Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Докога данъкоплатците ще плащат?
Автор: netLady   
Дата:   16-02-11 18:49

за подслушването [smilie22]

Отговори на това съобщение
 Re: Докога данъкоплатците ще плащат?
Автор: asahi   
Дата:   16-02-11 18:59

Доста едностранчива статия. Авторът има право на мнение, но други хора освен различно мнение носят и отговорност за опазването на вътрешния ред и другите аспекти на националната сигурност. Точно затова плащаме - за сигурност.

Справка - в Египет няма сигурност и който може го е напуснал.

Дата:   16-02-11 19:05

в Египет полицията се присъедини към протестиращите хора, а и под мотото "НС" се случават доста неща не свързани с нея.

Според информация от национално съвещание на съдии и прокурори от 7 февруари 2011 г. през миналата година са били издадени 15 946 разрешения за прилагане на СРС, т.е. близо 3 пъти повече от 5988, издадени през 2008 г., сигурността не забелязвам да се е увеличила [smilie6]

Автор: promis   
Дата:   16-02-11 19:09

Кое е едностранчивото на статията? Фактите са си факти и имат само една страна.

Дата:   16-02-11 19:13

Ако се откажеш от другите гледни точки за теб остава само една. Другите, обаче, продължават да съществуват извън твоето знание или желание.

Дата:   16-02-11 19:20

Прочети пак какво съм написал. Фактите нямат различни гледни точки - тълкуването им има. Във въпросната статия са систематизирани фактите около СРС-тата. Оттам всеки да си прави извода и да си избира гледна точка - дали е нормално за такава малка страна като нашата да има толкова много СРС-та, като от тях малък процент вършат реална работа, или има нещо гнило в цялата система, което трябва да се оправи.

Автор: icer   
Дата:   16-02-11 19:31

Фактите са едностранчиви и в някои случаи подвеждащи.
Примерно това "Процентът на използваните в досъдебни производства СРС е 12% за 2010 г."

Не се взема под внимание, че много СРС-та не влизат в досъдебните производства, но помагат много, за да започне разработка или следене на дадена организирана престъпна група.
Аз примерно съм изключително признателен за използването на СРС срещу група от измамници с недвижими имоти през 2009-та година, което е помогнало на полицията да влезе в следите на 3-ма души, да следи дейстията им и да разкрие определено престъпление. В резултат на това беше спасена от крупна измама моя близка, а на мен ми бяха спестени значителна за мен сума пари.
Интересно ми е някой честен човек да каже, че е ощетен от СРС.

Автор: boreto   
Дата:   16-02-11 19:48

Може да се правят разни анализи, предположения, обяснения и политигрички но не виждам някой да визира основния факт: Агентурна мрежа сред престъпния свят от двадесетина години няма и не знам дали ще има скоро. При това положение и при техническите удобства за подслушване на мобилните разговори, не виждам какво друго може да съдейства за информираността на полицията.

Така че смятам да си плащам за подслушването. Да му мислят далавераджиите.

[beer]

Дата:   16-02-11 19:51

icer, аз лично разчитам на официални данни, които медиите цитират, а не на анонимни информации по форумите.
Darik
Дневник

Дата:   16-02-11 20:00

По принцип точно данъкоплатците трябва да плащат, и го правят, но по-важният въпрос е доколко са ефективни тези методи при положение, че такъв малък процент от СРС-тата вършат реално някаква работа. Факт, който от където и да погледнем, си остава същия.
Айде ето ви едно цитатче:
"Изводът е, че имаме слаба ефективност на СРС и същевременно непрекъснато увеличаване на използването им, обратно пропорционално на тяхната резултатност, обобщи Илиев (зам. председател на ВКС). Той припомни решението на Европейския съд за правата на човека в Страсбург, който на базата на данни още от 2000 г. констатира, че тайното наблюдение се използва прекомерно в България. А сега статистиката е нараснала значително, каза съдията."
Та дайте другата гледна точка, която явно убягва и на ЕСПЧ.

Дата:   16-02-11 20:01

Ти разчиташ, ама ти куца анализа. Дали от недостатъчна входяща информация или от предубеденост - не знам.

Твърдението: "Ефективността им обаче като доказателства в съда с всяка изминала година намалява и ако през 2008 г. този процент е бил 15, през изминалата година той е намалял до 12%." от една страна може да звучи притеснително, но от друга може да не е. Ще докажа втората теза, защото е по-непопулярна.

Хипотетичен пример:
Прокуратура Х през 2009 година поръчва 1000 СРС-та. В резултат на това са издадени 150 осъдителни присъди (15% успеваемост).
Прокуратура Х през 2010 година поръчва 2000 СРС-та. В резултат на това са издадени 240 осъдителни присъди (12% успеваемост).
По-добре ли е работила Прокуратура Х през 2010 или по-зле? Аз твърдя - по-добре.

Автор: Todd   
Дата:   16-02-11 20:06

Що за въпрос ??? Цял живот разбира се !!!

[smilie5]

Дата:   16-02-11 20:06

Асахи, не разбираш ли, че и онези 15% не са нещо особено? Абе какво ли съм тръгнал да обяснявам... Те щом и съдиите, и прокурорите признават, че има проблем, че и Европейският съд по правата на човека ни предупреждава... Ама прав е boink, че тук всеки разбира от всичко [smilie18]

Автор: tnt   
Дата:   16-02-11 20:07

Автор: Todd
Дата: 16-02-11 20:06

Що за въпрос ??? Цял живот разбира се !!!

