Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Глоба за паркиране в "зелени площи"
Автор: the_psycho   
Дата:   08-05-12 16:12

Глобиха ме, че съм спрял на тревичката до блока. Под формата на констативен протокол с покана за явяване в общината в тридневен срок. Пише, че ако не се плати в срок, се прави справка в КАТ за собствеността на автомобила и се съставя акт (самата глоба не пише колко е).

Въпросът ми е - колко евентуално е глобата (чета за цифри от сорта на 20-30лв) и, в случай че ми съставят акт, този акт към КАТ ли се води или към столична община? И съответно аз, като не съм жител на столична община, кво ме грее този акт?

Отговори на това съобщение
 Re: Глоба за паркиране в "зелени площи"
Автор: iPonche   
Дата:   08-05-12 16:14

20 lv

Автор: tofo   
Дата:   08-05-12 16:15

Към общината е.[smilie8]

Автор: elrisha   
Дата:   08-05-12 16:16

А случайно да са осигурили паркинги наблизо, щото при нас всичко си стои едно и също от времето на соца [smilie7] когато малцина имаха автомобили...

Автор: dobriman   
Дата:   08-05-12 16:17

Иди си плати 20-те лева и спри да спираш в градинката пред блока, щото останалите съседи ("плащащи" на столична община) ти се дразнят.

Автор: vinse   
Дата:   08-05-12 16:21

като не си жител в столична община що паркираш в градинката на столична община [smilie5] Аз съм жител на столична община ама не паркирам в градинките [smilie18]

по въпроса - глобата е от 20 до 50 лъва и мисля, че се плаща в общината в няколко дневен срок а ако не го платиш в този срок ти се съставя акт по закона за административните нарушения

Дата:   08-05-12 16:21

Ако беше на мое име колата щях да ги платя тия пари, ама някой друг път... [smilie5]

Интересно ми е като съставят акт от столична община на гражданин на друга община... там какви са врътките...

ясно е, че не си заслужава за 20 лв да се задълбава толкова, ама ми стана интересно

ще е добре и ако се включи някой юрист да ни обясни малко нещата...

Дата:   08-05-12 16:26

добре ве, столичани, аз живея от години в София без адресна регистрация...

питам - ако отида да се регистрирам като постоянно пребиваващ на адрес в столицата, ще ми осигурят ли паркомясто?
ще осигурят ли и паркомясто на иначе истинските столичани, с които съжителствам прекрасно, които също нямат паркомясто откакто се помнят?
няма да ми осигурят
в същото време се построиха отсреща 2 нови кооперации; онзи ден, минавайки покрай градинката, откривам нов изкоп точно по средата, кой знае за какво :)

Автор: vinse   
Дата:   08-05-12 16:26

А полицая от София как може да те глоби при положение, че ти си от (примерно) Горно Нанадолнище ? Същото е и с общинарите - някои от блока те е видял, че си паркирал на поляната, обадил се е в общината и те са решили да свършат някаква работа. Няма значение от коя община си, нарушението си е нарушение.

Дата:   08-05-12 16:38

Проблемът е,че болшинството народ с коли не паркират изцяло в тревните площи, а за да има място на тесните междублокови улички,паркират наполовина в тревните площи. Ако колата е изцяло на улицата,ще стане толкова тясно,че само велосипедисти ще могат да се разминат. В същото време няма паркинги,където да си оставиш автомобила,а още повече - да си го намериш на сутринта.

Автор: OIM   
Дата:   08-05-12 16:39

Психо - какво паркинг место искаш да ти осигурят По закон колите се паркират на ПЛАТНОТО , вдясно по посока на движението , плътно ДО тротоара Нещо такова казва Закона за движ. по пътищата
Отделно ти преди да си купиш кола , не помисли ли , дали има достатъчно място за паркиране около вас

Автор: HP   
Дата:   08-05-12 16:40

Еми нали ви се живее в София, няма да мрънкатеееееее [smilie7] [smilie7] [smilie7] [smilie7] [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Дата:   08-05-12 16:44

Въпреки,че съм родена в тая пуста София, ич не ми се живее в нея! А и като гледам как ежедневно се пълни с кви ли не... ептем ми се бега[smilie5]

Автор: exo99   
Дата:   08-05-12 16:51

Ти можеш да напуснеш селото, но то не може да те напусне.

Да си жив и здрав, но показваш селски манталитет още с първия си пост.

Автор: deadlirics   
Дата:   08-05-12 16:55

Даа, и при нас се паркира частично в тревата.... Наскоро в блока се нанесе една мома от село и започна работа в общината, всички вече си имаме глоби. Не знам защо ама никои не я обича тази мома в блока...

