Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Бачковски манастир
Автор: atrifonov   
Дата:   23-08-10 12:41

На скоро някой беше писал, че е цяло приключение да снимаш в манастира- Вярно е убедих се сам
Вчера бяхме на кръщене там. В манастира народ та народ. От това което бях прочел знаех, че много истимарски трябва да снимаш[smilie3] Качих се на втория етаж без да ме види охраната, извадих DSLR-a и бам 4-5 снимки. До тук добре обаче на слизане гледам 4-5 човека си щракат на воля със сапунерките пред очите на попове и охрана и никой нищо не им казва. Извадих пак Никонеца и тъкмо да снимам някакъв поп се развика с такъв тон все едно съм расъл в гората и подкани охраната да ме вразуми да прибера апарата. Направо побеснях и вдихнах скандал- значи за едни може, а за други не
Накрая си платих за снимане на кръщене и вече нямаше проблеми

Много алчни за пари тез "свети "хора[smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: Бачковски манастир
Автор: mujimasa   
Дата:   23-08-10 12:48

e,какво се учудваш,сякаш не знаеш.Аз лично видях с очите си как едно Ауди RS8 излезе от двора на една църква,карано от едно отче... [smilie18]

Дата:   23-08-10 12:50

А игуменът на Бачковски манастир карал S-класа

Дата:   23-08-10 12:51

Интересно ми е как със сапунерки може, а със DSLR-и не може

Автор: mujimasa   
Дата:   23-08-10 12:54

...защото не става само с ядене,а трябва и акъл! [smilie18]
В тях все още живеят представите,че малките апарати са зле технически и не могат да се направят "качествени" снимки,за разлика от "професионалния" апарат! [smilie5] [smilie18] [smilie5]

Автор: serjy   
Дата:   23-08-10 12:56

Миналата година имах нещастието да посетя Бачковския манастир. Долна работа. Тия дето го стопанисват трябва да ги прогонят от манастира и отлъчат от църквата. Единсвено и само пари искат на всяка крачка. Това е единственият критерии. Пред манастира, циганията пък, въобще не ми се коментира. Гнус просто [smilie23]

Автор: nsirakov   
Дата:   23-08-10 12:57

от няколко години имам бойкот над бачковския манастир... не стъпвам там дори пари да ми дават

Автор: apollo   
Дата:   23-08-10 12:59

Предпочитам манастирите да ги гледам отгоре... ще рече някой връъъ!

Не смятам да се нервирам с примитивни хора и глупости, когато съм решил да си прекарам приятно времето [smilie24]

Дата:   23-08-10 12:59

на човек от форума попчето от манастира беше избило хаслелблада от ръцете и го бе потрошил на земята... дали делото още се влачи

Автор: dizela   
Дата:   23-08-10 13:00

То пък да имаше нещо интересно за снимане в този манастир да се ядосва човек.

Автор: roza2   
Дата:   23-08-10 13:07

аз също имам лоши впечатления от отношението на хората, които живеят и работят в манастирите към посетителите
повече няма да се опитвам да влизам или да снимам наоколо

Публикацията е редактирана (23-08-10 13:08)

Автор: vladimir666   
Дата:   23-08-10 13:23

Свети хора са колкото аз съм свят. От доста време избягвам такива места. Като Аполо и аз ги снимам отгоре

Автор: asahi   
Дата:   23-08-10 13:39

И аз кат Сираков - бал сум го у манастиро.

Автор: ninikolov   
Дата:   23-08-10 13:43

Дал съм обет там да не стъпвам. Троянският манастир и той е същият. Поне беше до преди 2 години. Бог отдавна отсъства от тия места. Единствено в Черепишкия манастир срещнах истински свещенник (пак преди около две години беше). Чист, спретнат, сресан, смирен, отзивчив. Говори ясно, гледа те в очите. Разведе ни из целия манастир, дума не обели за пари. Снимах навсякъде(без светкавица, естествено) и пред очите на всички. Никой не дойде да се репчи. Минават хората, поздравяват те, усмихват ти се и те гледат в очите. Ония горе в Бачковския те гледат в ръцете като кучета, когато не говорят по телефоните де. [smilie23]

Автор: chukov   
Дата:   23-08-10 13:44

nsirakov написа:

> на човек от форума попчето от манастира беше избило хаслелблада
> от ръцете и го бе потрошил на земята... дали делото още се
> влачи

Става дума за Gecata

мисля, че делото приключи в полза на Георги

Автор: chukov   
Дата:   23-08-10 13:46

Мдааа
и аз се кефя как гледат на мен като на недомаслен япоснки турист като извадя новия сапунер, дето дори обектив няма

После привадих директно от апарата фотокопие на А4

перфектна картинка
може и по-голяма да се откопира
идеално става за печат до А4 и малко нагоре

Автор: asahi   
Дата:   23-08-10 13:46

Гецата, дай информация за делото.

