Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Някой със Citroеn Xantia?
Автор: borovinka   
Дата:   27-05-10 10:19

Искам да купя някакво по-длъжко комби и Citroën Xantia ми се вижда ОК. Наясно съм със специфичните особености на хидро-пневматичното окачване, проблемите с електриката, както и със ситуацията около горните предни тампони при Xantia.
Питането ми е към тези, които имат опит с тази кола. Та, питам ви - това нещо става ли за чеп? [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Някой със Citroеn Xantia?
Автор: NeDDRaG   
Дата:   27-05-10 10:24

В старата ми фирма имаше цял фен клуб.

Автор: danvan16   
Дата:   27-05-10 10:25

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: lipostok   
Дата:   27-05-10 10:33

danvan16, kakvo im e na frenskite?

Автор: menthol   
Дата:   27-05-10 10:33

или С5 комби - клирънс до 250 мм ако не се лъжа

Автор: AndreyIst   
Дата:   27-05-10 10:35

Не слушай тези с немските коли - хора без всякакво чувство за естетика и финес. Немските стават само ако си военен или имаш погребално бюро.

Ксантият е перфектна кола. Карах я 5 години. Сега имам Рено Лагуна и следващите ми 116 коли ще бъдат френски. Изключене е само ако имаш много пари - тогава си вземи британска.
Кефа цена няма - няма такова возене, като при френските коли.

Автор: lipostok   
Дата:   27-05-10 10:38

Ще ми се да разбера защо е това предубеждение към френските коли, има ли някаква рационално основание.

Автор: jivkojj   
Дата:   27-05-10 10:38

Ай-ай, аз карах навремето лагуна. 5 годишна. Щото немах пари за нещо читаво. Егати нежната кола, що ремонти бяха по нея... Като се сетя и ми става смешно.

Автор: dinkoff   
Дата:   27-05-10 10:42

Щом ти трябва по-длъжко комби вероятно ще го товариш повечко. В такъв случай най-добрия компромис между лек и товарен автомобил според мен са комбитата на Мерцедес. Без значение от модела.

Автор: boni   
Дата:   27-05-10 10:43

Малко съм пристрастен, но ако искаш по- "длъжко" комби, което и да е здраво и надеждно и с предно предаване...и супер маневрено.

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/frfy0601.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2010-05/vrrh0189.JPG

http://www.autoevolution.com/images/gallery/medium/VOLVOV70R-medium-1581_4.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ulqn4286.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2010-05/icpk0691.JPG

http://www.autoevolution.com/images/gallery/medium/VOLVOV70R-medium-1581_5.jpg

Публикацията е редактирана (27-05-10 10:44)

Дата:   27-05-10 10:44

Питането ми е сериозно. Имам немалък шофьорски стаж и разбирам от коли. Досега не съм имал съвсем преки впечатления от Xantia и се обръщам към тези, които притежават такава кола.
Не желая да си купувам 15-годишен незавиващ сандък в лицето на Passat. Преди време имах такава кола. AUDI са по-добре, ама ако бяха мааааалко по-длъжки комбитата им, щяха да са ОК за мен.

Та, питането ми е за Xantia и е насочено към хората, които имат опит с този модел на Citroën.

Автор: navy   
Дата:   27-05-10 10:45

Xantia на по стари години винаги дава сериозни проблеми с електрониките и системите...

Трябва да е на малко километри и запазена, иначе ще береш ядове.
Иначе не са лоши, но не са за нашите пътища...

Автор: Todd   
Дата:   27-05-10 10:47

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/gapl2398.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2010-05/nkbu8865.JPG

XM е по-големият камион ...[smilie19]

Автор: kkkolelo   

И друго предимство на Ситроена - има режими на повдигане на хидравликата и го караш през пресечена местност като джип. Ако бях съобразил това може би щях да си купя Ситроен [smilie3]

Автор: cicomanco   

Единстжената френска кола която става за нещо е именно ситроен!
Ако не - Субару![smilie24]

Автор: HP   
Дата:   27-05-10 10:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: menthol   
Дата:   27-05-10 10:54

HP

Всеки си има вкусове за возията.
Минах през италианска, френска, корейска, японска и сега съм на немска. Возията и управлението й са най-добрите от досегашните ми коли, въпреки че е Golf.
..и не съм от Перник. [smilie8]

Дата:   27-05-10 10:55

МОМЧЕТА, ИСКАМ ДА СИ ПОГОВОРЯ С НЯКОГО СА КСАНТИЯ. НЕ МИ РАЗВОДНЯВАЙТЕ ТЕМАТА С РЕЛИГИОЗНИ ВОЙНИ, МОЛЯ ВИ!
НЕ ПИТАМ КАКВА КОЛА ДА СИ ВЗЕМА!

