Автор: vga
Дата: 07-04-11 12:40
Ми не мога бе! Представи си да отида в посолството и да кажа - искам лятото да се разходя в САЩ. Те ще кажат ОК, попълни формуляри за туристическа виза и ела на тая дата на интервю. Обаче носи информация от банковата си сметка, документ за притежание на кола, за жилище, свидетелство за брак, трудова книжка - по възможност да работиш от години и за висока заплата, да нямаш приятели в САЩ, никой от роднините ти да не са посещавали САЩ, да не си бил на студентска бригада, да кажеш точно къде ще ходиш, за колко време, да обясниш защо искаш да ходиш, да обясниш защо искаш да се върнеш и т.н. Както и да го гледам - I'm fucked, не се вписвам по никой параграф и дори и аз като се гледам изглеждам потенциален емигрант. Впрочем не съм, не ми се живее там. А после как се живее със срама някой чиновник да не те е пуснал на разходка в САЩ? Как да обясня, че просто ми се ходи в някой национален парк, или на море на Хавай, или да видя Ню Йорк? Тъпа работа. Затова догодина като паднат визите, или поне се облекчи режима, след приемането ни в шенген ще отида да покарам сърф, да се погмуркам, да покарам и ски зимата и т.н. Не съм ощипана госпожица, просто не ми харесва факта, че трябва да дам, колко 150 долара ли, и съдбата ми да не е в ръцете ми, а в на твърдоглав чиновник, в чиито модели вероятно изглеждам като някой, който би останал да живее в САЩ и би се молил на работодатели нелегално да го вземат на работа Не. Има време и за там.
|
|