Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Джеймс Джойс казва...
Автор: vga   
Дата:   13-07-11 01:45

...че иска да създаде толкова пълна картина на Дъблин, че дори града един ден да изчезне от лицето на земята, да може да бъде възстановен по книгата.

Сетих се за тази му реплика, защото се сетих и за Дъблин. Липсва ми малко напоследък. Зачетох се в On Raglan Road на Paddy Kavanagh и исках да я преведа, за да я споделя с приятелите ми. Само дето като я преведох нямаше смисъл. Имаше куп думи, но нямаше духа, защото знам, че никой от приятелите ми не е бил в Дъблин и просто няма да види поемата както аз. Няма да усети нищо. Та се замислих за града. Колко дух има там, колко очарование в жителите му, колко пиене по кръчмите, колко песни по улиците... какъв живот има там само!

Идеята на темата е да се сетите за някой ваш любим град и да разкажете по нещичко. Малко спомени в 01:40 [smile]

Снимки от градовете са повече от добре дошли!

https://photo-forum.net/static/forum/2011-07/fxmc7763.JPG
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash1/32497_1423464861053_1065668710_31241605_2358053

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Джеймс Джойс казва...
Автор: Kaloyan_Radomirov   
Дата:   13-07-11 03:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Vinsent   
Дата:   13-07-11 06:22

Карлови Вари, само дето нямам снимки тук за да покажа. [beer] [beer] [beer]

Дата:   14-07-11 01:22

Опиши малко града с думи де, това е идеята :)

Автор: christal   
Дата:   14-07-11 05:40

Ню Йорк е един чудесен град.
На мен ми харесва, че има артистична дейност навсякъде и по всяко време. Освен това, колкото и да е измамно, там си с усещането, че всичко е достъпно за теб. За нюйоркчаните (белите) мога дълго да сипя похвали и пак няма да обхвана всичките им добри страни.

Но тук е Би Джи - wake up and smell the ashes [smilie3]

Автор: Славов   
Дата:   14-07-11 23:58

Последното ми ходене беше до Рим.....
Разбрах защо го наричат вечния град, почувствах го не в самия град, не на най-известните площади, почувствах го разхождайки се сам далеч от центъра по виа Апия, където слънцето наистина беше друго и синьото на небето също....
В самия град се сетих за препоръките на Лалинда и наистина видях римското жълто и неповторимите пинии.
С голямо удоволствие бих се върнал там.
За втори път ще спомена Лалинда, но наистина снимките от Рим са доста подтискаши, с всеки кадър си напомням за това, че нищо не е вечно, освен самия Рим .....

Автор: dtv   
Дата:   15-07-11 01:13

[smile] [smilie24]
как успяхте в 5 поста да съберете Дъблин, Ню Йорк и Рим?? на това му се казва събраност и рационалност [smile] Светата Троица [smile]
но при мен е малко по-особено, няколко разновидности места, в групи.
vga, много ме изненадваш всеки път, с хубаво [smile] Джойс много е утежнил темата:)) но без него няма как да е прекрасна.
снимки, подробности и писателят, за който ме подсетихте пък в момента - утре [smile]

Автор: mihajlov2   
Дата:   15-07-11 01:24

Като малък живях в Берлин. В онзи стария, някогашен Берлин, в квартал, запазен почти непокътнат отпреди войната, с обширни паркове, с кооперации, построени в карета, с огромни затревени и залесени дворове в карето, с квартални градинки между всеки четири карета, с много рекички и канали в парковете, с изящни мостчета, пресичащи рекичките и каналите, с много патици и лебеди, плуващи във водите.... Така изглеждаше някога кварталът Панков. Сега не знам. Не смея да отида нататък, защото сигурно ще се разочаровам.

Публикацията е редактирана (15-07-11 01:26)

Автор: MarinY   
Дата:   15-07-11 01:59

Хубава тема, ... за спомените. [smile]

Не мога да си представя да живея само на едно място, колкото и хубаво да е!
За всяко настроение или активност си има град, село или палатка. Неподменяеми и единствени. Няма такова, дето всичко е на едно място, в този малък свят.
Да не говорим, че всеки спомен е свързан с определено място, квартал, хора, които на пет минути пеша са коренно различни.

