можело.
Другата трудност е как да топиш в ориз с набодената хапка?[ezik]

Дата:   08-04-10 00:38

Танчо, най- честно ми звучиш- ако се осмелиш- топни следващия път като си на гости или в ресторант- само за да си направиш кефа да огледаш лицата на околните. После кажи кофти ли беше[smilie24]

Автор: navy   
Дата:   08-04-10 00:40

Хляба е вреден...

...
Всъщност е бая полезен.
Но той е сложен въглехидрат!

Ям го... без нищо друго. Рядко и задължително преди обяд [smilie18] т.е. сутрин, за да има време и възможност да се отработи добре...

Иначе от месеци не ям хляб с яденето. Вредно е...
Не топя... сори... колкото и да е вкусно, предпочитам стомаха ми да е стегнат и добре сложен, както и физическата ми кондиция... баааааси как прозвуча ха ха ха...

Тва е положението [smilie7]

Сега ще разберем как е у френско.

Аз на гости си тОпя, защотот обикновено сме си наши хора, а на ресторанти не ходя. Или по точно ходя, но не на такива, на които не може да се тОпи... :)))

Автор: princess_lia   
Дата:   08-04-10 00:41

Франсетата топят и на об6тествени места и с ръка - моите колеги в стола, например. [smilie5]

аз пък преди малко им сготвих на моите. нудълс със скариди, чушки, поркови, чесън, лук на кръгчета, соев сос, подправки... ударих и една ракия, кеф [smilie21] нямаше за топене де [smilie5]

и за десерт бананов шейк с топка* сладолед

* едно такова кръгло, кълбовидно, не е глаголът топкаа. малко объркано , ма карай [smilie21]

Като гледам- повечето обичат да си топнат. А тогава кой го е измислил това с етикета[smilie8]

Сега, винаги има опция да си топнеш елегантно, с финес. Това, естествено, разваля малко удоволствието, друго си е да забършеш чинията с комат колкото юмрук и да го ръфаш с леко ръмжене и премрежен, мръсен поглед.

Виж, с чушката езикът е от значение- там нещата са си направо еротични, стига да знаеш как[smilie24]

Супир! С това нека приключим темата за франсетата.[thankyou]

Дата:   08-04-10 00:42

Франсетата са досадници според личните ми контакти, но евала за топенето- една червена точка[smilie24]

Дата:   08-04-10 00:43

не става въпрос за смелост според мен а за възпитание,макар че признавам си, в един марокански ресторант го направих, но тажина беше ужасно вкусен, освен това всички си топваха наоколо...като си в Рим прави като римляните!
А най сладко е при баба да си топваш с домашна питка![smilie18]

Дата:   08-04-10 00:47

на един купоон занесохме шопсска салата.една бременна черногорка лапаше с лъжицата [smilie5] накрая вдигна и купичката си да изпие соса [smilie18] [smilie18]

а съпругът и (брит,) като видя баницата, вика "ааааааа, бурек, и моята съпруга прави бурек", [smilie18] [smilie18]

Автор: Grandpa   
Дата:   08-04-10 00:58

Нищо невъзпитано няма в това да си топиш в собствената чиния. Кеф ти с вилица, кеф ти с клечки, кеф ти с ръка. Нехигиенично е да топиш в общата, особено откакто вече си ръфал от парчето хляб/чушката/пицата и т.н. и лигите са ти по него.

Мексиканците "топят"/гребат с царевичния чипс, италианци с парчето пица, гърците с питата японците и те си "мокрят" сушито. Всички топят.

Давай смело и се не бой.

Автор: navy   
Дата:   08-04-10 01:00

Абе като знам как се целуваме и лиги си пускаме.... едно топене да не можем да преживеем... хайде ся...

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.