Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Hi-Fi питане
Автор: cr1m1nal   
Дата:   19-12-11 18:34

Здравейте,

Не съм сигурен, че това е правилното място да задам въпроса си, но въпреки това... та питането ми е свързано със следния проблем:

Купих си неотдавна един тия мултимедийни плеъри с вградено HDD 500GB. Свалям си на него 1080p филми, който възпроизвежда перфектно. Свързвам го с HDMI към TV-то и от него пускам звук през скарт буксата на домашното кино, обаче звука излиза стерео, а не 5.1 какъвто му подавам. Плеъра има и оптичен изход, но пък домашното кино няма такъв вход. Въпроса ми е има ли начин домашното кино да възпрозведе 5.1 - канален звук в този случай и ако да, как ?!?

Отговори на това съобщение
 Re: Hi-Fi питане
Автор: ogimag   
Дата:   19-12-11 18:44

Домашното кино сигурно няма и HDMI.

Аз съм сложил HDMI в рисивъра. С оптиката пак е вариант ама...

Сигурно плеъра е Western Digital

Автор: cr1m1nal   
Дата:   19-12-11 18:53

За съжаление няма и HDMI... a плеъра не е Western Digital, ами DIVA , което май не е кой знае колко по различно :)

Автор: imitev   
Дата:   19-12-11 19:31

Кой каза че телевизора ти има 5.1 изход през SCART?

Автор: asahi   
Дата:   19-12-11 20:36

То и питането не е за Hi-Fi.

Ако някой от компонентите плеър-телевизор-усилвател не поддържа 5.1 на изхода няма да има 5.1. Вероятно усилвателят (домашното кино) има някаква емулация за многоканален звук. Ако в менюала е описано вероятно може да се ползва, за да звучи стерео сигнала на повече колони.

Автор: slav4cho   
Дата:   19-12-11 20:47

Аз пък друг въпрос имам.От какво зависи да имам 5,1 звук от лаптоп на двд система ?

Дата:   19-12-11 20:50

Филмът трябва да е с 5.1.
Плейващата програма трябва да поддържа 5.1.
Звуковата карта трябва да поддържа 5.1, да е правилно инсталирана и конфигурирана.
Интерфейсът към ДВД системата трябва да поддържа 5.1.
ДВД системата трябва да поддържа 5.1.

И си 5.1 [cool]

Автор: ntonev   
Дата:   19-12-11 20:52

Уйде коня в ряката... [smilie7]

Кажи домашното кино кви входове има....

Автор: djogata   
Дата:   19-12-11 22:00

Какво имаш предвид под домашно кино? Receiver + високоговорители?

Той затова се нарича рисийвър, защото получава всички сигнали от всички устройства, и дава на изхода HD сигнал към талавизора и 5.1 (7.2) звук към високоговорителите.

Примерно у нас системата е вързана така:

Блу-рей плейър вързан към рисийвър чрез HDMI.
От рисийвъра до телевизора - HDMI.

Тъй като рисийвъра ми няма тунер за кабелна телевизия, кабелната е вързана към телевизора. От телевизора е пусната оптика до рисийвъра, за да може звукът от кабелните канали (някои от които са 5.1) да стига до високоговорителите на домашното кино.

Така че ако имаш рисийвър, който поддържа HD, би трябвало да можеш да вържеш HD кутията към рисийвъра, и оттам с друг кабел от рисийвъра до телевизора. И така би трябвало да успееш да пуснеш звук 5.1

Автор: atin   
Дата:   19-12-11 22:10

Я и аз да се впия в темата с мой си зор. HD плеър-какъв? Някакво бюджетно решение търся, казаха да гледам-DTS декодери да има, нещо си свързано с бг. субтитрите, и какво още?...

Автор: navy   
Дата:   19-12-11 22:18

Най добрият плеар е DUNE, но не е бюджетен...

Ако говорим за бюджетно решение - тогава намесваме ПС в цялата схема. Но тогава правим компромис с качеството.
Ако ПС конфигурацията се ориентира към по-качествено видео и аудио - тогава надхвърляме много бюджетни решения...

Покрай епъл манията прочетох много позитивни мнения за Apple TV 2 модела, той е до 720р видео, но е идеален Air Play на видео от някой ПС в безжичната мрежа...

Сега по темата.

