Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 как може да се промени този закон
Автор: kaiser.soze   
Дата:   08-06-11 11:34

от една друга тема:

Автор: asahi
Дата: 02-06-11 01:37

НК, Чл. 151. (1) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г.) Който се съвъкупи с лице, ненавършило 14-годишна възраст, доколкото извършеното не съставлява престъпление по чл. 152 , се наказва слишаване от свобода от две до шест години.

чл. 152 ал.4 т.1 - За изнасилване наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години:
1. ако изнасилената не е навършила четиринадесет години;

Чл. 158. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) В случаите на чл. 149 - 151 и 153 деецът не се наказва или наложеното наказание не се изпълнява, ако до привеждане на присъдата в изпълнение последва брак между мъжа и жената.

Сценарии:
1) Асан (19) чука Фердез (11) с нейно съгласие, съдят го по чл. 151 от 2 до 6 години, двамата се женят и Асан отърва затвора.
2) Асан (19) чука Фердез (11) без с нейно съгласие, съдят го по чл. 152 ал.4 т.1 и влиза в затвора от 10 до 20 години.

Кайзере, нямаш основание да ме провъзгласяваш за защитник. Такива са си нашите закони. На острова как е?

мисля си, че този закон повече ни приближава към Азия отколкото към Европа.

освен това: "последва брак между мъжа и жената" За каква жена става въпрос тук?? Под 14 си мисля, че си е все още дете.
Чудя се защо Асахи е дал като пример толкова странни имена. Бих ги нарекъл А и Б.
Погледнах как е в Англия.. за съвкупление с лице под 13 години се дава доживотна, независимо дали е изнасилване, доброволни или с убеждение. Има ли проникване - доживотна. Дори ако жена накара дете под 13 да проникне в нея, същата отива в затвора.

Какво мислите за този закон.. харесва ли ви.. може ли да се промени, откъде да се започне.. [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: как може да се промени този закон
Автор: dinkoff   
Дата:   08-06-11 11:37

като начало стани депутат [thankyou]

Автор: CanoniO   
Дата:   08-06-11 11:39

Чисто юридически, не съм сигурен, че това може да бъде цялостния закон.... Лице на 2 години също влиза в графата "ненавършило 14-годишна възраст" и ми е чудно как някой болен мозък ще се ожени за бебе, само и само да оттърве панделата... А още по чудно ми е, как този дето е изнасилил бебе, ще лежи само 10-20 години...
А ако се докаже, че двегодишното дете е искало секс, то тогава оня ще лежи само няколко годинки... Има нещо, което не е съвсем така.

Публикацията е редактирана (08-06-11 11:40)

Автор: netLady   
Дата:   08-06-11 12:09

Толко им е капацитета на законотворците, а и както повечето и те си мислят "това на мен не може да ми се случи". Ако не дай боже се случи с тяхно дете - само стой и гледай как ще се промени закона.[smilie6]

Дата:   08-06-11 12:18

А тъй като сме в Евросъюза, не трябва ли евро децата да са еднакво защитени навсякъде? Ако някой изнасили дете-германче, няма ли да имаме някакъв казус?
Според мен евро парламента трябва да спусне минималните наказания, а който иска да ги втежнява, да си го прави.

Дата:   08-06-11 12:31

някой юрист/правист ако се включи да направи тълкуване на закона [smilie8]

много странно ми се струва как едно дете на 11-12 ще си даде "съгласието" да прави секс [smilie8]

Автор: Gruyu   
Дата:   08-06-11 12:40

и да се потърси отговорност от нашите цигани защо продават в Гърция по-черните си бебета по 18 000 евра, а по-белите бебчета по 24-25 000 евра, което си е чиста дискриминация....вместо цената да е еднаква - все циганче, бяло или черно какво значение има?

Автор: tofo   
Дата:   08-06-11 12:45

Вчера даваха по тв-то майка-рекордьорка с трето дете на 16г. Мъжа и- на 25, запознали се преди 3 години. Я, той пича е бил на 22, а тя на 13 [smilie10] като се е пръкнало първото чаве. За кауш както и да го погледнеш...[smilie8]

Дата:   08-06-11 13:02

айде да не намесваме циганите и да правим темата расистка [smilie7]

кажете откъде се започва. трябва да се пише до някакъв депутат ли? или да се свържа с накаква организация?
съвсем сериозно питам. законът е срамен. някой прави секс с 12 годишна, после тя казва, че е било с нейно съгласие и на деецът дават 1 година. детето под натиск се съгласява да сключат брак и ето ти хепи енд няма престъпление, няма наказание и всички са щастливи. срамно и унизително. [smilie2]

Автор: Todd   
Дата:   08-06-11 13:05

Не така - и родителите на детето дали съгласие за брак - и те там !!

