Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Къде да емигрираме ;-)
Автор: kirilius   
Дата:   24-05-11 22:44

Интересен сайт, който дава възможност човек да каже кои критерии са важни за него и прави подреждане на страните в света според тях:

http://www.oecdbetterlifeindex.org

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да емигрираме ;-)
Автор: feliz   
Дата:   24-05-11 22:45

оф, аз помислих, че пак някой иска съвет.[smilie5]

Автор: princess_Lia   
Дата:   24-05-11 22:51

Брех, Канада [smile] Ама много далече

Автор: slivenski   
Дата:   24-05-11 22:55

Нали разбрахте, че лотарията за зелена карта за САЩ е отменена и ще има ново класиране?

Ако някой е спечелил, да не бърза да се радва. А ако някой не е спечелил, има още един шанс. Към 15 юли ще излязат новите резултати.

[smilie21] [smilie21]

Автор: danvan16   
Дата:   24-05-11 22:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: princess_Lia   
Дата:   24-05-11 22:57

Шатите се класират много ниско [smilie8]

Дата:   24-05-11 22:57

аз. нещо??? [smilie21] [smilie21]

Автор: djogata   
Дата:   24-05-11 22:58

Канада и Австралия ги изкарват най-харни според тази статистика [smilie7]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   24-05-11 22:59

ха, как си мисля за Австралия [smilie21]

Дата:   24-05-11 22:59

princess_Lia, и при мен Канада е на първо място, следвана плътно от скандинавските страни, Австралия и Нова Зеландия.

Дата:   24-05-11 23:01

... де да беше толкоз лесен изборът обаче... [smilie8]

Дата:   24-05-11 23:04

Канада - ок, но малко пари и високи данъци. Студ.

Скандинавските страни е много общо казано. Швеция е като че ли единствената опция. Там е студено. Манталитетът на обществото е коренно различен от нашия. Ако не си склонен да го приемеш, забрави. Също високи данъци.

Австралия - за там нямам много информация, но предполагам, че не е по-лесно от това да се устроиш в САЩ или Канада.

Нова Зеландия - по-трудно от Австралия. Висока престъпност.

Това имам като информация от нета, от приятели и познати и от лични впечатления.

За мен лично САЩ е най-добрият вариант. Чисто икономически. Не си налагам мнението.

[smilie21] [smilie21]

Дата:   24-05-11 23:06

доста познати в Канада драпат да отидат в САЩ. някои дори успяха. легално. [smilie21]

Автор: arakiss   
Дата:   24-05-11 23:07

зависи какви умения предлага човек на пазара на труда.
както и какво точно търси - като начин на живот.

Автор: danvan16   
Дата:   24-05-11 23:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   24-05-11 23:12

"Канада - ок, но малко пари и високи данъци. Студ."

Срещу по-високите данъци в Канада получаваш основното ниво на здравеопазване без да плащаш от джоба си допълнително. Ако добавиш разходите за лечение, образование и други такива "екстри", нищо чудно в САЩ да излезе по-скъпо.
Между другото Щатите имат най-високи разходи в света за здравеопазване.

Автор: netLady   
Дата:   24-05-11 23:13

Казват, че много гърци и турци се отнесли нататък по австралийско. Преди за жените беше лесно и за млади семейства с 3 малки деца.

И англичани доста напират за натам.

Публикацията е редактирана (24-05-11 23:14)

Дата:   24-05-11 23:13

Абе, не знам дали читава здравна осигуровка в САЩ няма да ти излезе по-евтино от безплатното здравеопазване в Канада, на фона на данъците, дето се плащат... [smilie21] [smilie21]

Автор: dtv   
Дата:   24-05-11 23:18

Ей, как не разбрахте, не е важно къде, важното е с кого и себе си дали да вземеш [smilie18]
Мислете добре преди да отлитате откъдето и да било за където и да било, не след това.

Илюстрации за повече разбираемост:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=899155

--- Из дневника на емигранта ---

15 август. Ето че съм в Канада! Очарован съм от тази страна. Прекрасно е. С нетърпение очаквам тези очарователни планини да се покрият със сняг.

14 октомври. Канада е най-прекрасното място на света! Вчера пътувахме извън града. Видяхме лосове! Толкова са чаровни и красиви! Тук наистина е раят на земята!

