Автор: Императорът.
Дата: 27-10-10 09:48
Сигурно и моят дом ще го изкарат "луксозен имот" и ще ми одерат кожата. А не трябва ли срещу тоя данък да ми осигурят нормални условия на живот? Заради самонастанилите се наоколо тъмномургави галеници на властта, кварталът ми е замязал на предградие на Бомбай - каруци, които те "нокаутират" с вонята си от 18 метра, и не спазват никакви правила на пътят (разбира се ушевите прасета се правят, че не ги виждат) вдигащи пара купчинки от изходящите отверстия на конете, не по-чисти клошари, катерещи се по всяка кофа, просяци, незаконни цигари и дрога, кражби и грабежи, превърнали се в ежедневие, родители, които посрещат дори големите си деца, като се връщат от училище, страхуващи се за сигурността им... с една дума, жалко, че не живеят при нас фъндъкова и цветанов - ако си имахме и маймуни, щяхме още повече да приличаме на Бомбай. Но идва най-кошмарният период - зимата - и в продънените кюмбета, топлещи катуните, влиза всичко, което е способно да гори... и над кварталът ми се спуска смог, толкова гъст, че намалява понякога видимостта до 10 метра, а хората се прибират по домовете си на пребежки, закрили лицата си с кърпи. Положението на Русе от 80-те и нищо, сравнено с нашето... И ТОВА ЩЕ МИ ГО ВОДЯТ ЛУКСОЗЕН ИМОТ? Където дори не можеш да дишаш? В кантората ми, дето е на натоварено кръстовище като Попът, въздухът е сто пъти по чист !!!
|
|