Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Истински учител по английски в София - търся
Автор: snooper   
Дата:   29-09-10 13:55

За да изясня какъв учител по английски търся ще обясня ситуацията и търсения ефект:

Говоря английски добре, според повечето хора много по-добре от средния чужденец, работя с англичани, бил съм фотограф половин година в САЩ, 1/4 от Приятелите ми са чужденци, чета основно на английски от години - т.е. нямам проблем да си говоря с хората на произволна тема.

НО усещам нерядко стилови ограничения и странно произношение, искам да мога да се изразявам толкова свободно, колкото и на родния си език... или поне почти толкова свободно. Ходих 10 години на уроци по английски и не намерих добър учител.

Търся някого в София, с който да се срещам веднъж седмично - с добър британски английски (наистина), със стил на изразяване. Ще ми трябва да говорим, да чистим пропуски, да обсъждаме текстовете ми и т.н. . Нямам нужда от някой, който иска да ми налива неща по учебник и да пиша в учебна тетрадка... търси се наистина ерудиран учител.

Ще се радвам, ако някой познава такъв човек и сподели контакти - може на лично съобщение, публично или на verticalshot в gmail.com

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Истински учител по английски в София - търся
Автор: djogata   
Дата:   29-09-10 14:03

Снупър, намери си англичанин.

При това не американец, не австралиец, не българин с английска филология, а АН-ГЛИ-ЧА-НИН [smilie5] [beer]

Автор: netLady   
Дата:   29-09-10 14:03

Предполагам, че или британския или американския посланник ще се справят [smilie6]

Автор: lillia   
Дата:   29-09-10 14:11

Ехааа[smilie21]

Искам и аз учител по плетене, защото аз наистина плета добре и знам много плетки, но някак плетките са ми ограничени и странни[smilie5]

Дата:   29-09-10 14:16

Забравих да напиша - ако е англичанин, но не футболен хулиган, работи [smile]

За учителя по плетки - зависи, ако плетенето е част от работата ти, може да ти е полезно да се срещнеш с такъв [smilie6] Мисля споменах, че съм ходил 10 години на уроци и съм живял в щатско, не твърдя, че съм се научил от МТВ :) А и това няма значение в ТАЗИ тема, нищо, че е в клуба, моля.

Дата:   29-09-10 14:21

Написах горното не за да кажа, че аз всичко си знам - именно защото не е така си търся учител, просто както обикновено подхождам с доза перфекционизъм и ми трябва специалист. Написах го за да спестя отговорите от сорта Фарос, училище Европа, Аво Бел и т.н. - тези филми ги извъртях за 10 години.

Автор: atrifonov   
Дата:   29-09-10 14:22

търси англичанин, ама от Ливърпул да е- в смисъл град Ливърпул. Гарантирам, че ще имаш чувството, че никога не си знаел английски[smilie19]

Дата:   29-09-10 14:22

Снупър, аз съм съвсем сериозен за съвета да си вземеш англичанин. Вземеш ли си за учител българин, живеещ в България, бил той и филолог и много добър учител, едва ли ще стане работата.

Но и с англичанин - футболен хулиган също няма да се получи [smilie5]

Препоръчвам англичанин със добро образование. Откъде обаче да го намериш в София - виж това не знам. Що не звъннеш един телефон в "The british counsil".
Те се занимават общо взето с културни въпроси в България. Чувал съм и разни работи за курсове. Така че може и да се намери някой да ти помогне оттам (естествено едва ли ще е евтино)..

Автор: vga   
Дата:   29-09-10 14:23

Аз бих ти препоръчал да си намериш Ирландец. Живея тук и съм бил в повечето англо-говорящи страни, но съм се срещал с всички англоговорящи нации, тъй като работех в хостел и след това в хотел. Смело твърдя, че ирландците имат най-правилното произношение и с най-лек акцент от всички. Изговарят думите точно и ясно, без увъртания около гласните. Но някой не-дъблинец. Не на шега те съветвам да отидеш няколко пъти в ирландските пъбове по София, ирландците са изключително сговорчиви и дружелюбни и смятам, че там ще си намериш правилния човек. Просто обясни какъв е случая и ще имаш успех. Там се навъртат и англичани и всякакви други англо-говорящи. Според мен това е начина. Иначе не мога да ти помогна - не познавам англичанин в София или истински учител. Харесва ми инициативата ти [smilie24] [smilie24]

Дата:   29-09-10 14:24

Трифонов, имах скоро гости от Ливърпул, от града точно - вярно са уникални в говора си [smilie5] След първия ден им свикнах, но все пак беше странно...