Автор: mike74   
Дата:   27-05-10 10:56

Абе супер е Ксантия, ама на 3 месеца ще я караш на майстор заради хидравликата [smilie2]
Постоянно има проблеми, с годините по тръбичките които минава маслото на хидравликата се натрупват боклуци, запушват се, пък като се запуши хидро-разпределителя купон, като примерно блокира на най-горно положение, да видиш как тресе и подскача [smilie5] Де що имаш камък в бъбреците, ще ги разбие със сигурност [smilie5]
Сфери се сменят или пълнят редовно [smilie5] Иначе верно че имат супер возия, но просто на старо, на много километри, се приготви за доста чести ремонти по хидравликата, които пък не са чак толкова скъпи (относително де)
Мога да ти препоръчам майстор [smilie5]

Дата:   27-05-10 11:01

Ей, пусни запитване в някой авто форум, тук само ще ти разводняват темата...

Нищо няма да научиш свясно!
Ще получиш стотици пристрастни мнения, които ще те объркат! Това пак казвам - е зоната [smilie5]

Пускай в някой авто форум - аз така правя.

Въпроси за сат тв - в сат форум.
За музика - в хай-фи форум.
За джипове - в офроуда.

И нещо много важно.
Истината е, че не френските коли са лоши, а нашите пътища!

Те НЕ стават много за тях[smilie7]
Нашето семейство е имало 3-4 френски, в момента имаме берлинго от магазина [smilie7]

Автор: 1vo   
Дата:   27-05-10 11:02

Ксантията е готина[smilie24]
От няколко години съм с такава и съм доволен, много е широка и е много удобна. Повече ме кефи от Фордовете и Опели, които имах преди това. Проблема с предните тампони е никакъв, купуваш два нови по 180 лв. и ги забравяш, животът им е около 10 години. С моята прекосих Румъния със сдупчените им пътища - ноу проблемо.

Хидро-окачването за лоши пътища за мен е +.

Има и един голям недостатък - много разглезва и на каквато и друга кола да се качиш все ще ти друса (важи за цялото семейство) [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   27-05-10 11:08

Вземи КИА или бус. Пак КИА.

Автор: bugys   
Дата:   27-05-10 11:08

До скоро карах Ксантия 2.0 бензин и единственият проблем който имах е, че не си намерих свестен майстор. Инвестирах към 7000 лева за ремонти (колата я купих за 3) и сега я продадох за 2. Иначе като изключим липсата на читав майстор и харча който за София ми беше 13-14л/100км (ама с климатик, фарове и музика) нямах други ядове. Някой ден като се опарича ще сменя Аудито пак със Ситроен... За сега предпочитам евтина подръжка [smilie24]

Дата:   27-05-10 11:09

Следващото нещо, за което съм длъжен да подсетя, е че мненията на различни хора НЕ са показателни. Всеки кара различни, всеки му се случват различни ситуации, има различни по произвоство резервни части!

Някой палачор с джип може да посещава по често сервиз в сравнение с някой с ренде...

Много ме кефят някои мнения от офроуд форума.
Там има една тема за сравнение на здравината между джип, паркетник и кола ха ха ха, дам, и такива безумни теми има!

Този цитат ме изкефи на макс:

Една добра илюстрация на положението е ж.п. прелезът на т.нар. бул. "Проф. Цв. Лазаров" до ВТУ "Т. Каблешков". Там почти постоянно има задръствания, защото шофьорите на леки коли (включително и тези с претенции за джип) лазят изнервящо бавно и внимателно заобикалят неравностите и дупките. Ако няма кой да ти се плете из краката, с джип от там се минава с газ ...

Автор: юнга   
Дата:   27-05-10 11:14

Ако е за работа, бих препоръчал дизелов Форд микробус.
Ксантията е здрава. Един здрав френски автомобили според германците.
Най -добре да запиташ във форума на Ситроен и въобще да видиш какво пише там.
Ако ще взимаш Ксантия, гледай да е колкото се може по -млада и читава. Поддържана и на малко километри.
Успех![smilie24]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.