Автор: promis
Дата: 16-02-11 23:46
Асахи, все пак твоите разсъждения водят точно до такива заключения, които ти смяташ за изопачаване. Въпросът всъщност е да се намери баланс (никой не твърди, че СРС не трябва да има). Трябва да се търси ефективност на всяко едно средство за борба с престъпността, а не просто ей така да се прилагат по инерция (както е в момента със СРС-тата).
Иначе си прав, в статията от Дневник не пише никъде "европейски съд", пише "Европейския съд" (в случай, че би ползвал търсачката на браузъра).
Аз стигам до следния извод: след като и съдът, и прокуратурата са на мнение, че нещо не е наред със СРС-тата, то ти с твоята друга гледна точка си в защита на МВР. Ок, няма нищо лошо, всеки има право на избор. Аз винаги съм подкрепял МВР и отчитам някои добри резултати, но не мога сляпо да ги защитавам за всичко, а подслушването е особено болезнена тема.
icer, разбрах какво имаш предвид, но покажи ми статистика, която да посочи какъв процент от СРС-тата са помогнали на МВР да влезе в следите на престъплението. Ако няма такава, то думите ти остават във въздуха. Явно в твоя случай е помогнало, но на базата само на него не могат да се правят изводи. А когато чуя нещо такова: "Нямам какво да крия, не ми пука дали ме подслушва някой и съм сигурен, че никой няма да хаби ресурс да ме подслушва. Да се притесняват тези, които има защо да се притесняват." винаги препоръчвам да се прочете ТОВА. Малко вероятно е да промениш мисленето си, но си струва опита.
Поздрави
|
|