Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Поредния съвет за лаптоп
Автор: harvester_vn   
Дата:   04-01-12 13:11

Умря ми лаптопа и сега се налага да се купува нов. Понеже не съм в цветущо финансово състояние, май ще се наложи да го взема на лизинг от Мтел с някакъв абонаментен план за интернет. Съобразявайки се със семейния бюджет, си харесах Viewsonic VNB142I за 20лв на месец плюс още 25лв за интернета. Другият вариант е Dell Inspiron 11z за същите пари, но той ми се струва малко малък. По принцип 14 инча ми е идеално. Лаптопа ще се ползва предимно за интернет, като фотобанка и за леки обработки с Фотошоп, за по-сериозна работа ползвам стационарна машина.
Моля за някакви съвети, най-вече относно Viewsonic-а. Едно време правеха хубави CRT монитори, но оттогава съм им изгубил дирите като марка...

Отговори на това съобщение
 Re: Поредния съвет за лаптоп
Автор: imitev   
Дата:   04-01-12 14:41

Вюсоника е дърво. Лежат на стари лаври.

Автор: realnoncho   
Дата:   04-01-12 15:12

Абе за тези пари и цели става.

Автор: vinse   
Дата:   04-01-12 16:02

dell-а не е лаптоп ами е нетбук, за фотобанка става ама за обработка на снимки ще е тегаво.
Вюсоник-а и идея си нямам какво представлява, но по принцип всички лаптопи под 700 лева са големи дървета. Все пак мисля, че ще ти свърши работа.

Автор: asahi   
Дата:   04-01-12 16:31

Или секънд хенд, или събирай пари.

Автор: klez   
Дата:   04-01-12 16:36

vinse аз моя го взех за 680лв, дали е голямo дърво?

Вярно с Core i3 е само, ама поне има 4GB DDR3, Ati HD 5470 видеокарта и долу горе се справя с повечето задачки... пък и е вече на почти година

Иначе абсолютно подкрепям винсе за всичко останало. За фотобанка става... и наистина е нетбук и ще е леко тегаво, но ако сложиш някой Photoshop CS1, CS2 мисля че ще се справи долу горе.

По скоро бих ти препоръчал нещо такова:
http://www.technomarket.bg/products/09106143/hp-compaq-presario-cq56-211-ln957ea
не е кой знае какво но поне си е пълнофункционален лаптоп, а не нетбук.
Тоя интернет от мтел не знам за какво ще го ползваш, ако е като пътуваш да имаш нет под ръка е окей, но ако мислиш за вкъщи... мога да ти дам контакти на 1-2 приятелки дето се излъгаха с такъв и го проклинат всеки божи ден :)

a за 588лв с 5-те % отстъпка има следното:
http://www.technomarket.bg/products/09105407/hp-625-notebook-pc-xn850ea
с Ati видеокарта макар и по слаб модел, с HDMI изход (готина екстра), с Блутуут и т.н. съвсем приличен лаптоп за повечето нужди (FullHD филми, фотошоп (пак някоя по стара версийка) и т.н.)

Публикацията е редактирана (04-01-12 16:59)

Автор: lillia   
Дата:   04-01-12 17:09

абе квито и параметри да давате, всички пущиняци прегряват. Без ейпъл. ама и той се бъгьосва, пък и не харесвам операционните му системи.[smilie25]

Автор: harvester_vn   
Дата:   04-01-12 17:18

Интернета по принцип не ми трябва, но в момента няма как да отделя сумата за плащане в брой, не ми се занимава с лизинг компании и затова избора ми е Мтел, а те ще ми го дадат само с план за интернет. Сигурен съм че няма да е цвете, но вероятно ще е по-добре отколкото да пускам нет през телефона.
Досега бях с Dell latitude 620 и CS5 вървеше прилично с нещата за които го ползвах. Ще го мисля още няколко дена и ще видя какво ще правя..

Дата:   04-01-12 17:23

lillia написа:

> абе квито и параметри да давате,
> всички пущиняци прегряват. Без
> ейпъл. ама и той се бъгьосва, пък и
> не харесвам операционните му
> системи.[smilie25]

Направо ви се чудя как стигате до подобни заключения...
до сега нито един лаптоп не съм имал да прегрява.
Предния ми 3 години не беше отварян да се чисти (разбира се и не беше спиран щот лаптопите ги държа като настолни и бачкат нонстоп) И не е имал проблеми със загряването
сегашния ми вече близо година да има сумарно не повече от 72часа да е бил спиран, стои затворен набутан в нещо като чекмедже на бюрото и пак никога не съм имал проблеми с прегряване с него.

