Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за помощ! Оразмеряване на .pdf файл
Автор: danielp   
Дата:   11-11-11 17:53

От няколко дни се сдобих с киндъл 3
Понеже ми трябва да чете doc i pdf файлове моля за малко помощ.
ясно, че doc може да чете директно трябва да се конвертират в pdf, но все пак ако някой е намерил начина може да сподели.
И така по същество: Как да си оразмеря страницата 9 х 12см. В акробат търсих, но не виждам такава опция.
Някакви идей[smilie11]
 Re: Моля за помощ! Оразмеряване на .pdf файл
Автор: photo_liubitel   
Дата:   11-11-11 17:58

С какво правиш PDF-a ?!?!?
Ако го правиш от DOC просто на WORD-a казваш какъв ти е формата на листа
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   11-11-11 18:01

Ами ако генерираш PDF от doc/rtf/docx или каквото е там с Acrobate Destiler или нещо подобно просто ще трябва на уордовския документ в Word да му зададеш желания от теб размер на страницата - в Page Layout на Size избираш или задаваш съответно формата. След това Print върху Adobe Destiler.
Автор: imitev   
Дата:   11-11-11 18:47

Новите вордове имат директно експорт към пдф.

PS: пише се Distiller
Автор: asahi   
Дата:   11-11-11 19:28

Правиш една фундаментална грешка - разсъждаваш на ниво страница. И-бук рийдъра изобразява текстово съдържание, сегментирано на параграфи. Запознай се с тези неща и ще решиш проблема с текстовото съдържание. С ПДФ няма такова лесно решение, но повече мислене и опит ще докараш приемливи резултати.

Автор: didesignbg   
Дата:   11-11-11 22:16

Слушай асахи, на четеца трябва да му даваш формат за е-книги, така ще работи добре. Има много конвертори, но за начинаещи Calibre е супер. Освен конверсията е много удобен за подреждане на библиотека.[smilie24]
Дата:   11-11-11 22:49

Благодаря Ви, адски много..
Всъщност имам калибре, но не съм доволен от него
Кажете ми всички конвертори, които знаете, а аз ще ги разучавам.
Да можеби просто не ми трябва толкова за формат на книги иначе щях да ползвам .моби формата идеята е, че съм дистанционно и всички лекции са ми на док и пдф, и както стана ясно има и таблици. Не разполагам с много възможности и време да чета всичко на хартия да я нося с мен, така че се насочих към електронната книга. Знам, че има и други, които четат док, но въпреки това не съжалявам никак даже за избора си като се имат впред и другите функции. Изпратих въпросния док файл и от амазон ми го върнаха директно конвертиран като при налична wi-fi мрежа го получих директно на киндъла. И това е уникална възможност но таблиците са прекалено малки и не се вижда.
Просто искам малко повече да ми помогните с тхническите познания за софтуер и първоначални съвети да получа тук. Иначе ми е ясно, че всичко става с много четене.
затова ако се сещате за друг формат като алтернатива, в който информацията при конвертирането максимално да се запазва ..........БЛАГОДАРЯ ВИ, ЗЛАТНИ СТЕ.
Искрени благодарност на всички!!![thankyou]
Автор: asahi   
Дата:   11-11-11 23:15

За тези работи трябваше да мислиш преди да взимаш Киндъл.
Калибъра е отлична програма и другите съществуващи няма да ти дадат някаква нова функционалност на устройството. ДОК файловете ги конвертирай, а ПДФ-а ще трябва да го пренареждаш. Пробвай с копи пейст от Акробат в Уърд и после полученото през Калибъра към моби. Лесно няма.
Дата:   12-11-11 00:46

Абе аз точно това имах предвид че знаех но въпреки това съм направил най-добрия избор понеже и всички други неща които предлага ми влизат в употреба. Но просто е малко играчка в повече, ще се занимавам просто трябва да разучавам. Все пак българи сме и както му се вика ще му намери цаката [smilie21]
Липсват ми някои базови знания и затова питам да ми кажете от къде да почна.. ;)

Публикацията е редактирана (12-11-11 00:47)
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.