Автор: alsash
Дата: 12-05-11 15:25
Яхния от охлюви
Продукти: 50-60 охлюва, 2 глави лук, 2 с.л. брашно, 80 г масло, 1 с.л. доматено пюре, червен пипер, магданоз, сол.
Предварително измитите, сварени и извадени от черупките охлюви се изчистват и се задушават в масло. Отделно се задушава ситно нарязаният лук. След като стане прозрачен, се добавя брашното. Бърка се и се задушава до златист цвят. Добавя се доматеното пюре и малко след него и червеният пипер. Пускат се задушените охлюви, подправя се със сол, добавя се малко от бульона и яхнията се оставя да къкри на тих огън. Поднася се наръсена със ситно нарязан магданоз и резенчета лимон.
|
|