Автор: Myth
Дата: 14-04-11 10:26
Добре де ясно е че повечето неща дето цитира ники1 .... са глупости, в смисъл, че .... примесени факти и предположения, така че да звучат убедително. Ясно е и че много хора като него вярват почти сляпо във всякакви конспиративни теории.
Но от друга страна, глупаво е да си мислим, че нещо друго освен парите управляват света. И в този контекст аз вярвам, че са много малко нещата в крайна сметка които се правят за благото на човека, макар и привидно да са много. Учените колкото и безкористни да са обикновенно работят за разни големи корпорации и...
Да остави икономическите конспираци и да помислим наистина за сеизмичното оръжие....
Ясно е че големите и богати държави с ресурси постоянно влагат огромни средства за военни разработки. Да не говорим за частни компании, пари има не е като да няма.
Предполага се, че подобно оръжие се разработава отдавна... какъв е проблема да е разработено и да съществува. Разбира се не казвам, че съществува и не съм убеден, нито го вярвам, но не мога да кажа и че не съществува и ако се замисли човек, като че ли по-вероятно е да съществува или да бъде създадено в близко и обозримо бъдеще.
А защо съм убеден че подобно оръжие се разработва, ами защото е голяма сила, мощ и власт и защото може да се използва без да се разбере, дори няко да подозира винаги ще се отрече и ще се каже "Вие луди ли сте такова нещо не съществува"
Че какво по-добро от това, няма войни, разходи, няма милиарди вложения, няма обществено недовоство, няма международни критики, ами далавера си е. И да това може би, била една от най-срого пазените тайни.
Възможно е да има замислете се наистина.
Колко неща са ни изглеждали в сферата на фантастиката, а вече са реалност.
|
|