Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Честито! Вашата фирма беше избрана
Автор: explorer   
Дата:   23-01-12 13:07

... да получи половин милион евро, с които да си купите нова техника. Кеф ви Хасита, Никони-Цанони, Мамии и каквото ви се иска. Защо ли? Как защо - за да "повишите конкурентоспособността си на медийния пазар". Звучи ви абсурдно?

Е, за поне три фирми в областта на мултимедиите горното не е мираж. Парите са отпуснати от Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ към министерство на икономиката. 620 000 лева безвъзмездна помощ е получил Нико Тупарев за „Повишаване на конкурентоспособността на „Еф Хикс Камера“ ЕООД на медийния пазар чрез обновяване и модернизация на техниката". "Чучков брадърс" ООД на Виктор и Борислав Чучкови са "усвоили" 500 милиона европейски пари, а „Аудио видео консулт“ ООД са взели 1 милион по проект за „Повишаване конкурентоспособността чрез въвеждане на иновативно технологично оборудване и специализиран софтуер“.

Източват се огромни суми "европейски пари" по всевъзможни идиотски "оперативни програми", недостъпни за нас простолюдието. Милиони и милиарди, които всички ние, обикновените данъкоплатци плащаме от джоба си!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Честито! Вашата фирма беше избрана
Автор: navy   
Дата:   23-01-12 13:13

Имаш крава... пиеш мляко...

Автор: boreto   
Дата:   23-01-12 13:17

Ние винаги плащаме.

И к'во? Да източват само гърците и западноевропейците ли?

Автор: Frida   
Дата:   23-01-12 13:18

Това е хубаво, стига да има ясни критерии на кого и по колко се дава. Има ли такива критерии, публикувани на някоя официална страница / на МФ или на някоя Агенция?

Автор: krist   
Дата:   23-01-12 13:21

критериите са ясни - дава се на който трябва[smilie18]

Дата:   23-01-12 13:22

Кое му е хубавото? Това ли е то, капитализма - "свободен пазар", при който някои фирми получават милиони за да са "по-конкурентноспособни" от други? Що за безумие?

Автор: almaz   
Дата:   23-01-12 13:22

Това е изцяло в духа на гербаджийската идеология.

На богатия му се дават пари, защото щом е богат, е доказал че ги заслужава.
Бедния първо да докаже че заслужава нещо (т.е. да забогатее) и тогава ще получи. Никакви пари за бедните прошляци.

Дата:   23-01-12 13:23

може би все пак 500 хиляди, а не милиона за Чучкови?

Дата:   23-01-12 13:24

Да, 500 хиляди, извинявам се за грешката... 1-вата публикация не може да се редактира.

Дата:   23-01-12 13:27

Айдее хейтърите се развилняха.

Разбира се, че си има строги критерии и те са публикувани. Отчитането също е тежко и със строги критерии.

Очевидно е по-лесно да мрънкаш, вместо да се информираш или о ужас, да се опиташ да участваш в такава програма.

Дата:   23-01-12 13:30

Ама добре, вместо да плачем по форумите, ако някой се чувства засегнат от избора, трябва да провери по тоя фонд как се раздават парите.
Когато ЕС отпуска пари, те вървят с изисквания за процедурата по раздаването (едно от които обикновено е прозрачност) и изисквания към фирмите, на които се дават. Проучи какви са изискванията и ако нещо е нарушено, има начин да се ревне, така че да има последствия реални, а не само да се генерира форумен трафик.

Дата:   23-01-12 13:30

борето
разбира се че всеки може да се информира
също може и да се ОПИТА да участва
критериите са строги и справедливи, разбира се [smilie18]

Автор: мара   
Дата:   23-01-12 13:32

и винаги са били такива [smilie5]
не от две години насам.

Дата:   23-01-12 13:33

Критерии??? Безумната цел на подобни проекти е афиширана като "повишаване на конкурентноспособността". По подобен начин се източват европейски пари по програми за "повишаване на квалификацията", по които уж се "обучават" някакви хора.

Истината е, че някои хора "усвояват" европари със страшна сила. Мой приятел ми каза, че преди седмица видял Ролс Ройс Фантом по някакъв разнебитен навес във забутано село. Очевидно гордият собственик "усвоява" европари в селското стопанство.

