Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 КАТ ще вдигат подкупите
Автор: bleki1   
Дата:   30-09-10 11:42

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=626334

Някакъв "герой" решил че ако не се вдигнели глобите "България ще стане дестинация за шофьори, които идват тук, за да вършат нарушения"
Защо направо не каже, че ще му напуснат милиционерчетата с тези заплати ако не взимат подкупи. А какво ще стане ако хората спрат да дават подкупи? Ами опашките в КАТ ще станат още по-големи, хората няма да искат да си губят целия ден и пак ще "снасят" на онези с фуражките, които просят. Пресен пример-мой познат шофьор на фирма за колбаси е бил рекетиран за ДВА САЛАМА, за да отърве глоба за шофиране без колан. И въпреки големите думи на някои хора-подкупите си продължават. А не се ли усещат някои хора, че нарушенията по пътищата ще намалеят тогава, когато хората се усетят че милиционера няма да вземе пари на ръка?

Отговори на това съобщение
 Re: КАТ ще вдигат подкупите
Автор: djogata   
Дата:   30-09-10 11:47

Твоят приятел що е карал без колан?

Пък и защо е решил да даде салам на полицаите? Глобата за каране без колан май струва колкото два салама..

Полицаите ще взимат докато им даваме

Автор: ahead   
Дата:   30-09-10 12:09

Това ми се струва малко увеличение, трябва да направят минималната глоба 200лв, за над 30км/ч поне 500лв, а за над 40 хилядарка. Аз имам досега 3 акта и съм чакал в КАТ с часове, обаче пари на ръка на катаджия няма да предложа.

Автор: mano   
Дата:   30-09-10 12:11

Най-лошото е, че за да си платиш глобата трябва да си вземеш почивен ден. В Германия са ме глобявали и си плащам на место с банковата карта чрез терминал свързан посрвдством кабел в колата на полицията или безжичен такъв.

Автор: CanoniO   
Дата:   30-09-10 12:13

Аз имам досега 3 акта и съм чакал в КАТ с часове, обаче пари на ръка на катаджия няма да предложа.

И като ти вземат книжката кво ше правиш? с такси?

Автор: fizo   
Дата:   30-09-10 12:14

Ще настане ад ако спре подкупването на полицаите. Внимавайте какво си пожелавате !

Дата:   30-09-10 12:14

Само мисълта, че трябва да отида в КАТ ме изпотява. Бих дал два пъти повече от глобата, директно на полицая. Приел съм го като част от неудоволствието да живея в циганска държава...

Автор: IvcheTo   
Дата:   30-09-10 12:19

Добре де , а не е ли по-лесно да се спазват правилата ( поне в 95% от времето) - отколкото да се мисли как ще се дават или не пари на полицай - не нарушавайте правилата за движение - пък те няма и да ни спират.

Дата:   30-09-10 12:20

Не става друже, пробвал съм. Има места, където и да искаш, не можеш да караш със скоростта, която пише на знака... А Варна-София ако го шофираш по правилника, ще е 9-10 часа...

Дата:   30-09-10 12:26

Такива колани, светлини, гуми, спирачки.. съм абсолютно изряден. Но ограниченията на скоростта и възможността за паркиране в града, са направени точно, за да храня полицейски семейства.

Автор: mano   
Дата:   30-09-10 12:27

Аз от 10 години не бях глобяван и онзи ден се бях залисал и на 60км ограничение карах със 70 и ми писаха фиш за 30лв. Трябваше да ходя в банка да ги плащам където взимат 5лв за превод или в пощата с пощенски запис за 1.30лв. Ако искат да събират глобите поне да улеснят плащането им.

Дата:   30-09-10 12:28

На запад са го решили проблема :)
има си камери , които не само следят с каква скорост преминаваш а от камера А до камера Б за колко време си минал и съответно ако си минал за по-малко време от нужното - значи си превишил скоростта = глоба - директно .

И за това применро в англия ги гледах - няма значение колко лъскава кола имаш - караш с 120 / 130 - хем магистрала с по 4 + 4 та и 6 + 6 платна .

Какво значи 9-10 часа - колкото толкова.
при 130 ограниèние ако караш с 140 какво ти пречи - но да се кара с 220 вече е вредно.

Автор: stoyan_5   
Дата:   30-09-10 12:30

Не обичам да прсувам ама ...
Заплати и доходи когато оправят, тогава да вдигат и другите неща ...

Дата:   30-09-10 12:34

Ивче, 70% от пътя е с ограничение 60...
Ако един камион кара пред теб с 55, ти трябва да го изпревариш с 80-90. Ако ченгетата са отпред, гориш.

В теми за глоби (вече е имало много в този форум) винаги всичко е едно и също. Хората, които не карат, са за затягане на положението и изтребване на всички шофьори. Които карат малко са за спазване на правилника, защото техния начин на живот не ги среща често с кат и съответно си дрънкат глупост. Третата група откровено си признава, че кат е цирей и трябва да се избягва.

Автор: chill   
Дата:   30-09-10 12:36

Кой да оправи заплати и доходи?

Дата:   30-09-10 12:38

Аз не казвам ,че съм примерен шофьор - но поне като се нарушава да е в някакви разумни граници - а не при ограничение 130 да кара с 230 ... или да отнема агресивно предимство и тн - пълно е с малоумници дето си мислят ,че са сами на платното .

Дата:   30-09-10 12:45

Няма разумни граници. Точки се взимат и за дребни нарушения.
Прост пример:
знакът стоп е поставен 8 метра преди кръстовището. Аз не спирам там, минавам си осемте метра и спирам на кръстовището. Рекетьора пуска сирената, идва и почва да ме изнудва. Казвам му, че ако спра където е стопа, не виждам нищо в ляво и в дясно, той ми казва естествено, че....

че знаците не ги слага той и не го еве...

Дата:   30-09-10 12:50

Джигитите все си намират оправдания. [smilie7]

Дата:   30-09-10 12:52

Колко караш? 1000 на година?

Дата:   30-09-10 12:53

Горе-долу толкова. 10 000. [smilie7]

Дата:   30-09-10 12:55

Значи е нормално да те глобяват 2-3 пъти по-малко от мен. Рискът е пропорционален на километрите.

Дата:   30-09-10 12:57

Единствено при условие за еднакъв манталитет на шофьорите.

Автор: asahi   
Дата:   30-09-10 12:57

Не давам пари на катаджии.
Спира се на стопа. След това потегляш бавно и доближаваш зоната на видимост. Ако няма мя някой с предимство навлизаш в кръстовището. Така е по правилник.

Пробвайте в Щатите. Кръстовище с 4 стопа и камери. Ако не спреш - жална ти майка.

Дата:   30-09-10 13:01

Асахи, може и в доста загубен град да живея, ама ако спра 8 метра преди кръстовището, ще ми намачкат задната броня. Живота е динамичен във Варна. Такива селски спазвания на правилника ги има само по форумите...

Дата:   30-09-10 13:02

Оправдания на селски "герой".

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.