На толкова много места искам да отида пак, да поживея месец-два и да го сменя отново.

[beer] [shtrak]

Автор: Kaloyan_Radomirov   
Дата:   15-07-11 08:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: tnt   
Дата:   15-07-11 08:51

някой друг път.... сега отивам в София [smile]

Автор: danvan16   
Дата:   15-07-11 09:47

Дата:   15-07-11 10:46

DTV, утре е! [smile]

mihajlov2, гледал ли си "Сбогом, Ленин"? Препоръчвам ти го, ако не си, щом си свързан с Берлин. Аз съм бил два пъти там за по малко, 92-а и 95-а, но... детенце. Съвсем други неща помня и съм видял - тоест, почти нищо [smile] Интересно ми е да чуя за живота тогава в този град, защото добре знам какво представлява днес.

Калояне, разкажи за Канада. Имам много приятели там и всичките са щастливи. Кажи какво те прави теб точно щастлив в най-щастливият град на света [smilie24] [smile]

tnt, София си е нашият град, за мен любим. Въпроса е да се върнеме в мислите другаде, където сме били щастливи и добре [smilie5]

Автор: mihajlov2   
Дата:   15-07-11 11:12

Не, не съм го гледал. Непременно ще го потърся.[smile]
Аз също бях детенце, но живях там цели 5 години, в един доста по-ранен период от 92 - 95 година... - около 30 години по-рано[smilie5]
Търчах си весело с германчетата от махалата по градинките и парковете. Бях изучил немския от контакти с децата - по асоциативно-дедуктивни методи, използвани главно от бебетата... И говорех на чист берлински диалект (или е правилно да се каже на пруски диалект). А брат ми, който се роди там, и като стана на 2 години, щъпуркаше след мен и компанията, проговори като хората много късно - явно имаше проблем със усвояването на два езика едновременно - немски на улицата и български в къщи.
Детските ми спомени от онези времена са чудесни. Децата и в Германия са си деца. Изобщо не съм чувствал отчуждение или бариера.
А иначе едни от най-приятните ми спомени са от ходене по някакви гостилници и ресторантчета - от разни видове наденички и вурстчета, полети с нещо като кетчуп с невеоятен аромат и вкус ( сегашните кетчупи нямат нищо общо с истината), а също много добре си спомням и немската детска малцова бира.... Почти може да се каже, че съм закърмен с бира[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Брат ми, като порасна и му издадоха тук първия паспорт (от онези зелените преди 89 година),беше особено горд от това, че в паспорта му пишеше: роден в Берлин, окръг ГДР... Излиза, че по онова време ГДР ни е било окръг[smilie18]

Публикацията е редактирана (15-07-11 11:30)

Автор: Lalinda   
Дата:   15-07-11 13:08

V Dublin i Berlin ne sym bila, no predi godini s udovolstvie prochetoh edna kniga za Tbilisi, prevedena na bylgarski. V Tbilisi biah prekarala samo edna sedmica, po vreme na Tbilisobata, no kato chetoh po-kysno tazi kniga s okolo 300 stranici i poveche, useshtah, che prosto sym vidiala i pochuvstvala neshtata kato avtora i, roden i izrasyl tam...