[smilie5]

след това също, ако не те, наследниците им. Да не мислиш, че гробовете са безплатни [smilie7]

Дата:   16-02-11 20:10

Има проблем - то е ясно. Проблемът не е в плащането на СРС-тата, а в борбата с организираната престъпност. То ако нямаше проблем нямаше да има организирана престъпност и прокуратура.

Уточни за какво точно ни предупреждава Европейския съд по правата на човека?

Автор: valjo   
Дата:   16-02-11 20:10

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   16-02-11 20:16

Асахи, относно ЕСПЧ виж по-горе линка към статията в Дневник.
Проблемът, за който ти говоря , не е в съществуването на орг.престъпност, а в прекомерното прилагане на СРС-та, контрола върху прилагането им, ефективността им. По твоята меко казано странна логика дай да подслушват всички, и ако от цялото подслушване разкрият повече престъпления, значи "по-добре", нищо, че процентът е 0,001...

Вальо, става дума за подслушване, което няма нищо общо с твоята аналогия.

Автор: Vinsent   
Дата:   16-02-11 20:20

Аз искам да плащам да ги слушат онея със СРС-та! [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   16-02-11 20:27

Промис, не споделям инерцията, която те води до изопачаване на заключенията от доказателството на моята теза.

Не мога да приема за отговр на въпроса ми "Уточни за какво точно ни предупреждава Европейския съд по правата на човека?" "Асахи, относно ЕСПЧ виж по-горе линка към статията в Дневник." В статията няма словосъчетание "европейски съд" и "ЕСПЧ". Предпочитам да чуя твоето мнение, ако желаеш да го споделиш.

Автор: Todd   
Дата:   16-02-11 20:27

Аз по принцип не съм против да слушат всички .

Струва ми се че даже някъде отдавна го правят и това не пречи на никой .

[smilie7]

Дата:   16-02-11 20:47

интересна табличка . Всеки да си я анализира според възможностите си. И още една. [smilie6]

Автор: pepi   
Дата:   16-02-11 20:49

Тия повече куки, щяха да са много по-ефективни, ако не бяха корумпирани боклуци!

Срс-тата, щяха да са ефективни, ако не се ползваха от абсолютни некъдърници, в частна полза!

Автор: icer   
Дата:   16-02-11 21:52

Promis, дадох ти друга гледна точка, но явно ти убягва или ти е угодно да я пренебрегваш.
От статиите, които цитираш

С всяка изминала годината прилагането на СРС се увеличава, а ефективността им като доказателство в съдебната зала намалява.

както обясних по-горе, не става дума за ефективността като доказателство, а за метод с който се влиза в следите на престъплението.
Като ти дойде на главата ще го оцениш.
Един човешки живот да се спаси, все е полза, защото той няма цена.
Аз съм благодарен.

Това със сересетата е една манипулирана и целенасочена истерия, умишлено раздухана в общественото пространство от определени хора.
Нямам какво да крия, не ми пука дали ме подслушва някой и съм сигурен, че никой няма да хаби ресурс да ме подслушва. Да се притесняват тези, които има защо да се притесняват.[smilie3]

Автор: pepi   
Дата:   16-02-11 22:05

Автор: icer
Дата: 16-02-11 21:52

"Това със сересетата е една манипулирана и целенасочена истерия, умишлено раздухана в общественото пространство от определени хора."

А, то оправдания секакви, но ако не бяха престъпници и некадърници в ДАНС, МВР и т.н., тези"определени хора" нямаше да могат да си развяват байрака.

Абсолютно съм убеден, че нещастниците от системата са погубили повече човешки живота, отколкото са спасили!

Публикацията е редактирана (16-02-11 22:06)

Дата:   16-02-11 23:46

Асахи, все пак твоите разсъждения водят точно до такива заключения, които ти смяташ за изопачаване. Въпросът всъщност е да се намери баланс (никой не твърди, че СРС не трябва да има). Трябва да се търси ефективност на всяко едно средство за борба с престъпността, а не просто ей така да се прилагат по инерция (както е в момента със СРС-тата).
Иначе си прав, в статията от Дневник не пише никъде "европейски съд", пише "Европейския съд" (в случай, че би ползвал търсачката на браузъра).
Аз стигам до следния извод: след като и съдът, и прокуратурата са на мнение, че нещо не е наред със СРС-тата, то ти с твоята друга гледна точка си в защита на МВР. Ок, няма нищо лошо, всеки има право на избор. Аз винаги съм подкрепял МВР и отчитам някои добри резултати, но не мога сляпо да ги защитавам за всичко, а подслушването е особено болезнена тема.

icer, разбрах какво имаш предвид, но покажи ми статистика, която да посочи какъв процент от СРС-тата са помогнали на МВР да влезе в следите на престъплението. Ако няма такава, то думите ти остават във въздуха. Явно в твоя случай е помогнало, но на базата само на него не могат да се правят изводи. А когато чуя нещо такова: "Нямам какво да крия, не ми пука дали ме подслушва някой и съм сигурен, че никой няма да хаби ресурс да ме подслушва. Да се притесняват тези, които има защо да се притесняват." винаги препоръчвам да се прочете ТОВА. Малко вероятно е да промениш мисленето си, но си струва опита.

Поздрави [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.