Автор: Стефан
Дата: 05-02-10 17:39
Над 200 убийства на честта годишно... Ами ето, ЕС се назландисва да приеме Турция най-вече заради това че би станала най-голямата страна в ЕС и ще натежи доста в съюза, но ако е нужен повод да се отлагат преговорите за членство ето един чудесен такъв... Един вид ако искате ЕС освен всички други проблеми с правата на човека които имате да дооправяте, тези убийства трябва ако не да изчезнат, то да бъдат сведени до санитарния минимум от 2-3 годишно (щото то сигурно и в страни като Франция и Великобритания които се набълбукаха с мюсюлмански емигранти от бившите колонии не минава без поне толкова)
Не съм ги гледал, но до колкото знам в турските сапунки с които облъчват българските зрители, много на модерни и с европейски разбирания се правят. Което обаче явно е поза и пропаганда (най-вече за вътрешна употреба), щото дори в Истанбул със свещ да търсиш няма да видиш просто ей така на улицата или в заведение двойка мъж и жена (дори и женени, за гаджета абсурд), освен чуждестранните туристи и въобще чужденците. Като се разхождахме с жена ми, като видехме друга такава двойка като нас винаги ми правеше впечатлние, заслушвах се при разминаване с тях и винаги чувах английска, българска или някаква друга реч, но не и турска... В заведенията - само мъже. Жени може да видиш по улиците и по фериботите, но винаги сами и забързани да се приберат в къщи... Законодателство и други такива лесно се синхронизират, но манталитета на хората се променя трудно... не знам колко още десетилетия ще им трябват... като знам Ататюрк от коя година е почнал...
|
|