11 ноември. Утре се открива ловният сезон за лосове. Това е ужасно. Просто не мога да си представя, че някой може да вдигне ръка срещу тези мили, безобидни създания. Чакаме да завали снегът. Харесва ни тук.

2 декември. Най-сетне заваля сняг. Ура! Всичко е покрито с пухкаво бяло покривало. Сякаш сме в коледна картичка! Замеряхме се със снежни топки. Внезапно снегоринът мина покрай нас и зарина целия паркинг със сняг, но аз набързо го изчистих. Колко е хубаво тук! Обичам тази страна!

12 декември. Пак валя сняг. Снегоринът пак ми зарина целия паркинг.

19 декември. Цяла нощ валя. Не можах да почистя паркинга и закъснях за работа. Тук наистина е прекрасно, но вече нямам сили да чистя паркинга. Само да не беше този кретен със снегорина!

22 декември. Тази бяла гадост пак се сипа цяла нощ! Вече имам кървави пришки по ръцете и кръстът ме боли! Оставам с впечатлението, че този изрод със снегорина ме дебне иззад ъгъла и само чака да изхвърля снега от паркинга: Мръсно копеле!

25 декември. Merry Fuckin’ Christmas! Пак този скапан сняг! Само да се докопам до гърлото на този кучи син със снегорина! Местните тъпаци изобщо не сипват сол по пътищата, човек може да се убие някъде!

27 декември. И пак валя цяла нощ! Трети ден не излизам от къщата, ако не броим всяко изскачане след снегорина. Не мога да мръдна никъде. Колата е някъде под снега, а някакъв идиот по телевизора обещава още 20 сантиметра тази нощ. Кретен! Ти знаеш ли колко лопати сняг са тия 20 сантиметра?!

28 декември. Онова кречетало от телевизора сбърка. Наваля 50 сантиметра. Този ши_ан сняг няма да се стопи до лятото! Снегоринът заседна пред нашата къща и говедото, което го кара, дотърча да ми иска лопата! Казах му, че съм счупил вече шест лопати, разчиствайки след него, и сега ще счупя седмата в овчата му глава!

4 януари. Най-сетне измъкнах колата от снега и от паркинга!!! Отидох до супермаркета да напазарувам. На връщане някакъв проклет лос изскочи пред колата и ми разби цялата предница! Защо тия лaй_ _ри ловците не избиха всичките лосове още миналата година??! По пътищата гъмжи от тези твари! Сега има да плащам 3000 долара за ремонт!

10 май. Край, заминавам за Флорида. Не мога да повярвам, че нормален човек ще се съгласи да живее в ши _ _ната им Канада.

Надявам се не е проблем, че са на кирилица [smile] Честит празник на буквичките и азбучните истини, Кирилиус, момчета и момичета...

Автор: Lalinda   
Дата:   24-05-11 23:19

Боже, колко мъка има по тоя сайт, Боже!

Автор: mladenov   
Дата:   24-05-11 23:24

Много хора не са наясно какво точно искат и бъркат емиграцията с търсенето на по-добра работа и по-добри условия за живот! Това са различни неща! Имигрант значи преселник...преместваш се и започваш от начало.Това е трудно.Това е решение което се взима и в главата, и в сърцето! Да си потърсиш по-добре платена работа и по-добър живот е различно.
Затова е добре тези които искат да "заминат" някъде да си изяснят какво точно искат и тогава да търсят посоката в която да тръгнат.[beer]

Дата:   24-05-11 23:24

Ето тук графика от уикипедия:

https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/pgxq8928.JPG
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/Life_expectancy_vs_spending_OECD.png

Излиза, че в САЩ се плаща много повече от останалите богати страни за здраве, а продължителността на живота е под средната.

На мен читава застраховка може да ми излезе по-евтино, на друг-не. Тези данни са средни стойности за страните и са нищо повече от показател за сравнение. Личният стандарт може да е много по-различен от средния за една държава.

Публикацията е редактирана (24-05-11 23:27)

Автор: Lalinda   
Дата:   24-05-11 23:27

Ако искате съвет от мен, емигрирайте в Люксембург.
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   24-05-11 23:28

в САЩ се плаща много повече от останалите богати страни за здраве

Не се "плаща за здраве", а се изсипват пари в системата на здравеопазването, което не е точно същото... [smilie3]

Дата:   24-05-11 23:30

n1x0n [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.