В едни държави ако това се случи два пъти в квартала си заминава и карталният полицай по реда !!!

Амам не трябва да ги вкарват в тюрмето - кой ще ги храни ???

Трудови лагери трябват - я виж колко земя пустее . Хем наказание , хем ще си хранят родата !!!

[cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool]

Автор: netLady   
Дата:   08-06-11 13:08

I аз съм за трудовите лагери.[smilie21]

поправям се, за да не навява грозни мисли от миналото:
За полагане на обществено полезен труд съм!!! не за лежане по затвори. Някои може и да се изучат и професия да вземат.

Публикацията е редактирана (08-06-11 18:26)

Автор: asahi   
Дата:   08-06-11 13:09

Темата е за юристи. Аз не съм и само мога да цитирам свързани с темата текстове. Подозирам, че в Закона за защита н адетето трябва да има още нещо по въпроса, но сега нямам време да проверявам.

Дата:   08-06-11 13:10

Аз го проверих набързо. Нищо не видях...

Дата:   08-06-11 13:12

ето тук гледах...

Автор: slivenski   
Дата:   08-06-11 13:13

Тези, които искате трудови лагери, осъзнавате ли, че това всъщност е официалното име на концлагерите?

Има и по-интелигентни решения, като например обществено полезен труд за по-леките престъпления, както е в много държави.

А не като тука - откраднал стек цигари, те го тикнат в панделата, там попадне на хора и излезе касоразбивач... [smilie21] [smilie8]

Автор: Тед   
Дата:   08-06-11 13:52

По т.1 от сценарият:
1/ Да отървава дрънголника, но за да се ожени за момиче на 11 г. е на практика невъзможно. Защо:
Семеен кодекс:
"Чл. 6. (1) Брак може да сключи лице, навършило осемнадесет години.

(2) По изключение, ако важни причини налагат това, брак може да сключи и лице, навършило шестнадесет години, с разрешение на районния съдия по постоянния адрес на лицето. Ако и двамата встъпващи в брак са непълнолетни и имат различен постоянен адрес, разрешението се дава от районния съдия по адреса на единия от встъпващите в брак по техен избор.

"

Значи 16г. и разрешение на РС.
Така, че Асан ако е любил 11г. девойка, няма как да отърве дрънголника, освен ако обжалва, обжалва та минат 5 г. и аха РС да даде съгласие.
Циганска сватба по нашия Закон няма как да се счита за офиц. брак.

Четете - ДО ПРИВЕЖДАНЕ В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРИСЪДАТА!!! До тогава ... може младите да се залюбят и на 16г. РС да им даде благословията.

2/ Ако е изнасилване, никакви бракове няма да го отърват, но ако има такъв, ще мине по 55 НК, т.е. под минимума.
Но ако е 11г. и няма брак 15-а ще отнесе. Та и повече. АКо има и опит за самоубийство на пострадалата... 20-ата.

Като цяло 151 е предимно за ...ромите, но има случаи на ученички забременели.
Затова е текста....да не отидат татковците в дрънголника. А пък може и някоя девойка с младо момче ... знае ли се ...хмхмх...

157 НК е за хомотата...там понеже брак не става...става...дрънголника от ряз.

Автор: мара   
Дата:   08-06-11 13:52

е, можем да дефинираме понятията [smilie5]

Автор: Todd   
Дата:   08-06-11 14:03

Автор: slivenski
Дата: 08-06-11 13:13

Тези, които искате трудови лагери, осъзнавате ли, че това всъщност е официалното име на концлагерите?

Че какво им е на концлагерите ????

Нали и те са направени за хора ????

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   08-06-11 14:05

Като цяло 151 е предимно за ...ромите

не ми се вярва да е така. законите се пишат и приемат от нероми, освен това се пишат за всички българи.
ако наистина е така, написан за определена част от населението, то тогава...

Дата:   08-06-11 14:13

Да не би да няма примери на 9 класнички /българки/ с бебета и подути кореми....така че... за всеки са.

Автор: asahi   
Дата:   08-06-11 14:22

В моето у-ще една мома в 7-ми клас роди. Ич не беше ромка - само акселерацията я беше хванала неподготвена умствено.

Дата:   08-06-11 14:22

деветокласничката е на 16 [smilie7]

Дата:   08-06-11 15:29

На 16 е /може и на 15/, ама не четеш, че съм писал с "бебета", което значи, че са се чифтосали преди 16-ата и година.[smile]

Автор: chill   
Дата:   08-06-11 17:12

Уеко, бе, убавци, че пратИхте в затвора полвинта ученици.

Дата:   08-06-11 17:38

имаш ли някаква статистика по въпроса [smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.