Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 GLOBUL Call International - Ползвате ли услугата?
Автор: riddick   
Дата:   25-10-10 17:37

И ако да, как стои въпроса с отсрещната страна - за нас безплатно, но човека отсреща плаща ли някаква такса, при положение че... "някак международно ми звъни" [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: GLOBUL Call International - Ползвате ли услугата?
Автор: netLady   
Дата:   25-10-10 18:10

Аз, освен в BG да ти начисляват некви суми, когато някой друг ти звъни не знам да има. Ама може и да не съм добре информирана. Като им обяснявам на приятели, че плащам, когато те ме набират - изпадат в голямо чудене.[smilie6]

Автор: bobihot   
Дата:   25-10-10 23:06

Аз бях неколко месеца, щото на 3-тата молба се престрашиха да ме спрат. Не плащат като ти звънят, ама аз пак си плащах и ги спрях- важи само за стационарни, към другите- мобилни не важи изобщо и в един момент се оказа, че плащам 2 пъти. Сега си взех "домашен"- пак имам 50мин за 4.50лв/мес хем на чужбинците им е по-ефтино като ме набират, защото ми се води градски стационарен- виж го този вариант, ако ти хареса.

Дата:   26-10-10 12:34

Добре де, като не сте запознати с условията на услугата, защото изобщо коментирате[smilie11]

Дата:   26-10-10 13:02

Има си консултанти на Глобул, които ще те набутат най-добре [beer]

Дата:   26-10-10 14:28

Аз не искам да ме набират, искам да звъня. Аз явно няма да плащам, но за сега човека отсреща (САЩ) твърди, че ще му струва 30 цента[smilie11]

Автор: mike74   
Дата:   26-10-10 15:36

В Щатите при много оператори, освен изходящите се плащат и входящите обаждания, и този случай надали ще има разлика ти от къде му звъниш.
Та за Щатите не е странно, странно е това дето казва Нелейди, че тук в БГ я таксуват така [smilie2] аз поне не знам кой оператор в БГ таксува входящи обаждания.

Публикацията е редактирана (26-10-10 18:45)

Дата:   26-10-10 15:47

ми то си е странно [smilie21]
за Globul - 0,293 лв. на минута входящ разговор ;Видео разговори - Входящи обаждания - 1.55 BGN
другите оператори - аналогично

Дата:   26-10-10 15:48

btw - при стационарните телефони я няма тая екстра, слава богу. [smilie25]

Автор: truly   
Дата:   26-10-10 16:56

netLady, къде ги има тези 0,293 лв за входящ разговор, че съм любопитен? Не ми е известно български оператор да таксува входящи повиквания ако абонатът се намира на територията обслужвана от него.

Дата:   26-10-10 21:15

Видео разговори - Входящи обаждания - 1.55 BGN
това е тв разговор, та затова[smilie25] [smilie25]
като искат да се гледат и зяпат се плаща. след десетилетие може и да не е така?[beer] [shtrak]

Дата:   26-10-10 21:25

re:Автор: truly
Дата: 26-10-10 16:56

Абоната е на територията, ама френда дето ти звъни е некъде си по света и теб те таксуват -
те тук

Публикацията е редактирана (26-10-10 21:53)

Автор: iliansky   
Дата:   26-10-10 21:45

Автор: netLady
Дата: 26-10-10 21:25

Абоната е на територията, ама френда дето ти звъни е некъде си по света и теб те таксуват -
те тук

Я пак...............[smilie10]
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: mike74   
Дата:   27-10-10 10:18

Нетлейди, нещо не си разбрала. Това което си дала са цени В РОУМИНГ.
Когато абоната на оператор Х ползва мрежата на друг оператор У (обикновенно в чужбина) това се нарича роуминг. И в този случай въпросния абонат заплаща както ИЗХОДЯЩИ така и ВХОДЯЩИ обаждания, това е при роуминг.

Когато абоната е на територията (по-точно обхвата) на собствения оператор, поне във България (ама и май по принцип в Европа) НЕ СЕ ТАКСУВАТ ВХОДЯЩИТЕ ОБАЖДАНИЯ!

Сиреч, ако някой твой френд ти се обажда с МТелска/Глобулска/Вивакомска СИМ карта от Белгия примерно той си плаща съответната цена за ИЗХОДЯШИ РАЗГОВОРИ В РОУМИНГ, ти от твоя страна ако приемаш обаждането тук в БГ в обхвата на твоя оператор НЕ ПЛАЩАШ за входящото повикване.

В обратния случай, когато ти звъниш на същия този френд във Белгия, ти заплащаш ИЗХОДЯЩОТО ти повикване към този номер по нормалната тарифа на твоя оператор, ако сте някаква група, по съответния начин и т.н. тази ти тарифа НЕ ЗАВИСИ от това къде в момента по света е твоя френд и кой оператор ползва там, в този случай той плаща и ТАКСА ЗА ВХОДЯЩО ПОВИКВАНЕ.

Ай наздраве [beer] че ми пресъхна гърлото от толкова обяснения. [beer]

Та с две думи - "Абоната е на територията, ама френда дето ти звъни е некъде си по света и теб те таксуват" - НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ (поне не официално, ако ти надписват сметките е вече друга бира) [beer]

Публикацията е редактирана (27-10-10 10:20)

Дата:   27-10-10 11:31

официално нема такъв филм, обаче всеки път за разговор с чужбина(когато от там са ме набрали, абонати на чужд оператор) ми начисляваха сума за роминг. Затова и се разделих с Глобул.

Дата:   27-10-10 12:18

Сега си погледнах справката на глобул, за близо 10мин входящ разговор от чужбина твърди че не са ми начислени такси- общо 0.04лв за проверка по сметката.[smilie11]

Дата:   27-10-10 12:25

Мистерия...[smilie8]

Дата:   27-10-10 15:35

Автор: netLady
Дата: 27-10-10 11:31

официално нема такъв филм, обаче всеки път за разговор с чужбина(когато от там са ме набрали, абонати на чужд оператор) ми начисляваха сума за роминг. Затова и се разделих с Глобул.

---------------------------------------------
Аз недолюбвам Глобул, но това не го вярвам. За входящи повиквания такси няма, ако ще от луната да са те набрали. Друг е въпроса ако си извън покритието на оператора. Тогава говорим за роуминг и тогава те таксуват за входящи повиквания, пък било то и ако човека, който ти се обажда стои до теб.
Без да изложиш конкретни доказателства едва ли мога да повярвам.

Публикацията е редактирана (27-10-10 15:37)

Дата:   27-10-10 15:42

Tи си внимавай в сметката, когато ти се обаждат от чужбина, еле па от # извън ЕС, а иначе ако щеш вярвай.

Дата:   27-10-10 15:51

Очаквах да кажеш ако щеш вярвай.
С Глобул нямам нищо общо и едва ли някога ще имам. Въпреки това ми е трудно да повярвам, че това се случва. Може да покажеш част от разпечатка за да видим иначе само чешем езици.
Същото е като да кажа, че съм те виждал редовно да влизаш в близкия супермаркет и да крадеш дреби неща [smilie25]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.