Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпроси след преинсталиране на Windows 7 (техническа тема)
Автор: mihajlov2   
Дата:   06-12-11 16:06

След близо две години експлоатация ми се наложи да преинсталирам Windows 7 Ultimate. Разчистих системния дял. Деинсталирах абсолютно всички приложения с чистене на регистрите (за всеки случай). Голяма част от програмите бяха инсталирани на други партишъни и на други дискове. (В компютъра имам системен диск плюс още четири терабайтови диска). Започнах преинсталация на Windows - с DVD инсталационен диск. В процеса на преинсталацията зададох нова инсталация с форматиране на системния дял. Инсталацията завърши успешно и в резултат на това получих... начален екран с бутлоадер с възможност за избор между две инсталации на Windows 7... Т.е. старата инсталация не се затри. Освен това инсталаторът някъде я е забутал по диска (или дисковете) и то много успешно. Търсих подробно по дяловете, но не успях да намеря къде е забутана. Това не ми пречи особено,тъй като имам предостатъчно дисково пространство, но все пак дразни. Въпросът ми е - къде съм сбъркал, та не успях да получа само нова чиста инсталация на Win7? И второ - има ли начин да се намери и затрие старата инсталация без ново преинсталиране на всичко? И трето - когато ми се наложи отново преинсталация, какво трябва да се направи, за да не се повтори същата ситуация?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпроси след преинсталиране на Windows 7 (техническа тема)
Автор: valen_tin   
Дата:   06-12-11 16:17

трябва да форматираш дяла/диска, на който инсталираш

Автор: burnmaster   
Дата:   06-12-11 16:18

Сигурен ли си че си избрал опцията custom в процеса на инсталация.
Демек отваря ти прозорец в който може да създаваш,форматираш и променяш партиции.

Автор: burnmaster   
Дата:   06-12-11 16:19

Най-вероятно си преинсталирал стария ,а не си направил нова инсталация

Дата:   06-12-11 16:23

Естествено че форматирах диска с наличната инсталация...
Мда, нещо не си спомням за опцията custom [smilie11] Сигурно там се крие ключът от мазето.Но така или иначе имах избор между repair и new instalation. И като избрах второто, имах възможност само за формат на дяла/диска.

Автор: navy   
Дата:   06-12-11 16:24

Някъде трябва да пише: ФРЕШ КОПИ ОТ уинбозата... ;)

Дата:   06-12-11 16:41

И все пак инсталацията според е нова, защото изчезнаха проблемите, поради които ми се наложи преинсталиране - периодично забиване на Windows експлорера и забиване на някои тежки приложения. А по принцип причина за съсипването на Windows-а е това, че за около година този компютър го ползваше и синът ми - запален геймър и компютърджия програмист - 12-класник от компютърно училище... Та като го разкарах към другите два налични компютъра в къщи, ми се наложи да се оправям в една боза от около стотина тежки игри от по няколко гигабайта - от 1 до 15-20 гигабайтови... плюс още купища други приложения..., плюс следи от още незнаен брой инсталирани и деинсталирани приложения и игри[smilie18] Аз просто се чудя как операционната система е издържала досега без да създава проблеми. Проблемите възникнаха изведнъж преди 2-3 дни.

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   06-12-11 16:43

Щото си затрил и нещо, заради което компютъра си е работил без проблеми [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   06-12-11 17:00

Проблемите започнаха, без да съм затривал каквото и да било - внезапно и скоропостижно[smilie18] И аз отначало си мислех, че може да е възникнал някакъв софтуерен конфликт, и започнах да разкарвам приложенията едно по едно и да проверявам, дали нещата не са се оправили. Но проблемите не изчезнаха - просто се беше омазала операционната система и си плачеше за нова инсталация...
А по повод на преинсталирането - явно някъде съм пропуснал опцията за изтриване на партишъни и създаване на партишъни (за разлика от инсталацията на ХР, където прекрасно знам къде се намира). Може би затриването на същоствуваща инсталация на Win7 да става само с изтриване на партишъна... Но нали не ми се налагало досега да преинсталирам Win7 - реално излезе доста жилав този Уин, щом изтърпя цели две години издевателства от сина ми[smilie18] При нормална експлоатация сигурно щеше да изкара още доста. В това отношение ми се струва доста по-добър от ХР-то.

Автор: navy   
Дата:   06-12-11 17:01

Седмицата е хубава....

Особено, ако се сложи едно 10. пред нея [smilie18]

Сега да не стане скандал?

[smilie7]

Автор: terminator   
Дата:   06-12-11 17:06

"Старата" инсталация най-вероятно е преместена в папка "Windows.old" - вътре в нея е и папка "Users" заедно с всичко ще е в тях. Това е стандартния сценарий на преинсталация на 7-ца върху 7-ца. При теб може и да се е получило някакво "объркване" и затова имаш в буут менюто два избора. А между другото "старата" инсталация стратира ли се изобщо? Или е само ред в буут-лоудера?

Автор: ovcharcheto_kalitko   
Дата:   06-12-11 17:23

terminator написа:

> "Старата" инсталация най-вероятно
> е преместена в папка "Windows.old" -
> вътре в нея е и папка "Users" заедно с
> всичко ще е в тях. Това е
> стандартния сценарий на
> преинсталация на 7-ца върху 7-ца.
> При теб може и да се е получило
> някакво "объркване" и затова имаш в
> буут менюто два избора. А между
> другото "старата" инсталация
> стратира ли се изобщо? Или е само
> ред в буут-лоудера?

Boot manager, не boot loader. Разликата е огромна. Bootloader, или по-точно нещо подобно, има в BIOS.

Автор: steeens   
Дата:   07-12-11 08:11

При ХР подобен проблем се оправя с редакцията на текстовия файл на Boot manager. Само да не сбъркаш кое да изтриеш. Предполагам и при седмицата да е подобно?

Автор: ntonev   
Дата:   07-12-11 08:24

Уиндоус е направил точно каквото си му казал....[smilie7] Ново инсталация на същият диск, като е запазил копие на старта ти инсталация.

Преди да тръгнеш да правиш новата, явно искаш да почистиш системния дял - тогава ползваш вградената възможност и трие съответния дял, форматираш го и тогава инсталираш наново. Хич няма и да те пита тогава какво да прави[smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.