Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 нещо, което трябва да боядисам
Автор: thingfish   
Дата:   25-11-11 12:34

Едни дървени рафтове от масивна дървесина с матов байц. Сглобяеми са. Но искам да ги направя бели. Мисля да ги пръскам, та да не си личат следите от четка.Чудя се дали да не използвам някои флакон от автобоите, ама те много смърдят, и имам горчив опит с болядисването на една рамка. Червеният байц постоянно избиваше и се наложи да употребя цял флакон докато добие желаната покривност.
На флаконът с автолака пишеше "акрил", пък за мен акрилната боя е на водна основа и се чудя що има такава воня[smilie8]
Някакви идеи?

Отговори на това съобщение
 Re: нещо, което трябва да боядисам
Автор: Todd   
Дата:   25-11-11 13:04

Акрилната може да бъде и на водна основа .

Така че когато сменяш боята първо правиш грунд с този цвят с който ще боядисваш . Чак после е боята .

А дали ще е спрей или не вече е без значение .

Просто е въпрос на технология и умения .Дай ги на някой читав автобояджия да ти ги пръсне ...

[smilie7]

Автор: pbg   
Дата:   25-11-11 13:05

Пробвай първо със ситна шкурка и после с четката и бял авто-емайл лак.

Автор: asahi   
Дата:   25-11-11 13:23

Почистваш, китваш неравностите, шлайфаш, грундираш, после боя или лак. Ако пропуснеш нещо винаги личи.

Дата:   25-11-11 13:56

говоря за идеално гладка повърхност, но без гланц. Дъб. Но има байц, който не знам на каква основа е. Мисля да си спестя щлайфането и грундирането. Чуденето е на каква основа да бъде боята

Автор: harvester_vn   
Дата:   25-11-11 14:11

И що ще разваляш хубавия дъб?

Автор: tofo   
Дата:   25-11-11 14:38

Търкаляй с мече и няма да има следи от четка...[beer]

Автор: lillia   
Дата:   25-11-11 15:13

Щом не трябва да се шкури е ок.Според мен няма да се постигне добър ефект със спрей. То не че няма, ама бая спрей ще отиде. Нема смисъл. Може да боядисваш с нещо различно от четка. Пробвала съм се с кво ли не да боядисвам, ама си е трудно, понякога си се отича боята. Избери по-хубава боя.

Идеята за автобояджия е хубава, но скъпо бре тоде,освен ако не ти е познат и мине покрай някоя бяла кола

Автор: tonitka   
Дата:   25-11-11 16:47

Щом нямаш опит не се захващай със спрей, най-вероятно ще го улееш! Пръскането със спрей иска тренирана ръка, от еднакво разстояние се пръска и равномерно, иначе ще ревеш! Боядисвай с малко дунапренено валяче! Има матови автоемайл лакове![smile] [beer]

Автор: belbo   
Дата:   25-11-11 16:54

Най добре ще е ако не разваляш хубавото дръво. Мини го с вакса.

Автор: Marillion   
Дата:   25-11-11 17:02

Жените много подготвени по темата :)

Дата:   25-11-11 17:26

Хубавото дърво съм решил да го разваля, при все хубавите му шарки и качества. Ваксата знам, че се използва за инпрегнатор върху необработено с лак дърво, за да изглежда още по-красиво и натурално. Всички тези въпроси вече не ме касаят, щото ще го боядисвам. Въпросът тук е с какво и как. Знам само, че боята ще е бяла. Сигурно ще го пръскам, ама ще си спестя автобояджията. Благодаря за мненията[smile]

Автор: siluet23   
Дата:   25-11-11 18:39

Автобояджия съм ..до скоро нямах опит с дърво ..бях боядисвал само автомобили ..но един познат които се занимава с дърводелство и прави кухни ми донесе вратички които трябваше да станат боядисани и гладки като стъкло с идеална повърхност ..но и двамата не знаехме технологията а там кадето ги е носил преди затворили цеха ..та споделям опита си ...вече имам няколко кухни направени и около 30 детаила боядисани .... технологията е една и няма друга ..уверявам те ..ако искаш безупречна повърхност трябва да я следваш иначе резултата ще е различен от това което искаш ....значи
1 . дървената повърхност се шлайфа с шкурка 240 или 320 ..
2 . забърсва се с обезмаслител за дърво или кореселин ..
3 . една или две ръце грунд (шприцкит) за дърво
4 . шлаифане с шкурка 400 или 500 ..
5 . обезмасляване
6 . боядисване с боя на полиуретанова основа в спрей или с пистолет - доста ателиета пълнят в спрей по желание на клиента .
нанасят се две ръце и детаила става като стъкло ..

с две думи технологията е доста подобна на тази при автомобилите но е доста по лесно и бързо поради еднаквоста и равнинността на повърхностите ..

ако боядисаш с акрилна боя ще имаш много слаба покривност и ще трябва да нанасяш доста слоеве което от своя страна води повече прахоляк и опасност от отичане на вертикалните повърхности ..другото което е попиването на боята което ще забележиш не при самото нанасяне а при пълното изсъхване ..което може да трае няколко дни в зависимост от боята и втрърдителя и температурата на помещението ...ако ще ползваш боя на водна основа задължително изолиращ слой грунд ...

ако искаш да стане бързо и лесно ..резултата няма да ти хареса .... технологията която ти описах е за безупречно гладка повърхност абсолютно идеална ...

успех !

Публикацията е редактирана (25-11-11 18:42)

Автор: stoyan_5   
Дата:   25-11-11 18:53

Боя на водна основа!
Има матова и гланцова.
Нанася се с мече за блажно боя.
Много е подходящо за боядисвене зимата в затворени помещения - не мирише.
Резултата е перфектен.

п.с. боята е доста скъпа - 27 лв. литър или нещо такова ...[smilie2]

Автор: TODD   
Дата:   25-11-11 20:43

Истина е че всички тарикатски и добре изглеждащи дървении се боядисват с полиуретанови лакове .[cool]
Иначе с акрила ще изглежда абсолютно сухо и постно .

[smilie7]

Автор: siluet23   
Дата:   25-11-11 20:51

полиуретановите се ползват при мебелите заради устойчивостта на самата боя и трудното и драскане ..с такива бои се боядисват и примишлени машини ..трактори комбаини камиони и рейсове ...иначе ефекта може да бъде постигнат и с акрилен лак ..но той не е така устойчив

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.