Автор: Nushenceto   
Дата:   23-08-10 13:49

вярата в България е под всякаква критика...[smilie23]

Дата:   23-08-10 14:14

Вяра ли- това понятие го няма в речника на поповете.
Попът, който извърши кръщенето беше пиян като мотика. Не знам как не колабира, но явно има тренинг човека

Автор: ninikolov   
Дата:   23-08-10 14:17

Пак преди две и половина, три години отидох в Чипровския манастир. Като дете ходих на лагер там. Имам страшни спомени (в буквален и преносен смисъл). Пак беше страшно преживяване.
Манастирът празен. Жена ми с пола до петите и блуза без деколте, но с къс ръкав. Още не прекрачили прага на манастира като ми излезе оня ти ми поп, като се разфуча. Вика, тръшка се, плюнки хвърчат. Чудо! Ние се същисахме, дивака изчезна, както се появи и дойде една женица. Пусна ни в църквата все пак и вместо да ни остави, като почна да ни намила, как попа свят човек бил, той от нам къде си го пратили, нам кво си нам къде си правил, млади попчета обучавал, ние да сме го не притеснявали, той по цяла нощ с бесове се борел...
Стоиш като гръмнат и се чудиш в хилядолетен християнски манастир ли си или в оброчище на Ваал.

Батошевския манастир са го обърнали на Хоремаг (Хотел-Ресторант-Магазин). Соколския бива, Дряновския също, макар че е повече туристическа атракция, отколкото манастир. Вярно е че и ние не сме безгрешни и не знаем дори как да се държим в църква и най-вече в манастир, ама поповете са го ударили през просото. Като те вижда, че си див и непоръбен, па да дойда кротко да ти обясни кое как, то ще стане ясно каква порода си. Вместо това той тича с рогИте.

И всеки къса билетчета покрай тия манастири.

Ей затова вече манастирите ги гледам през дуварите.

Автор: Kanonir   
Дата:   23-08-10 15:38

Плащането за да се снима в манастир, църква и т.н. си има и добра страна - касовата бележка си е като "модел релииз" - никой не може гък да каже, че сте публикували или използвали снимка от мястото където сте си платили за правото да снимате [smilie5]

При мен поне сработи - пробваха се едни хора, но при вида на касовата бележка някак си загубиха интерес [smilie19]

Дата:   23-08-10 18:08

канонир в бачково няма подобна опция...

Автор: nki   
Дата:   23-08-10 19:47

Тази година на връщане от Баташкия регион минахме през Бачковсия манастир. Последно бях там преди 23 години с баба и дядо. Сега след почти четвърт век - с жената и детето. Едва ли скоро ще се върнем пак там.
Проблеми с фотоапара (скромно Пентаксче К100Д Супер)- да. Проблем с телефона на жената (Нокия N97) - да.
Но хайде... - пренебрегваме факта, че сто човека се снимаха на фона на кичозния фонтан със сапунерки без проблем.
Но друго ми извади очите - в манастира и църквата влизаха, и излизаха девойки, оскъдно облечени с цигарки в устата, и то без да им се направи забележка.
А за битака преди входа, конкуриращ "Илиянци" ? Десетките джипове, дето едва не бяха влезли в манастира?
Нема да съпнем повече там...

Публикацията е редактирана (23-08-10 19:50)

Автор: мара   
Дата:   23-08-10 20:08

язък за красивото място. щото ако се изгонят търговците от храма и се подмени личния състав на "отчеството" мое и да се получи нещо свежо[smilie21]

Автор: slivenski   
Дата:   23-08-10 20:29

И на поповете би завидяхте за манастирите? [smilie8] [smilie21] [smilie21]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.