Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Вещиците говорят. Има ли тук страдащи от псориазис? Помагам с безплатен съвет.
Автор: niavaah   
Дата:   03-01-12 00:18

Вода по литър и половина на ден
БЕЗ захар и СЛАДКО в никакъв вид. Дори не и заместители.
Солено МНОГО МАЛКО
Олио > препоръчва се зехтин
Без хляб и хлебни производства. Тоест може да се яде царевичен хляб или оризов хляб. Тоест глутена се премахва нацяло.
Картофи, червени чушки, домати и патладжани НЕ
Мляко, сирене и кашкавал НЕ. Тоест лактозата се премахва нацяло. Заместител > оризово мляко или соево мляко. При някой чувам, че соята не пречи, при някой пречи. Тествайте.
Кисели храни НЕ
Лютиви храни НЕ
Пържено НЕ
Мазно НЕ
Безалкохолно или Сода НЕ
Кафе и цигари НЕ
Наркотици Да
шегувам се
Секс ДА
Рок енд рол само след като видите положителни резултати (при някой отнема месец или 3, а при някой година).
Консерви НЕ
Всякакви храни наблъскани с химикали или буркани с нешо си НЕ!
Замразени храни НЕ
Месо не е препоръчително, замествайте с риба
Сладък картоф ДА
Салати с лимон и зехтин ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО много и с червено цвекло!
червено цвекло
Риба ДА
Зеленчуци сварени ДА (това всъщност е най-препоръчително) смесени примерно или с ориз КАФЯВ, а не БЯЛ!
или само зеленчуци сварени с малко зехтин и мааалко сол и лимон.
Подправки да не се прекалява

Общо взето колкото се може по проста храна.

За бобовите храни не съм наясно, проверявайте в гуугъл всяка храна, за която не сте сигурни като например

psoriasis avoid beans
или нещо от сорта

Основно
БЕЗ ХЛЯБ и всички продукти в които има ръж или всякакъв вид брашно, съдържащо ГЛУТЕН
и без млечни продукти

ОГРОМНА промяна при мен след 3 месеца. 70 % изчезна. Просто MIRACLE [thankyou].
Направо си заминава така както си дойде преди 10 години
Тук покрай коледа се поотпуснах с баклавички..ами трудно е..но сега борбата продължава [smilie24]

Ако някой страда, може да се пробва, не се изискват пари за ненужни лекарства и кремове, а просто диетен план от страна на болния.
Консултирайте се със СЪВЕСТЕН лекар или диетолог, за нужните витамини, протеини и мазнини, които е нужно да се взимат през това време.
Аз лично взимах магнезий и калций, омега 3, витамин комплекс БЕЗ ЛАКТОЗА и глутен, а за тялото вани с морска сол.

Хайде наздраве и успех [smitten]

Отговори на това съобщение
 Re: Вещиците говорят. Има ли тук страдащи от псориазис? Помагам с безплатен съвет.
Автор: bleuetoile   
Дата:   03-01-12 00:29

Ами - много хубаво, че при теб действа. Поздравления!!![beer] [thankyou]

Доколкото знам обаче, псориазисът е автоимунно заболяване, майка ми има такова - обаче системно и е доста по-кофти, защото е злокачествен васкулит - засяга артериите, не кожата...

Диетите са хубава терапия, но най-сериозните ремисии, граничещи с излекуване при подобни болести, за които аз знам - като устойчивост и дълготрайност се получават с антистрес и вяра терапия + диети... Както казва едно другарче - "всичко е в главата".

Успех! Дано излекуването е за посоянно при теб!

Re: Вещиците говорят. Има ли тук страдащи от псориазис? Помагам с безплатен съвет.
Дата:   03-01-12 00:40

вярата на първо място [smilie24]

диетата и упоритостта на второ

Да, псориазиса не е кожно заболяване, много хора не знаят .. и лекарите не ги информират, жалко.

Дата:   03-01-12 00:41

За първи път чувам за това заболяване.. съжалявам, дано се намери изход и за нея![smilie24]

Дата:   03-01-12 00:46

Благодаря ти[smile] Борим се с всякакви средства вече 3 години съвсем успешно, а лекарите ни бяха отписали още в началото[smilie7]

Рядка болест е, за щастие - васкулитите изобщо, а нейния - Такаясу се казва - съвсем го няма в бг, имало още 3 човека с подобен, едвам успяхме да го диагностицираме и намерим кой да ни започне терапия...

Каквото и да дойде - важна е вярата и оптимизма![beer]

Автор: mihajlov2   
Дата:   03-01-12 02:26

Е, има и още една разновидност на псориазиса - засяга само ноктите на ръцете и краката - получават се деформации, вроговяване и удебеляване, но без абсолютно никакви ранички, обриви, зачервявания, болки, сърбежи,люспи и т.н. Повечето лекари по кожни болести не го диагностицират правилно и го бъркат с гъбични заболявания, но естествено няма нищо общо... Естествено, ефективно лечение няма, интересно тази фашистка диета дали ще помогне...

