Автор: Lalinda
Дата: 08-04-11 17:12
Аз си чистя всеки ден, даже в някои дни като днешния - по три пъти.
За съжаление, заради вятъра е много вероятно утре вечер да е далеч по-мръсно отколкото преди почистването, тъй като мнозина като Амиго, които са почистили жилищата си, ще изнесат гюбрето до препълнените кофи, а вятърът ще го разнесе навсякъде.
Ние сме замислили по-масивна акция, а именно да подрежем всички израстъци около стволовете на дърветата покрай пътеките, а и знаменитата шипка на пътя за Общината, която от години служи само за кошче за отпадъци.
Дълг ви е, ако наистина сте решили да чистите боклука на останалите, да ГО ПРАВИТЕ ВСЕКИ ДЕН.
Писах в сайта на БТВ, че това да изчистим България за ЕДИН ДЕН ми напомня за филма ГОСПОДИН ЗА ЕДИН ДЕН.
Замисляли ли сте се някога, че "Сливи за смет" е българска НАРОДНА приказка и че населението е готово да изчисти боклука си само срещу някакъв КЕЛЕПИР, па бил той и безплатни сливи?
Сигурно ще се изненадате, но поради факта, че чистя всеки ден, често бивам заговаряна именно от РОМИ, които казват, че българите ЦАПАЛИ НАРОЧНО.
Винаги се съгласявам.
В заключение само искам да кажа, че нямам как да е едновременно и чисто, и мръсно, и че чистя, за да е ХУБАВО.
Вчера се спрях пред шатрата на входа на Борисовата градина, за да поискам плаката на кампанията за домашния ми музей.
Всяка година си вземам от плакатите им, но не виждам София или България да става по-чиста...
РАЗБИРА СЕ, НАОКОЛО НЯМАШЕ ОПАШКА ОТ ЧАКАЩИ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В КАМПАНИЯТА ГРАЖДАНИ ИЛИ ДОРИ СЕЛЯНИ.
Човекът се изненада, че искам само плакат и ми предложи от вече готовите ПРОМОЦИОНАЛНИ ПАКЕТИ: чувал за смет и ръкавици, увети в плаката на кампанията...
А, да, писах в сайта на телевизията, че чували за смет и ръкавици се продават във всеки супермаркет и будка за домашни потреби и че Общината едва ли е единственият посредник...
Така, както вие си купувате от най-хубавите фотоапарати и аксесоари за тях, аз пък купувам от най-здравите пликове и удобни ръкавици... Всеки с хобито си.
От моето поне става по-чисто и по-хубаво на живо.
От фотографията става чисто само след фотошоп.
Допускам, че поредното причестяване и купуване на индулгенции ще завърши като поредното фиаско.
ЗАЩОТО, АКО БЪЛГАРИЯ МОЖЕШЕ ДА СЕ ПОЧИСТИ ЗА ЕДИН ДЕН, ВЕЧЕ ЩЕШЕ ДА ПОЧИСТЕНА.
|
|