ВСЯКА една кинаджийска система трябва да се изгражда ОКОЛО ресийвъра. Той е сърцето на всичко... той КОМУТИРА и ДЕКОДИРА информацията.
Имаме ли яснота за ресийвъра, другото е лесно [smilie7]

Автор: TODD   
Дата:   19-12-11 22:20

Аз за мен съм го решил - никакъв !!!!

Ша чакам да се появят по-яки тамагочита .За сега само стерео !!!

Всъщност никакво - свирят само кога слушам музика .Телевизора си бъбра самосиндикално !!!

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   19-12-11 22:23

Сега ако говорим за личните решения... хе хе хе [smilie7]

Отдавна надживях 5.1 6.1 7.1 болестите и изкривяването на нормалното възприятие.
Минах през най-добрите ресийвъри, колони, субове и прочее за времето си, за да разкарам в един момент всичко... и да се спра на едно чисто стерео.
А, дам, опитах се да елеминирам всичкият 'пясък' по пътя, доколкото е възможно [smilie18] но до винил не съм се спрял, чак такова неудобство няма да си причиня [smilie7]

Автор: ntonev   
Дата:   19-12-11 22:26

Тая DIVA по-горе е едно от бюджетните решения.

Иначе нави го е казал - сетваш системата около ресийвъра, а даже и бюджетните решения се справят добре с 1080р ХД.

Ако имаш и сателитна телевизия. - не е зле да се замислиш за един дрийм бокс, но пак не е най-бюджетното решение де....

Дата:   19-12-11 23:04

Ресийвъра се оказа древен, уж за времето си беше флагмана на Сони. Само дето се врях в паяжините-няма HDMI. Мога ли да му пусна 5.1 през оптичния вход от този плеър? Май досадих, ама като знам какви кифочи са консултантите...

Дата:   19-12-11 23:14

HDMI ИЗХОД, COMPONENT, COMPOSITE, OPTICAL DIGITAL AUDIO

Можеш, не вярвам сони ресийвъра да няма оптичен вход.

Дата:   19-12-11 23:16

[beer] crew

Дата:   19-12-11 23:19

ХДМИ-то към телевизора, оптиката към ресийвъра... звука на телевизора изключен, понеже ще взема аудио сигнал от ХДМИ кабела и готово...

Не е добре да се вкарва аналогово видео в ресийвъра и той да го комутира към телевизора, понижаване на качеството драстично. Направо в телевизора [beer]

Дата:   19-12-11 23:34

Даже аз го разбрах. Утре леви-десни към Техноморгата за коледен подарък.

Дата:   19-12-11 23:42

Sony/Philips Digital Interconnect Format?

Дата:   19-12-11 23:46

spdif също може да има, дори най вероятно има, с един чинч може да го пусне [smilie7]

Автор: Cristinel   
Дата:   20-12-11 00:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: prizovka   
Дата:   20-12-11 11:58

Я и аз да се включа в темата...

Имам следната конфигурация PC->Receiver->TV всичко е вързано с HDMI и тонколони 5.1

Проблема е в това че на ац3 филтъра на input и output виждам динамиката на колоните но реално задните колони почти не се чуват

Смъкнах един 5.1 тест които според ац3 филтъра е верен но когато дойде време да свирнат задните всъщност свирват предните.

На ресивера също има оция за тест която показва че всичко е наред.

И още една питанка за онези който гледат mkv през hdd-usb на телевизора си директно:

Колко голям файл сте пускали без да има лаг.

Публикацията е редактирана (20-12-11 12:11)

Дата:   20-12-11 12:22

Въпросите ти имат много дребни питанки... не винаги УСБ-то смогва на динамични сцени, особено ако звука е ДТС, говоря за УСБ на ТВ или плеар някакъв евтин...

За ресийвъра, те трябва да имат сетъп, в който всяка една колона да настроиш децибелите и разстоянието за съответното заглъхване...
Ако говориш за АЦ3 сетъпа в ПС-то... всичко е въпрос на драйвери и настройки. Но съм забравил как беше, отдавна се отказах от ПС да пускам каквото и да било, от доста години насам ползвам сет топ бокс - плеар за тази цел. При него няма никакво накъсване а и картинката е много много по добра спрямо тази от ПС, която зависи много от видеокартата.
ПС-то винаги носи проблеми след себе си при мултимедийно използване.
За да няма проблеми, то ПС-то трябва да е инсталирано и ползвано само с тази цел, има мини АТХ решения, които са обезшумени и работят почти безпроблемно...

Автор: prizovka   
Дата:   20-12-11 12:33

Navi дай моля те малко инфо за сет топ бокс плеар

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.