Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Инженер да си в България
Автор: djogata   
Дата:   30-05-11 12:55

Инженерите са най-търсените позиции на пазара на труда у нас

"Основен фактор е липсата на подходящи кандидати/няма кандидати (недостиг на таланти), който заема и 55%. Второ затруднение в тази насока с 44% е липса на опит, следвано от липса на "твърди" или технически умения (32%)."

Някой може ли да намери информация каква е средната заплата за инженер в България, и каква е тя за други висококвалифицирани дейности - примерно адвокати, лекари, финансов сектор (счетоводители, банкери, застрахователи и т.н)?

Отговори на това съобщение
 Re: Инженер да си в България
Автор: arakiss   
Дата:   30-05-11 12:58

инженер е доста широко понятие [smilie21]

Дата:   30-05-11 13:00

Мдам, широко понятие, а в България понякога май представите на работодателя за работните задължения на инженера и цената на труда му са май още по-широки [smilie5]

Дата:   30-05-11 13:07

да де, ама то и работните задължения на инженер са широко понятие ;)
кат' лекар - нерде джи-пи, нерде мозъчен хирург [smilie5]

доколкото разбрах, не си тук -
та я си стой там [beer]

Автор: ivenchev   
Дата:   30-05-11 13:12

търсен не означава непременно добре платен ...

поне не в милата татковина ...

Дата:   30-05-11 13:16

търсен не означава непременно добре платен ...

ами пак е относително - при сегашната криза в строителството не могат да се сравняват заплатите на строителен инженер и на инженер компютърни системи, примерно.

има и много други фактори, да не изброявам, че ме мързи понеделнишки...

Автор: autosvet   
Дата:   30-05-11 13:18

Ми то масово се търсят инженери за търговски представители и за лекарите е така. Учи 6 години за доктор и започне да разнася хапчета ...

Автор: Todd   
Дата:   30-05-11 13:24

инджинерин викаше баба ...

[cool] [cool] [cool]

Автор: boreto   
Дата:   30-05-11 13:57

При мен между инженер и инженер разликата стига до 6 пъти. Плаща се за качества и резултати, не за диплома и титла.

Автор: Lalinda   
Дата:   30-05-11 15:26

В БАН заплатата и на инженера, и на физика, и на химика, и на биолога, и на психолога, и на философа, и т. н. е фиксирана. И е една и съща.
Специалистите са с по-ниски заплати от научните сътрудници, има добавка за научна степен, както и за трудов стаж.

Дори тук рядко ще намериш човек, който да работи точно по специалността (в дипломата) си.

Аз имах късмета и по-точно щастието и тук, и в Русия, и във Франция да работя точно по специалността си.
[smitten]

Автор: Lalinda   
Дата:   30-05-11 15:42

Мда, във Франция (CNRS, Център за изследвания по физика на околната среда) получавах толкова, колкото се полага за ценза ми в ЕС, независимо от това, че съм получила образованието си в България и съм защитила теза, както му викат французите, в Русия.
Всъщност, когато са първи път пристигнах във Франция, си издекламирах какво правя и т. н. на шефа на лабораторията (бях на 31 г.), а той каза: Добре, моето момиче, но тук ще правиш нещо друго... Дадоха ми да довърша работата на техен сътрудник, внезапно споминал се от рак на кръвта, обработка на данни от експерименти, подготвящи облитането със спътници на амазонския лес... и калибрирането на приборите им по него.

Той тоя лес служи най-вече за това на спътниците, ако още или случайно не го знаете... Но има и съпътстващи не жертви, а интересна информация...

Както и да е, приятно вспомнить. После, като ходех пак, ми даваха да си продължа работата оттам, докъдето бях стигнала, т. е. никой друг не я беше свършил вместо мен...

Автор: ivodam   
Дата:   30-05-11 16:27

djogata: Ами търсени са, и не само инженери. Търсят се и анестезиолози, примерно. И много други специалности. Ама като няма реален пазар на труда - "търсенето" е много забавно - изобщо не действа елементарният пазарен закон за търсенето и предлагането и постигане на равновесна цена. Има, значи, търсене, ама никой не предлага с лев повече цена срещу недостига. Купон.

[smilie7]

Автор: e-mil   
Дата:   30-05-11 16:31

Лалинда, ти като си радиофизик, да беше почнала работа в някое радио. Можеше да правиш "уан лейка шоу" по 4-5 часа - по щеше да ти отива. [smilie5]

Дата:   30-05-11 16:34

мене пък в европата не ме щат - искат да ме вкарат в тюрмето там .

Щото много съм бил умен !!!

[cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool] [cool]

Автор: Gruyu   
Дата:   30-05-11 16:35

според мен проблемът е с качеството на т.нар. инженери....поголовният прием на студенти особено в провинциалните ВУЗ-ове( даже и с тройки приемат навсякъде, които сигурно са си чисти двойки), само и само да не е празен съответния институт, нивото толкова е паднало нявсякъде....преди година срещнах класния си от МГ-то навремето и по този повод каза:" Аз лично дипломи за средно образование не бих им дал, те тръгнали висше да ми учат!!"

Публикацията е редактирана (30-05-11 16:36)

Автор: Ondine1   
Дата:   30-05-11 16:43

инДженер да си ,му е майката!!! [smilie25] Къде търсят директори,че да се появяваме? [thankyou] [smilie25]

Дата:   30-05-11 16:47

Не знам, по мое време (завърших средно преди 11г) МГ-тата всъщност бяха добри. Поне това, което научих там (по математика и физика) си беше добро.

В университета заскърца работата - ако от моето поколение някой не е станал добър инженер, вината е по-скоро в университетите, не в средните училища.

Автор: ivodam   
Дата:   30-05-11 16:51

Джога, едно време и математическите, и езиковите, и музикалните училища наистина бяха елитни, в пълния смисъл на тая дума...

[smilie7]

Автор: don_kolev   
Дата:   30-05-11 17:23

boreto!!![smilie24]
Абсолютно вярно!

Не всички заработват и собствената си заплата...било то 700-800 или 2000 лв.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   30-05-11 17:30

в англия всеки техник, електро, електронен или машинен е инженер, поддръжтата също са инженери, изобщо всеки който работи с инструменти е инженер. другите са дизайнери [smilie21]

Автор: Славов   
Дата:   30-05-11 17:35

като boreto ...[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Altrntv   
Дата:   30-05-11 17:47

Наздраве колеги [beer]

Автор: samara   
Дата:   30-05-11 17:59

[smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie21]

Дата:   30-05-11 18:24

инж.Еди Койси

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Новите са

дипл инж.Нам Койси

[cool] [cool] [cool]

Автор: dreamer   
Дата:   30-05-11 18:28

Alindа я кажи колко 210 лева получаваш за това че работиш в БАН?

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.