Veroiatno imam niakakyv niuh kym pyteshestvuvane, moje bi vroden, no vsichki mesta mi haresvat i dopadat, dori Sofia, ako ia vyzpriemam i kato pyteshestvenik; sega naprimer se vyrnah ot Agadir, miasto koeto mi dopadna s izkliuchitelniia si dinamizym i kipiasht jivot, koito kipi neprekysnato dori v okeana, pod pochti celodnevnata mygla, koiato se stele nad nego i se vdiga edva na zalez... Nai-liubopitnoto sa osobeno sharenite drehi na jenite, razbira se..., mirizmite na podpravkite, hiliadite deca, tymnite koji, rastitelnostta, muschiato-to, koeto raste napravo ot zemiata v nevyzmojni cvetove ot nai-bledo pembiano do pochti cherno, niakakva osobena gracioznost na jestovete i dori izvivkite na arhitekturata. Neshto napylno razlichno ot Rim, poneje vsichko e bilo razrusheno ot zemetresenieto i nishto ne e zapazeno, sic transit gloria mundi. Snimkite moje bi syshto shte sa pechalni, poradi lipsata na senki v myglata, malko kato prez belite noshti v Sankt Peterburg, drugo miasto, koeto e liubimo na mnozina, poneje samo tam sa se chuvstvali osobeno neshtastni, smyrtta mu otiva.

Sega obache sym v Paris, slynceto peche li, peche.

Автор: tantris   
Дата:   15-07-11 13:14

Аз утре пътувам за Пари. С 10 кила обективи[smilie18]

Дата:   15-07-11 13:16

ne ti trqbwat 10 kila

Дата:   15-07-11 13:25

Отлично включване, Лалинда, очаквах да се появиш в темата [smilie24] Жалко само, че нямаш кирилица и се чете трудно [smilie8]

Автор: tantris   
Дата:   15-07-11 13:43

tnt, знам, че не ми трябват 10 кила, ама нямам подходящо зуумче. А 50-цата се скапа[smilie2]
Ще мъкна сигма 12-24, 35/1.4 и 135/2. Не са 10 кила, ама си е тежичко.

Дата:   15-07-11 13:56

е, аз не съм мерило де. В Париж най-често снимам с 35-70/3.3-4.5 и понякога с 50/1.8

Понякога само ми липсваше нещо по-широчко, ама се преживява.

А по темата : Точно Париж е един от градовете, в които съм се чувствала винаги много конфортно и съм се радвала на много хубави моменти.

https://photo-forum.net/static/forum/2011-07/axme0773.JPG
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/166496_1528084367799_1405389562_31168302_2679816_n.jp

https://photo-forum.net/static/forum/2011-07/ffum6292.JPG
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/31659_1278984180450_1405389562_30638318_2145963_n.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2011-07/zmmn6319.JPG
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/179010_1564707323350_1405389562_31239542_4044243_n.jp

https://photo-forum.net/static/forum/2011-07/morh0444.JPG
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/264366_1858190260240_1405389562_31595465_115269_n.jpg

На третата позирам, не съм я снимала аз [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   15-07-11 14:16

Тамън тя ми стана любима, с тея наливните приятелчета... ммм... [smilie5]

Дата:   15-07-11 14:37

случайни минувачи, хванати за статисти, в най-готината ирландска кръчма в Париж [cool]

Дата:   15-07-11 14:43

Хмм, казваш да внесем малко автентична атмосфера в темата? A Pint of Plain is your only Man [smilie5]

Установил съм, че колкото и готина да е кръчмата, далеч от острова просто липсват хората... [smilie8] А, и никъде Гинес-а не е толкова пресен колкото отсреща на St. James's Gate [smile]

До тук силно застъпени европейски градове. Нещо Азия, повече за Ню Йорк или друг американски град? Африка, Южна Америка?
Ако някой разкаже за Австралия го черпя с информацията, че в момента по Евроспорт 2 дават Оззи футбол [smile]

Автор: dtv   
Дата:   15-07-11 15:15

Утре е, но заминавам за сенчесто село...където се чувствам щастлива [smile]
мислех само нахвърляне засега, но дори за това няма да имам време, снимките и историите в понеделник [smile]

vga, ето ти един истински ирландец и съвсем пресен дъблински дух, от миналия петък, да не ти липсват много ирландците докато успея да се включа [smile]

Дата:   15-07-11 15:45

Я, ти да видиш! Много мило, благодаря! [smile]

Бил съм в тази кръчма... :)) А как бих дръннал един Bulmers точно в този момент, така като гледам кранчето отзад... [smitten] [smitten]

И аз бягам към Рила, там на реката с диня по-щя се живее. София е топла за съществото ми [smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.