Автор: Cristinel   
Дата:   03-01-12 03:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: 4given   
Дата:   03-01-12 03:31

Успех с упоритата болест! Семейният ни зъболекар се бори с нея и мина на такава диета, вече година и нещо.
2ма близки приятели водят голяма борба с рак и са на подобна диета, резултатите са изненадващо добри. Много ядки, леща, сурови плодове и зеленчуци, сладки и обикновени картофи, по малко пилешко и пуешко месо. Знам, че използват само морска сол. Диетата им е 80/20, като 80% са храните от диетата, а 20% - останали (месце, сирена и десерти чат пат). Как свикнаха, не знам, но след 2 месеца на тази диета една вечер хапнаха като преди и все едно ги беше блъснал влак - никаква енергия, тежест... Та на другия ден пак станаха тревопасни без грам съжаление ;)

Re: Вещиците говорят. Има ли тук страдащи от псориазис? Помагам с безплатен съве
Автор: mun4o   
Дата:   03-01-12 10:00

На прав път си. Но България притежава едно уникално място за лечение на псориазис - Балчишката тузла
И не случайно на специалистите от "Ла Рош Позе" им пада чейнето, като видят резултатите от калолечението. Успех!

Автор: мара   
Дата:   03-01-12 10:11

освен това, а и ако е особено трудно спазването на тая диета по някви причини (което ми се струва нормално за повечето хора [smilie18] )ей тука има много сериозна алтернатива:
http://www.cubandhealth.com/psoriasis.php

лечението е на базата на извлек от човешка плацента основно.

Автор: stoyan_5   
Дата:   03-01-12 10:14

Татко, бог да го прости, имаше.
Да съм знаел да му помогна ...

В тази диета май е по-точно да се посочат само разрешените храни, тъй като забранени ми се виждат почти всички ...[smilie8]

Автор: asahi   
Дата:   03-01-12 10:32

Риба със сладки картофи + зелена салата със зехтин и лимон. Сервира с е с бяло вино, ако е разрешено. На полувремето - секс и рокендрол.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   03-01-12 10:36

Режимът на хранене е важен за всяко заболяване. Няма пълно лечение срещу псориазиса, който вече сте казали е автоимунно заболяване , има варианти за ремисия. Но ако е кожната форма само- просто козметичен дефект, ако е придружен с артрити, васкулити или Крон само диета не става, трябва си и сериозно лечение защото иначе следва инвалидизация. Лечение с биологични медикаменти- човешки моноклонални антитела, това е съвременната терапия. По принцип епидермисът на кожата се обновява за 28 дни, при псориатиците за 10 дни и затова се наблюдава натрупване на плаки по кожата. Лятото тези хора трябва да се пекат и да ходят на море и тогава може да се наблюдава напълно заличаване на тези плаки, но зимата цъфват отново, за съжаление.

Дата:   03-01-12 10:51

а, впрочем същите ония лекуват витилиго почти на 100% пак с плацента.

Автор: logrus   
Дата:   03-01-12 10:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   03-01-12 11:01

ми аз от 5-6 години нямам сенна хрема, благодарение на диета, която правя за 2-4 седмици в началото на пролетта [smilie5]
ама хората не обичат да им е трудно. искат вълшебното хапче.

Автор: feliz   
Дата:   03-01-12 11:14

маро, кажи диетата за сенната хрема! Да лекувам детето.

Автор: asahi   
Дата:   03-01-12 11:16

Направо я пращай при Мара.

Дата:   03-01-12 11:18

може. през пролетната ваканция.[smilie5]

Дата:   03-01-12 11:29

без казеин и без глутен. никакви. за около 2-3 седмици. аз месец не мога да издържа и соево мляко не мога да пия.

Дата:   03-01-12 11:40

тоя казеин пише ли го някъде? по опаковки или не знам къде?

Автор: desmes   
Дата:   03-01-12 11:54

Опитвали ли сте суровоядство ?
Нищо, което е загрявано над 50С

Дата:   03-01-12 12:39

Внимавайте със соята и соевите продукти - за продължителна употреба от нежълти хора могат да бъдат рискови по други линии... Само жълтата раса притежавала някакъв ензим за здравословното им разграждане...

Автор: alsash   
Дата:   03-01-12 12:45

....за какво се ползваше сок от жаба?....[smilie8] [smilie8] [smilie8]

Дата:   03-01-12 13:14

За разни уйкански работи [smilie5] Като соците от костенурки, дет Царкини Кировици въдели и точели [smilie10]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.