Дори да почне да прегрява, като го отворих да го почистиш и си идват на място нещата... та стига с тея глупави изказвания 'Всичките прегряват' :)

То все едно да кажеш 'абе с квито и дезодоранти да се пръскам кат не се къпя 1 година и все почвам да мириша'
Хубаво е машинките да се чистят поне веднъж годишно (според зависи от условията в които ги експлоатирате'

Harvester, ти си знаеш най добре... аз на твое място бих си взел на лизинг нещо за 100лв отгоре дето да е малко по-истинско.
Вярвам, че отпускането на 500лв кредит директно на място в магазин Технонещо си ще ти отнеме по-малко време от преподписване на договор в Мтел... Мен последния път само да преподпиша ми отне 45 минути (без да включваме чакането на опашка) ама аре те тогава се опитваха да ме ебнат и да ми 'вземат телефона който ми се полага безплатно' ;) та за тва сигурно ме замотаха близо час

Публикацията е редактирана (04-01-12 17:26)

Автор: slav4cho   
Дата:   04-01-12 17:25

Имам делл 17 инча и не прегрява а е 4 годишен и дори не е отварян за чистене.Стига с тия ябълки.Тез епъли фелацио ли правят ебаси?

Дата:   04-01-12 17:27

Slavcho те нали са iSlaves, от епъл са им казали че 'Всички други лаптопи прегряват' и те го приемат за чиста монета ;) друго не ги интересува

Дата:   04-01-12 17:33

Какви ги говорите. Аз за пет години имам 3. Асус. Дел, МСАЙ, баси кочините прегряващи. На първия от зор му умря вентилатора, а преди това и монитора. Дела така загрява, че може да си печеш яйца връз него. МСАЙ-то, го отварях да го чистя и сега пак се е напълнил с прах. Вентилатора несмогва и като забучи , чак на мелодия го избива. Те така стигам до подобни заключения[smilie21]

Автор: milen   
Дата:   04-01-12 17:37

мамма мия... какво ги правите тез лаптопи че да прегряват...
преди година си купих лаптоп втора ръка от съфорумец за към 400лв (беше селерон), сложих му кор дуо процесор на 2гхц, и максималната възможна рам за модела 2гб. Цяло лято бачках снимки -от 12 до 21 мегапиксела роу-ве, на адоб цс5. Едновременно отворени и бриджа и фотошопа. Не малко работих и с индизайна- е не съм имал проблеми с прегряване. Вкъщи немога да се добера до настолния и си бачкам само на него. Бичи си и работи съвсем нормално! Немога да разбера някой кат си копува i3 примерно с 8гб рам за интернет или филми...

Автор: slav4cho   
Дата:   04-01-12 17:38

Аз съдя по моя делл.Никога не е отварян за чистене.Горната му част е сравнително студена а отдолу си е леко топъл не парещ,но това никога не е създавало проблеми.Факт е че новите делове специално,греят доста.

Автор: neuromancer   
Дата:   04-01-12 17:38

Абе прегряват... почиствам го с прахосмукачка на около година веднъж, без дори да го отварям, и си е пушка (Тошиба)

Дата:   04-01-12 17:39

lilia ти в кви условия ги държиш тея машини бре [smilie10] аз освен тея 2та основните още няколко са ми минали през ръцете тея години и никви ядове.

Дата:   04-01-12 17:40

Може би в прашни[smilie10] [smilie18]

Автор: valen_tin   
Дата:   04-01-12 17:45

всички лаптопи прегряват когато не се почистват (десктопите също)

Автор: jrr   
Дата:   04-01-12 18:11

Лилето сигурно ги ползва в леглото или най-малко в скута - всички тъкани пускат власинки и като има какво/кой/да ги смуче - ето ти проблем.

Автор: Navy   
Дата:   04-01-12 19:01

Всички нови и евтини са боклуци, но го разбираш след 6 месеца... най много...

Дата:   04-01-12 19:56

точно така нейви! Изпусна да добавиш "Освен макбуците"
:) аз все на евтини машини карам и да ти кажа ядове до ся не съм имал... В същото време имам едно HP EliteBook за 2000+ лв дето си прави доста хардуерни ядове и познавам още поне 4-5 човека дето имат проблеми със същото такова ;)
тва за 'Скъпото' и 'Евтиното' не върви...

Дата:   04-01-12 20:44

Ти ще кажеш, отдавна не ти вярвам [smilie18]

Опитваш се да ме изместиш в класацията по интересност, ама няма ти мине номера, липсва ти финес и талант [smilie25]

Дата:   04-01-12 21:41

Oooo Никъв шанс нямам срещу теб, Морски :) Ти си идола на форума :D

Дата:   04-01-12 21:44

Чакам си бутилката по случая [beer]

Автор: burnmaster   
Дата:   04-01-12 21:56

Липсва му на тоя форум истинска тема за лаптопи и тва си е[smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.