Автор: saxon   
Дата:   23-01-12 13:36

Вие пробвахте ли се? Подадохте ли документи? Издържахте ли критериите? Отказаха ли ви?
Или ви бива да гледате в чуждата паница, докато киснете по цял ден във форумите.

абе съвсем ясно е, че тва са някакви абсолютни безумия най-често. ама не почват от днес, нали така?
и човек някак почва да се пита тия, дето днеска са толкоз анти, де бяха вчера?

Явно просто искате да си праите лафмоабет у форумо. Успех!

saxon, и аз това исках да питам, но мисля че отговорите са очевидни.

Публикацията е редактирана (23-01-12 13:40)

Автор: ejko   
Дата:   23-01-12 13:42

[smile]

Автор: deltalink   
Дата:   23-01-12 13:48

FX камерата я помня. 3 шота и 'айде батериите обратно в зарядното. Ама за такава малка субсидия - толкоз.

Автор: kkkolelo   
Дата:   23-01-12 13:49

Една част по критерии и прозрачно, друга .... И най страшното е когато ората които ще вземат едни пари са сигурни в това и дори не се стараят формално документите да са им изрядни ... [smilie10] Ако щеш се оплаквай на арменския поп - бог високо, цар далеко ...

Автор: vuzhy   
Дата:   23-01-12 13:50

saxon, frida: Да, пробвахме се. Да, отказаха ни. Обвиниха ни, че вместо сканирано копие с печат: вярно с оригинала, ние сме предали оригинален документ. И за да е още по-хубаво, този документ не е задължителен, а пожелателен. От възраженията нямаше резултат. За некомпетентно отхвърлен проект никой не носи отговорност. Критериите за оценка - неясни, въпрос на тълкуване на назначената комисия. Последващо изплащане на одобрени разходи - когато дойде. Та така, само лаф моабет по форумите [beer]

мара, разбира се че не е от вчера това. Аз затова и не споменавам конкретни имена на политици. Но ми се струва, че напоследък това "усвояване" на пари се разраства със страшна сила. И се извинявам за битовизъма, ама аз, нали съм от простолюдието дето "не покрива ясните критерии", напоследък ми идва все по-нагорно като вляза в супера, взема едно-друго да си сготвя колкото за ден-два и под 50 лв не слизам. Все ми се струва, че само до преди няколко години доста по-евтино беше. Ама те тия неща не са свързани, нали така, на мен ми се привижда.

Автор: itilien   

Всичките тия програми общо взето могат да бъдат достъпни само за хора с пари. Ето тия дни се поинтересувах малко за мярка 312 - за развитие на селските райони (за неземеделски дейности).

Повечето от проектите по тия програми са или за фотоволтаични централи или за къщи за гости/хотели. Обаче ако един обикновен човек, който няма пари иска да направи нещо подобно (да речем да развие селски туризъм), още от началото е ясно, че няма как да стане с тия програми.

Първо му трябват десетина хиляди лева за проектите, които ще бъдат похарчени независимо дали ще бъде одобрен или не. Ако евентуално се стигне до финансиране ще му отпуснат 30% от сумата, но той ще трябва да завърши изцяло проекта, за да му бъде изплатена останалата сума. Тоест човек, който предварително няма пари за почти целия проект на практика не може да направи нищо. Освен да вземе кредит, ама едва ли някой ще му даде... щото той няма пари.

И кого в крайна сметка подпомагат тия проекти?

Дата:   23-01-12 13:56

Съфинансирането е основен елемент от тези програми. Те са предназначени да подпомогнат вече нещо можещите, а не да сипват пари по джобовете на народонаселението.

Дата:   23-01-12 13:58

абсолютно съм съгласна с това, че НА ПРАКТИКА даже и ВСИЧКО да ти е изрядно, пак нямаш шанс да "усвоиш парите". или почти нямаш. експлорър, итилиен, случвало ми се е да наблюдавам подобни неща неколкократно и при тва в различни области. не казвам, че няма и изключения, ама аз не съм ги виждала.
допускам, че преди по-малко сте ги виждали, защото вероятно по-скоро сте навлезли във възрастта, в която човек започва сам да опитва. де да знам. не го твърдя, само правя предположение.

на мен някои неща към днешна дата изглеждат малко по-добре от преди, други - обратнотот. опитвам се да не бъда черно-бяла.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.