Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Питане за Брюксел
Автор: kirilius   
Дата:   21-06-11 05:27

Другата седмица пътувам за България през Брюксел и ще имам там 12 часа между полетите.

Ако някой има опит, може ли да препоръча:

1) Как най-добре да се добере човек от летището до града (влакове, автобуси, маршрутки...)?

2) Какво си струва да се види/снима из центъра, ако човек има само един ден?

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за Брюксел
Автор: kali222   
Дата:   21-06-11 10:06

От летището на Брюксел (Завентем) има автобус, който отива до Европейските институции. Има също така и влак, който отива до центъра, но аз мисля, че автобусът е по-удобен. Билет може да се купи от шофьора.

Освен сградите на Европейските институции, които лично за мен не са интересни, си струва да се види централния площад (Grand Place) в стария град и околните улички, къдета може да се види Пикльото (Mannequin Pis)- символа на Брюксел, улицата с рибните ресторанти, сградата на Борсата - всичко на пешеходна дистанция от площада.

Друг туристически обект е панаирният комплекс с Атомиума и Миниевропа, но те са в покрайнините на града, въпреки че метрото отива до там.

Автор: PolarBear   
Дата:   21-06-11 10:12

Ако кацаш на международното летище в Завентем, влакове има непрекъснато. Гарата е в подземието на самото летище, касата за билети е на входа й. Искаш билет за Брюксел и толкова. Ще ти дадат втора класа, освен ако не им кажеш друго, което обаче няма никакъв смисъл. Влаковете са начесто, има великолепни разписания на всеки перон, спазват се, с много редки изключения.

В Брюксел може да използваш основно три гари - Северна, Централна, Южна. Билетите са еднакви.

Метрото е много удобно. Вземи си дневна карта - излиза доста евтино. Ако, разбира се, искаш да отидеш някъде по-далече, до Хейзъл/Атомиума например.

Какво да видиш за 7-8 часа? Много неща, питай малко по-конкретно. Аз основно използвам Брюксел като неизчерпаем ресурс за снимане на архитектура. Задължително Гран Плас, някои катедрали, най-вече Св. св. Мишел и Гудула, Нотр Дам дьо Саблон. Една разходка през парка на петдесетилетието, ако си фен - там е един от най-интересните музеи на автомобила, снимането е платено - струва си. Ако е събота или неделя - битпазара, много живописен, Всъщност са два, единият на Саблон - много луксозен и цивилизован - другият е по-интересен. Там вилнеят негри, араби и турци основно, тълпата е много колоритна.

Живописни улици в центъра, добре запазена стара архитектура, ресторантчета с маси по улиците...Всъщност има и някои много интересни музеи, но едва ли ще имаш време. Един тур из кметството си заслужава, ако има такъв по времето, когато си там.

Един тегел през градския парк, може и из Леополд Парк...Европейските административни сгради в района на площад Шуман...каквото ти душа иска.

Някои форумци живеят в Брюксел и сигурно ще ти дадат повече информация.

Много любимо място.

ПП Виждам, че вече са ме изпреварили.

ППП Ако имаш време, изяж една гофрета със шоколад от мое име.

[smile]

Публикацията е редактирана (21-06-11 10:14)

Автор: tnt   
Дата:   21-06-11 10:15

Ако имаш време и желание пий една Леффе на Малкия Саблон [smile]

Автор: meri_an   
Дата:   21-06-11 10:38

На Централна гара има шкафчета за оставяне на багаж.Мсля,че ще ти бъдат от полза.А и гарата е на 5-10 мин.пеша до центъра.

Автор: danvan16   
Дата:   21-06-11 10:44

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   21-06-11 10:51

И на летището има контейнери за багаж.

Да, пропуснала съм Малкия Саблон (Petit Sablon), което е от любимите ми места в Брюксел. Недалече от там е внушителната сграда на Съдебната палата, където е и най-високото място в Брюксел и има прекрасна панорама към града. Там може да се вземе асансьор към "долния" град.