Дата:   08-05-12 17:12

седя си и си мисля...
мисля си как в една Англия, например, никога, по никакъв повод, ако щеш да ме караш, няма да спра в зелената площ... просто няма да ми се налага

а тука какво - като за начало ми се налага да работя в миризливата столица, щото видиш ли, в провинцията няма хляб за експертен труд.
после ми се налага да си паркирам колата на рехавата тревичка до изкъртената панелка, не щото съм простак от село (което между другото е факт), а защото няма къде да си я паркирам.

боли ме кура за вас - след година си вдигам чукалата към някоя приятна държавица, а вие ше си останете бг-столичани, вечно плюещи по селяните, които се бутат в прекрасния ви град и го съсипват...

Автор: HP   
Дата:   08-05-12 17:16

Държа да се упомене "столичани" след "боли ме кура за вас", щото иначе става обща категорията и в нея попадам и аз, а аз н желая да имаш венерически проблеми и болежки.
Дет са вика, да е ясно кои сме столичаните и кои сме селяните , да не стават грешки [cool]

Автор: Todd   
Дата:   08-05-12 17:17

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ettw7087.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2012-05/qqlf0469.JPG

Това било решението в Истанбул да не караш в насрещното !

Машала на тия хора [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] не като нашите мишоци !!!

[smilie5]

Автор: deadlirics   
Дата:   08-05-12 17:19

Винаги съм бил много спокоен и толерантен към сякаква паплач. Обаче София стана такава една смрадлива и непоносима, щото останахме 500 000 софиянци и другото до 2 милиона една такава паплач като тебе психоичо. Е не всичките но ти си ми достатъчен. Хаиде събираи си кирливите ризки и дипломите на специалист и заминаваи. Поне въздуха тук ще стане малко по годен за дишане.

Автор: asahi   
Дата:   08-05-12 17:29

Общината не дължи паркомясто на никого. Може да му продаде такова при определени условия.

Както казваше Попандов "Качило се секо на кола и писка".

Автор: kkkolelo   
Дата:   08-05-12 17:38

Някои четете евангилието като дявола ... Това поддържана зелена площ ли е или гингирлик [smilie5] , саморасли троскоти ... Ние до нас под прозорците откъм улицата си отглеждаме сами градинки, 2 косачки сменихме досега, два пъти пресяхме ... тази година с канадска детелина. А през улицата, където има уширение за паркинг и е малко вече, качваме няколко коли под дърветата в самораслата трева ...

Провери в плана на общината това какво е, а и поддържа ли се като зелена площ ? Щото от другата страна на блока ни (Варна, ул В Петлешков - към клон 10 на пощата), 40-50 годишни дървета, люлки, катерушки, пързалки, пясъчник, пейки ... не било парк и зелена площ, когато трябва някой да построи нещо на него [smilie23] ... че се съдим с разни мераклии ...

Автор: TheBossBG   
Дата:   08-05-12 17:39

Да бе, ще стане. И аз се надявах 4 дена празници да си останем сами в София. Но не би. С тези цени на бензина и липсата на работа в малките населени места "софианците" ще се множат. Един приятел ме пита преди дни: добре де, защо продаде апартамената на канала и отиде в последния блок на София? Защо ли? Защото това вече не е "моята" София. Тази, която миеха всяка нощ. Която имаше кошчета на всеки ъгъл и нямаше да се види фас на земята. В която всяка сутрин минаваха едни цигани с оранжева шкода и въртяха кофите с една ръка, опряна на капака(и всички хлапета им завиждахме). Не ми се изброява повече, че ще трябва да напиша роман. Сега поне нощем чувам славеите. Не са същите, които пееха в парка на Военна академия. Но може да са техни внуци, също като мен избягали от "столичаните".

Автор: asahi   
Дата:   08-05-12 17:44

Във Военна академия преди 5-6 години пееха. Какво се е променило?

Дата:   08-05-12 17:45

много добре го каза...

Автор: TheBossBG   
Дата:   08-05-12 18:04

Автор: asahi
Дата: 08-05-12 17:44

Във Военна академия преди 5-6 години пееха. Какво се е променило?

Официалните данни:
Година / Брой на населението
1870 / 19 000
1880 / 20 501
1887 / 30 456
1892 / 46 628
1900 / 67 953
1905 / 82 621
1910 / 102 812
1920 / 154 025
1926 / 213 002
1934 / 287 095
1939 / 401 000
1946 / 530 168
1956 / 725 838
1965 / 894 604
1975 / 1 066 299
1985 / 1 201 719
1992 / 1 190 126
2001 / 1 170 842
2011 / 1 359 520

Нали се сещаш, че 2011 са СИЛНО занижени. И всеки от "софианците" иска да живее, ако не на Царя, то поне по Витошка. Както и да е. Софиянец не се става. Трябва да си такъв по рождение и по душа. Същото е с пловдивчани, варненлии, русенлии. Ни най-малко не подценявам другите хора, както казва един филмов герой: абе другарю, всчики сме от село. Но до вчера да си ходел с лайняни цървули, а сега да се мислиш за голямата работа, возейки се в метрото. Е, нема начин!!!

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.