Автор: J0R0
Дата: 11-06-11 10:42
Мога да кажа за улицата на която аз живея.
За последните 5 години има голяма промяна.
В положителна посока.
От паркирани безразборно коли не можеше да се мине, камо ли да се намери място за паркиране. Паркираха и по тротоара, за майки с колички беше невъзможно.
Точно на Нова година 2006 всички коли от лявата страна на улицата бяха събрани (включително и моята). Отивам в наказателния паркинг наострен за скандал. От там ми казаха - инициатива на кмета Бойко. Колко люти псувни отнесе от мен, да не ви казвам.
Викам си, всяко чудо за 3 дни.
След месец обаче - пак същото, колите от лявата страна за една нощ бяха изметени.
След 5-6 такива акции улицата се поосвободи, вече никой не паркираше от лявата страна и по тротоарите.
Година по-късно, една сутрин гледам колата ми пак я няма, улицата станала Синя зона.
Бойко пак отнесе лютите псувни, защото талона на колата не ми съотвестваше на адресната регистрация и трябваше да паркирам по околните улици.
Добре, ама през следващата година и те станаха Синя зона. Наложи се да си оправя документите.
Дори си платих 70 лева стикер за паркиране по местоживеене.
През последните 3 години обаче съм доволен и виждам, че не съм бил прав с псувните по бойков адрес, защото с "бой, стриганье, бой, стриганье" - в квартала има някакъв ред, поне по отношение на паркирането.
На нашата улица винаги има свободни места, излизам си с колата и се прибирам спокойно. А преди години, като намеря място за паркиране, не я вадех цяла седмица, защото после беше невъзможно да я прибера.
Днес само в събота и неделя се връща състоянието от преди 2006-а, защото паяците не работят и улиците се задръстват с паркирали автомобили и отляво и отдясно.
|
|