Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Лятна планинска екипировка?
Автор: navy   
Дата:   25-07-11 17:02

[beer]
 Re: Лятна планинска екипировка?
Дата:   25-07-11 17:03

Не, че имаме лоши облекла и обувки, обаче не съм гледал отдавна какво ново и добро има и от къде може да се вземе.
Разминавайки се по баирите с различни хора забелязвам от нормални, градски маратонки и дрехи... до наистин хубави екипировки, леки и видимо здрави, предвидени да издържат на киснене в реки и дъжд и изтерзавани по острите речни камъни и храсталаци.

Въпроса ми е към планинарите, ако вече не са хукнали към рилските езера например, че времето се задава хубавко май...
Откъде например в района на Стара Загора, защото сега се намираме тук, човек може да се оборудва с нормална екипировка за нормални преходи без голямо натоварване.
Понеже сме с деца, а и не предвиждаме да бивакуваме на палатки.
Просто хубави обувки, дрехи, леки раници за малко багаж?
Автор: CanoniO   
Дата:   25-07-11 17:12

айфона кво каза по въпроса?[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Автор: ivodam   
Дата:   25-07-11 17:14

Маре хубаво, ако знаеш към порой пердаши в София... не вервам и горе да е по-различно...

[smilie7]
Дата:   25-07-11 17:17

Айфоня е екипиран, какви яки клипове прай в гората лелеееей... ха ха ха
Автор: djogata   
Дата:   25-07-11 17:18

Лятото е важно да имаш хубави обувки и добра защита от слънцето, другото, особено за такава измислена планина като около Стара Загора, не е критично.

Препоръчвам следното за децата:

- Хубави обувки (не знам колко са големи, ако са тинейджъри, би трябвало да можеш да намериш истински планинарски обувки за тях, ако ли не - просто някакви по-високи с добър грайфер).
- Шапка за да се пазят от слънцето
- Крем против изгаряне
- Много вода
- Някакви връхни дрехи ако се заоблачи

Като цяло за надморските височини, които са около Стара Загора, не виждам защо изобщо да се занимавате с някакви по-специални планинарски дрехи. Ако тръгнете към района на връх Ботев, към Витоша, Рила или Пирин, тогава - да.
Дата:   25-07-11 17:22

А, да - ако решите, че ще ходите някъде в дъжд, да знаете, че каквото и да правите, все си е в г..а - каквито и спИциЯлни дрехи да сложите, ако не се скриете някъде скоро ще сте вир вода, ако пък използвате другият вариант - дъждобрани, тогава дъждът няма да ви намокри, но и най-малкото физическо усилие ще ви изпоти така, че все едно сте стояли под дъжда [smilie18]

[beer] [beer] [beer]
Автор: ninikolov   
Дата:   25-07-11 17:24

BG Sport Outdoor

Автор: asahi   
Дата:   25-07-11 17:25

Вземете си разтегателни гръмоотводчета.
Автор: ники1   
Дата:   25-07-11 17:30

Автор: asahi
Дата: 25-07-11 17:25

Вземете си разтегателни гръмоотводчета.
[smilie18] [smilie18]

Китайска карбонова въдичка за 5 лв върши идеална работа [smilie18] [smilie18]
Дата:   25-07-11 17:31

Джога, ясни са ми тези неща, аз просто питах не какви неща са за планина, защото всяка година сме на планина, а откъде мога да си обновя старите вехтории, че взеха да сдават багажа [smilie7]

В района на Стара Загора обикновенно отсядаме, иначе маршрутите ни са до Българка, Узана, х. Рай, Беклемето... на връх Ботев децата няма да ги качвам още, особено каките, щерка ми и батовчедка и, че напоследък големи гевезета станали...

Николов, мерси [smilie24]
Автор: ники1   
Дата:   25-07-11 17:33

Ей така изглежда ударена въдица от мълния https://photo-forum.net/static/forum/2011-07/bxkz3183.JPG
http://www.kmbc.com/2009/0611/19728685_640X480.jpg
Дата:   25-07-11 17:41

От маршрутите, които си описал, не виждам нито един над 1500-1600м надморска височина.
Тоест, единственото, което можеш да очакваш през лятото, е жега, жега и пак жега (тъй като, както ти сам казваш, ходите при хубаво време).

Единствено на Беклемето може да ви подухне някой вятър, и затова може да потрябва някоя връхна дрешка.

99% от планинарската екипировка е направена така, че да ти държи сухо и топло. При твоите нужди тя може да ти служи най-вече за гъзария.

Всъщност сега се сещам за нещо, което може да е полезно в жегата - от 2-3 години насам аз през лятото ходя по баирите с тениски за бягане/фитнес/джогинг или както там ги наричат - те са тънки, не попиват, и потта се изпарява. Така че са по-комфортни от памучните.
Автор: boink   
Дата:   25-07-11 17:48

[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Автор: CanoniO   
Дата:   25-07-11 17:49

ники1, кво е тва ве? [smilie10]
Дата:   25-07-11 18:18

Джога, ти пак си знаеш своето [smilie7]

Аз знам какво да обличам и къде, просто попитах за спортни магазини и някои марки проверени стоки...
Както и да е, явно темата е излишна [smilie7]
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена