Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какво мислите за детската агресия?
Автор: DOCer   
Дата:   30-09-10 08:29

Иамте ли дете? Агресивно ли се връща дори и от детската градина?Само на семейството ли е вината, за поведението на децата ни?Освен общите приказки,какво наистина на практика смятате,че може да се направи?Сложни въпроси...хайде да си видим мненията[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Какво мислите за детската агресия?
Автор: djfroggy   
Дата:   30-09-10 08:39

Нямам дете,но работя в училище.Имам извънкласни групи с деца от 2 до 6 клас.Агресията се е засилила неимоверно,особено през последните 5 години.Увеличил се е броя на тн "хиперактивни" деца.Често има сбивания,дори във 2 клас се подхвърлят мръсни думи и злонамерени закачки.Не е вината само в семейството,не е и на училището.Това е сумарна функция на едно ново,безкомпромисно общество.Сякаш играе закона на джунглата навсякъде около нас.Децата най-лесно го попиват.Семейството няма как да се справи само.Родителите работят.Детето ако не е на училище и на занималня е пред компютъра,телевизора,пред блока.А тази агресия е навсякъде.Трябва да се възпиотават децата в опрделени ценности.Трябва да им се отделя повече време.Вчера дете 3 клас ми каза"Искам да стана като Бат Бойко-първо рекетьор и мутра,после да управлявам България и да имам пари за Ферари.Каквото кажа аз,това да правят всички....".Извадете си изводоте просто![smilie2]

Автор: next_time   
Дата:   30-09-10 08:40

Във фотоографски аспект ли да се разгледа поставения въпрос или просто си объркал секцията "клуб".

Автор: GOSPODIN   
Дата:   30-09-10 08:59

DOCer, може би трябва да се преформулира въпроса : Какво мислите за непредизвиканата агресия от Великите и Недосегаеми форумци, към злощастните лаици имали лошия късмет да попитат нещо? [smilie7]

Дата:   30-09-10 09:05

Възможно е да съм объркал формата[smile] ,но ми омръзна само да се говори на тази тема,а нищо на практика да не се прави.Твърдо съм решил с група хора да си формулираме нещата ,да намерим необходимото...и да започнем нещо в тази насока.Как да се противопоставим на агресията реално?Всички сме потърпевши...и най много децата...

Автор: djfroggy   
Дата:   30-09-10 09:08

Трябва да се отклонят интересите на децата от тази насока.За момента обаче това им е най-интересно-кий кого може да победи.И това е още от детската градина.

Дата:   30-09-10 09:21

Може би ,трябва да намерим начим да им покажем,че неагресията е по-печаливша?Не си гадно агресивен...по-добър успех в училише,по-добро образование,по-добра работа в екип,по-добри пари...нали малките често доста неща вече в пари пресмятат...

Автор: navy   
Дата:   30-09-10 09:24

форум.беге мама.ком [smilie7]

Автор: zarimale   
Дата:   30-09-10 09:29

Дайте снимки на тема детската агресия и ще се бъдем в крак с форума :)

Автор: fizo   
Дата:   30-09-10 09:39

Още от звъненето на часовника за работа в 8:00 ставам нервен, след това задръстванията там сигурно мога да убия човек от нерви, следва цял ден работа, като се прибера съм уморен и нервен естествено пак през задръстванията. То аз съм нервен и всичко ме дразни какво остава за децата... Ако възрастните са нервни няма как да не рефлектира и върху децата. Но и техния живот вече е изнервен,натоварен и на бързи обороти.
Как да останеш нормален.

Автор: georgivelev   
Дата:   30-09-10 09:47

Запишете децата си на карате като превантивна мярка срещу агресията.

Автор: langel   
Дата:   30-09-10 09:48

fizo, ставай час и половина по-рано, заедно с децата, и ще избегнеш задръстванията[smile]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   30-09-10 09:54

Уф... Агресията е на всакъде около нас. Дори и в детските филмчета, които не знам кой идиот купува. Не бях гледал отдавна, но наскоро пак хванах нещо, то пак банди групи битки...

Автор: fizo   
Дата:   30-09-10 09:57

Не бе деца нямам, но ако съдя по моите нерви няма как да не рефлектират върху децата (ако имах такива). Замислете се вие нервни ли сте или водите щастлив и спокоен живот, ако е първото при повечето хора е нормално да е заразно :) Не че го одобрявам и искам да е така разбира се. Уж се стремим към по хубав и лесен живот, а то става точно обратното. Едно вереме са живяли щасливо и не са мислили за нищо не знам защо така става. Уж по-добре живеем от преди, а не сме по-щастливи.

Публикацията е редактирана (30-09-10 09:57)

Автор: lillia   
Дата:   30-09-10 09:59

Автор: NeDDRaG
Дата: 30-09-10 09:54

Уф... Агресията е на всакъде около нас. Дори и в детските филмчета, които не знам кой идиот купува. Не бях гледал отдавна, но наскоро пак хванах нещо, то пак банди групи битки...

Има една игра за 5 годишни "Кукинг мама", та като отворих в бебешкия сайт за игри лошо ми стана. Една луда кукинг мама одрязва главата на едно пиле и всичко е кървища. После трябва да се сготви пилето, някаква рецепта тип семейство адамс[smilie18]

Автор: zizero   
Дата:   30-09-10 10:01

http://www.youtube.com/watch?v=ZHCuA0KnITY

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: J0R0   
Дата:   30-09-10 10:04

Явно обществата имат нужда от агресивни хора.
Затова и работят в тая посока.
Първо - агресивни, после - управляеми.
С агресивни и управляеми хора, всеки управник може да постигне много неща, като им насочва агресията в определена и желана от него посока.
И същевременно никой управник не би искал самостоятелно мислещи и неагресивни хора, защото те са добри сами за себе си, но не са подходящ материал за постигане на определени цели.
Много трудно можеш да ги мотивираш да работят в екип и за една цел и да им създадеш хъс.

Тая философия, на независимите от държавата и самостоятелно мислещи и неагресивни индивиди се провали още през Студената война.
Сега махалото върви с пълна сила в другата посока. В цял свят, не само в България.
(може би с малки изключения, тук таме - оазисчета на спокойствието)

Автор: feliz   
Дата:   30-09-10 10:20

Питаш какво може да се направи?
Ако детето ти се връща агресивно от детската градина, попитай го как е прекарал деня там. Явно нещо там не му харесва, или има агресивни приятелчета. С питане, разговори и опит да го разбереш, може да намериш причината и да я премахмеш.
Може да му ограничиш достъпа до телевизия, компютърни игри.
Може да го запишеш да спортува нещо.
Най-вече Можеш да му обръщаш много вниамние!
Агресията е израз на недоволство, липса на внимание, подражание. Децата не бързат за никъде, затова при тях причината е някоя от тези. Потърси причината, за да реагираш адекватно. Агресията не бива да се подтиска, а да излезе навън по възможно най-безопасния начин.

Автор: serjy   
Дата:   30-09-10 10:32

Агресията е вроден инстинкт. Друг е въпросът, защо се стимулира толкова и се втълпява в главите на хората още от най-ранна възраст. Ако искате децата ви да станат част от общото стадо, оставете ги на възпитанието на телевизията и детските филмчета, ако имате по-човешко виждане за мирогледа който трябва да придобият, ще трябва да отделяте доста повече време за взаимно общуване с тях, да им спрете детските филми и да ги приучите да харесват хубавата музика, да различават красивото от грозното, градивното от разрушителното... не е лесно в съвременния свят.

Дата:   30-09-10 10:36

Автор: serjy
Дата: 30-09-10 10:32

Агресията е вроден инстинкт.
=========================================
Да де, но никой не се ражда агресивен. После става такъв...ако и когато му се наложи.

Автор: Todd   
Дата:   30-09-10 10:42

Некадърни родители ми се струва са в началото на всеки проблем при децата ...

А последните поколения са пример за уникална родителска некадърност и безхаберие ...

Дата:   30-09-10 10:49

Автор: Todd
Дата: 30-09-10 10:42

Некадърни родители ми се струва са в началото на всеки проблем при децата ...

А последните поколения са пример за уникална родителска некадърност и безхаберие ...
=============================================
Абсолютно съм съгласна.
НО: много пъти тяхната некадърност като родители, се дължи на техните родители...или на тяхната липса. Нещата са по-дълбоки в повечето случаи.
Лошто е, че и перфектен родител да си, не можеш да държиш детето вързано в къщи, само и само да не се сблъска с агресията на улицата.[smilie2]

Автор: danvan16   
Дата:   30-09-10 11:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: serjy   
Дата:   30-09-10 11:02

Еми моят преди да иде на детска градина всичко беше ОК. Гледахме филмчета, които предварително гледах сам и ако преценя за безопасни ги записвах на дискове. В градината им пускаха нинджи, рейндъри, отмъстители и не знам си кви още разрушители и определено се забеляза нарастване на агресията в детето. Отделно му се налагаше да контактува с други агресивни деца... няма как един родител да контролира процеса, освен да запише детето си на карате или друго бойно изкуство.

Автор: boni   
Дата:   30-09-10 11:17

Този въпрос е доста сложен:)
Имам две деца. Смятам, че не са агресивни, нищо, че гледат филмчета и т.н.
Големият ми син е 98-ми набор и до 4-ти клас беше в ОУ в кв. Мотописта. Имаше по-буйни деца, посбийваха се малко повече, но нищо особено.
Сега е в СМГ, не съм чул да е имало агресия.
Малкият е в 1-ви клас в училището във Волуяк, 15 деца в клас, много свестни учители, нищо лошо не мога да кажа.
В същото време и двете ми деца не могат да посегнат на животно, даже като ходят за риба после не искат да ядат рибите и молят дядо им да ги пусне обратно в реката.

Аз съм 70-ти набор и смятам, че като дете бях по-агресивен. Нямаше филмчета наистина, нито интернет, но се биех редовно. Имах 3-4 прашки и съм избил сума ти врабци, гугутки и т.н.За жабите да не говорим. Връстниците ми правеха същото. 4 пъти си чупех ръцете в разни каскади. Занимавал съм се с всякакви взривове и самоделни бомби и пушки. Играехме нон стоп на военни игри, на фунийки и т.н.Началното училище съм ял доста бой, аз също налагах :) Нас ни обучаваха малко или много да сме агресивни. Имахме военно обучение, имахме военизирани бригади, учеха ни да мразим тея или онея...
После бях в СМГ. Там също съм се сбивал няколко пъти, като единия път сериозно. Имах доста агресивни съученици. Агресията понякога беше поза, която вървеше с метъла и бунтарството, друг път си беше истинска.

Баща ми е 43-ти набор. Разправял ми е, че са се пердашили в махалата нон стоп + какви ли не други простотии:)

Специално в моето семейство и в обкръжението ми в момента, не смятам че има агресия.
Всичко е въпрос на среда и възпитание.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.