Дата:   21-06-11 10:54

Кали, там да се видим, като дойда другия път [smilie5]

Дата:   21-06-11 10:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   21-06-11 11:02

Автобусът тръгва от Ниво 0 и билетът струва 5.00€. За 30 мин. пристига на площад Шуман, където има връзка с метро и други автобуси.
На летището още може да си вземеш безплатна карта на транспорта, която ще ти помогне да се придвижваш бързо. Метрото не е сложно и същевременно е удобно.

Дата:   21-06-11 11:05

tnt, с най-голямо удоволствие [beer]

Автор: meri_an   
Дата:   21-06-11 11:47

kali222
[smilie24]

Лаптопът ми трябваше точно три часа и за да не го мъкна със себе си още десет часа,използвах това удобство.[beer]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   21-06-11 11:59

Автор: tnt
Дата: 21-06-11 10:54

Кали, там да се видим, като дойда другия път
----------------------------------------------

Зема и аз се да се отбия за по леффе ... [smilie8]

Дата:   21-06-11 12:05

Заповядай, IvoZafirov!

Дата:   21-06-11 13:10

Автор: kirilius   
Дата:   21-06-11 16:30

Благодаря на всички за мненията. Сега ще си съставя маршрут.

П.С.
За гофретата нямам нужда от подканяне, такива неща много ги ям [beer]

Автор: cicomanco   
Дата:   21-06-11 16:40

Много чернилки мамка им...налазили са навсякъде![smilie9]
Направили си белите хота чуден град и го напълнили с чернилки!!!!А те самите живеят извън града![smilie23]

Автор: Lalinda   
Дата:   21-06-11 17:08

Не съм била в Брюксел, пък и нямам бърза работа натам...
Познатите ми изкуствоведи казват, че било необичайна гледка насред буржоазната му градска култура, примерно, да се разхождат по джелаби, бурки и чалми...

[smitten] [smitten] [smitten]

От многобройните кадри, които съм виждала оттам, ми мяза на зле урбанизирано село, което не си заслужава отклонението.
[smilie3]

Автор: jekopj   
Дата:   21-06-11 17:28

Лалинда пак изби рибата.То,ако не е Франция не си заслужава ходенето,според нея.[smilie5]

Автор: грегари   
Дата:   21-06-11 18:17

що я четеш изобщо??
игнор-отдавна.
неамам нерви и за нея.

Автор: ejel   
Дата:   21-06-11 20:28

Leffe се смята за туристическа бира и местните не я обичат...[smilie9] А има наистина голям бирен избор (от тези, които лично съм пробвала и много ми харесаха: Chimay, Duvel, всякакви Kriek, Delirium Tremens…) [beer]

С влак до централната им гара, там вече много неща са близо...
[shtrak]

На мен най-много ми хареса работническият Marroles. Там е и големият битпазар, май беше в събота. Къщата на Брьогел е там, както и църквата, в която е погребан, страхотни кръчми, много забавен като цяло...[smilie24]

Близо е и до музеите, които не са големи и си струват, ако имаш повече време. Tози на Магрит е много модерен, на старите майстори е страхотен... Нямах време за модерното изкуство, но всички са на едно място, та ако времето е лошо, защо не??

Шоколад и гофрети...[smitten] [smitten]

Брюксел се смята за кулинарната столица на Европа, храната е страхотна, атмосферата също е супер, изобщо – дано ти хареса! [cool]

Наистина космополитен и същевременно малък, шантава архитектурна смесица, много Art Nouveau… Приятни емоции![smitten]

Автор: HP   
Дата:   21-06-11 20:46

Дата:   21-06-11 21:39

Дата:   21-06-11 21:44

то само на изкуствоведи да вярваш и току виж си пропуснал живота... собствения.

не ми пречи на мен, че била страната на месарите. Имала съм чудесни моменти там и си го обичам този град.

Дата:   22-06-11 16:15

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.