Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
...ще си купувам апартамент утре, а "моя" нотариус ме клати с "н'кви" 1000 лева. Рових в нета за калкулатор и аз излизам прав с моите сметки, но "онзи" напира за неговите.
Ако някой може да ми помогне нека да е СЕГААААААААААААААААААА
ХЕЕЕЕЕЕЕЛЛЛПППП
Ако нямаш адвокат, който да подготвя нотариалният акт и другите документи, проверките за тежести и т.н. нотариусът вероятно е включил и това в своя хонорар.
Всичко зависи от стойността на продажбата - тази която пишете в нотариалният акт.
Дори да е така сумата не трябва да е повече от 4% от стойността на сделката.
Преди 2 години имах вземане даване с нотариуси. Отивам със стария нотариален акт и на база на него трябва да се извърши продажба, като само се променят имената. Всичко друго си е същото. Нотариуската ми сметна по-голямасума. Аз веднага зацепих, че има нещо куцо, защото бях пресметнал всичко предварително и я попитах що така. Тя ми разправя, че трябвало секретарката да се мъчи да го набере на комп. Казах й че го имам на файл. Секретарката си даде мейла. Сканирах стария, пуснах едно OCR и замених имената, ЕГН-тата и номерата наличните карти и го засилих по мейла. Така спестих от набор на 3 страници за 150 лв.
Искам да бачкам набор при нотариус, ама нема...
Преди месец и нещо платих за една и съща услуга - презаверка на едно пълномощно и две декларации - при двама различни нотариуси, две различни суми - 18 лева и 48 лева... Шантава работа...
Какво значи презаверка на пълномощно?
Двете суми ги плати една след друга, при двама различни нотариуси, така ли? Или 18-те лева, евентуално, си ги плащал преди 1-ви юли, лани?
black_swans, презаверка значи да ти преснимат оригиналното пълномощно и декларациите и да си сложат печатите на копията. И двете суми платих декември миналата година. Мога да ти покажа, ако не вярваш...
"но носиш отговорност, ако нещата се издънят."
Не ако се издънят, а ако не е спазен законът. Щото могат да се издънят и ако е спазен законът, но нотариусът да е невинен.