Дата:   29-09-10 14:27

Да, бар Мърфис и Бритиш Консул са места, които мислех да проверя, сега ми давате добър ритник да го направя тази седмица, Благодаря!

Автор: vga   
Дата:   29-09-10 14:28

атрифонов, точно затова препоръчвам да не е от Дъблин човека, защото неофициалната столица на Ирландия е Ливърпул и говорят еднакво :) Но много приятно за ухото по мое му. Това е специфичен акцент, заради който се носят легендите, че ирландците говорели неразбираемо. Не е баш така, малко да излезнеш от Дъблин и езика се променя коренно. Северноирландския от окръг Даун примерно прилича вече на шотландски, а разстоянието е 100км. Като у нас, шопски, македонски, тракийски, варненски... винаги можеш да ги различиш. Във всеки друг окръг на Ейре обаче хората говорят чисто и разбираемо, повече от всяка друга държава.

Ирландците нямали акцент.... охох [smilie5]

Според мен имат и то доста силен. Особено тези в западните райони - олеле майко [smilie18] [smilie18]

Англичани съм слушал от района на Лондон и Саутхемптън. Те са ОК повечето. Тези от Ливърпул.. мани [smilie18]

Да не говорим за шотландците.

Оня ден дойде един шотландец на една среща. Първо говори нашият шеф, после даде думата на шотландеца. Е, този като отвори уста, никой не успя да се сдържи - всички се усмихнаха [smilie18] [smilie18]

Автор: hristo1954   

Snooper - съпруга на Мариана Хил е англичанин, мисля, че дава уроци.

ПРЕВОДАЧНИЦА НА МАРИАНА ХИЛ
телефон: 02 962 15 17

Успех!

Дата:   29-09-10 14:35

vga Ирландия е много красива страна трябва малко пейзажчета да пуснеш
Преди месец отказах оферта за работа в Ирландия- не щат да плащат много копеленцата[smilie5]

Автор: boink   
Дата:   29-09-10 14:44

имах един англичанин учител от манчестър, приятел такъв, пичага, типичен представител на етноса там, който като хвърлеше няколко ракии и казваше всеки път..." и хубаво, учил си в английска гимназия, браво, учил си английска филогия, мнооого добре. и какво? отиваш в някоя англоговоряща страна и всички ти говорят на английски? с какво мислиш да ги впечатлиш ако изобщо изскаш да ги впечатляваш? че знаеш 2-3000 думи от сат които и половината англоговорящи незнаят? наблегни, ми вика, на някой други свои интереси, те са важни, не дали ще говориш като кралицата или елтън джон, той и бездруго е гей и говори смешно, па макар и да е сър, you know what i mean (ръзбиръшлимъ).

естествено нямам за цел да те разубеждавам или каквото и да било друго, но все пак, акцента, специфичните изрази и други такива неща се научават само там в ежедневна комуникация, нестава с чужденец в страната ти. а пък да се научиш да говориш бибиси инглиш просто няма смисъл, ще звучиш pathetic.

както казва една негърка от корнуел по въпроса за двойното отрицание в англиисйкия език, you ain't gonna get no pussy no way. [smilie24]

Автор: Lalinda   
Дата:   29-09-10 14:46

Kakyv li e smisylyt bylgarin da govori angliiski kato anglichanin?

Bi li poiasnil?

Prosto mi e liubopitno.

I az kato perfectionniste, predi godini govoreh ruski kato rusnak i frenski kato francais, dokato edin den v Tbilisi se zapoznah s gruzinec, koito me popita kakyv e smisylyt gruzinec - ili pyk estonec, primerno - da govori ruski kato rusnak?

Osven ako... ne go gotviat za secret agent, no tazi tema po-dobre da ne ia podhvashtam, che i govoria srbohrvatski tam, kydeto triabva kato srbin, kato hrvat ili dori kato bosanec!
[ezik]

Ako imash nujda ot perfect french, da ti pisha?

Spytnikyt mi e francuzin i dosega ne se otkazva ot uslugite mi po redaktirane na textovete mu. Ama toi si e francuzin, kakto kazah - ne e bylgarin, koito da iska da mine za francuzin.
[smilie3]

Uspeh v tyrseneto.

Vprochem, vsichki, koito znaeha chujd ezik u nas kato chujdenci, zaminaha navyn.

Nali znaesh (secret agents).
[smilie24]

Дата:   29-09-10 14:49

boink
ти в коя английска си учил[smilie11]

Дата:   29-09-10 14:55

Лалинда, когато човек говори за езици, може първо да научи поне да пише на собствения си, ако иска мнението му да бъде прочетено [smilie5]

Боинк, аз... как да кажа, работя по другите си интереси, доста. И точно заради Фотографията съм учил английски, това ми отвори врати на много места и без езика досега щеше да се е наложило да сменя или жанра, или професията. Това, че искам да бъде по-добре - семейна традиция да речем.

И, нямам за цел да говоря като англичанин - но в Щатите работих в 5 щата, един от които Тексас... това нанася щети върху английския ти, които най-добре се избиват с Британски [smilie5]

Дата:   29-09-10 15:02

Имам един колега холандец, който има отчетлив британски акцент.

Питах го - откъде извади този акцент бре, да не би да си живял в Англия?

Той ми отвърна, че сам се е научил.

Учил човекът английски в Холандия, но по едно време отишъл да работи в Тексас за една година. След седмица-две с ужас почнал да осъзнава, че акцентът му почва да прилича на онази съкратена версия на английски, на която американците упорито, макар и необосновано, добавят "инглиш" след "америкън". Затова си намерил някакъв интернет самоучител, и с цената на много труд и тренировки, докарал акцентът си до истински Британски английски [smilie5]

Автор: PeterPAN   
Дата:   29-09-10 15:02

Намери си някоя Англичанка по добре[beer]

Автор: krist   
Дата:   29-09-10 15:06

като ходих в Единбург, на никой от местните не му разбирах нищо от езика когато си говореха в автобуса - дори и една думичка[smile]

ся гледам едни серии на BBC - Coast - снимано цялото крайбрежие на UK и Ирландия, водено от шотландец (има ги в колибката) - акцентът му е много забавен [smile]

Автор: ejel   
Дата:   29-09-10 18:51

... искам да мога да се изразявам толкова свободно, колкото и на родния си език... или поне почти толкова свободно.

Май летвата е доста високо. Еднакво свободно е почти непостижимо по принцип, а максимално близо веднъж седмично и с британски факир ще е трудно, но успех.[shtrak]

Автор: Mec   
Дата:   29-09-10 19:02

Абе я тука дя вмъкна един сериозен въпрос, като допълнителен към темата.
На френски имаме една програма казва се Cordial
http://www.synapse-fr.com/

Въпросът е дали някой познава програма със същата ефикасност но за английски ?

А за учителя по английски, наскоро попаднах на един сайт с някаква система за безплатно говорене с хора от най-различни страни, с цел научаване на езика им. Но не си го записах, щото не ми трябва да уча повече никакъв език. Имаше за английски и доста други езици. Някой ако се сеща за името му може да го напише да помогне на нашенци, на аванта да се учат. Те даскалите по англиски би трябвало всички да го знаят, но едва ли ще го кажат да си губят клиентите.

Иначе и аз не бих се мъчил да приличам нито на англичани, нито на французин.
От къв зор ?
Когато се опитва да ги имитира до съвършенство човек, само им показва че се има за по-долен от тях и се опитва неуспешно да ги догони.
Много трудна задачка е, ако не живееш в Англия за постоянно, да си самовнушиш че ти трябва всичко да можеш да го казваш ама баш като ония там.
Аз например съм "принуден" да живея на френски и сънувам на френски (даже и при разговори насън с българи които не го знаят езика) и когато слушам разни други хора на които майчиният им език не е френския, постоянно забелязвам че не се изразяват както белгийците около мене. Колкото и да се мъчат влиянието на тяхния език си личи постоянно.

----------------
п.п.
другата която я има за френски е http://www.druide.com/antidote.html но не ми върши същата работа.

Автор: Veronique   
Дата:   29-09-10 19:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.