Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Котлен камък
Автор: rising   
Дата:   01-02-10 22:50

Някой компетентен да сподели върши ли работа следното устройствонапишете тук линкаhttp://www.zita-ruse.com/Calzit-Ultra-za-tsyalostna-zashtita-na-doma

Отговори на това съобщение
 Re: Котлен камък
Дата:   01-02-10 22:51

Не ме бива много с линковете

Автор: georgi969   
Дата:   01-02-10 22:51

http://www.zita-ruse.com/Calzit-Ultra-za-tsyalostna-zashtita-na-doma

Автор: asahi   
Дата:   01-02-10 22:52

Аз за тази цел ползвам колайдърче. Няма никакви грижи!

Автор: georgi969   
Дата:   01-02-10 22:57

Много е съмнително това нещо.
също като онова дето пести ток.Имаше тема в клуба.

Дата:   01-02-10 22:59

Търси андронов колайдер. Малко по-скъп е, ама е вечно! Швейцарска работа.[smilie7]

Дата:   01-02-10 22:59

Нещо много противоположни мнения из форумите ма ще пробвам че нещо ми писна с тия камъни

Дата:   01-02-10 23:02

Що не пробваш с учебниците по физика и химия за началното училище?

Дата:   01-02-10 23:02

андронов колайдер-[smilie5]

Дата:   01-02-10 23:03

Абе и ти си прав [beer]

Автор: jekopj   
Дата:   01-02-10 23:35

...Когато обяснят принципът на работа на това устройство,тогава ще давам мнение.В момента тази реклама ми прилича на шашма...[smilie25]

Автор: spacewalker   
Дата:   02-02-10 03:18

Не мисля че е удачно много,ако че не му знам принципа, но ми прилича на едни руски който под действието на магнит йонизират водата като подреждат йоните във водата и не позволява да се отлага котлен камък.

Използвал съм такова при монтаж на медицински стерилизационни апарати и определено действаха ,а там става дума за температури до 140 градуса + вакумни помпи, но не струваха 100 лв. Имаше няколко модела според това какъв дебит вода минава през тях.

Ще се опитам да ти намеря линк с точното наименование :)

Автор: cicomanco   
Дата:   02-02-10 09:08

[smilie18] [smilie18] [smilie18] ...и къде по-точно отиват калциевите нещица?

Автор: pmartinov   
Дата:   02-02-10 09:21

От една година имам монтиран този омекотител .

Сменях бойлер и по препоръка на техниците го сложих заедно с новия бойлер .Стария бойлер беше пълен с котлен комък .

Определено имам по-малко котлен камък от преди ,но не мога да кажа че е изчезнал напълно.На някой места под душа се натрупваше ,а сега там го няма.Редовно запушваше и смесителя на душа -сега това не се случва.По батерията на душа на топлата вода пак се отлага котлен камък,но видимо по-малко.

Водата която ползвам в къщи е много твърда защото се добива от дълбоководни сондажи от Марица.Ползвам я само за миене на съдове,пране,къпане и поливане.

Омекотитела има десет години гаранция и е сертифициран по ТUV -немския стандарт.

При мен определено имаше полза от слагането му тъй като видимо свали и налягането на водата с което имах проблеми особено през пролетта.

Това е най-евтиния омекотител който не ползва ток.

Представлява една своеобразна водна турбинка която променя структурата на калциевия карбонат като завихря водата с много голяма скорост.

Изделието е патентовано.

Препоръчвам го на потребители които имат проблем с твърдата вода .

Публикацията е редактирана (02-02-10 09:32)

Дата:   02-02-10 09:24

Каталог на продукта

Автор: НАСОО   
Дата:   02-02-10 09:32

не ставайте смешни[smilie18]

Автор: alsash   
Дата:   02-02-10 09:38

ползвам от година....има ефект....не слушай asahi...лъже....не ползва колайдер [ezik]

Дата:   02-02-10 09:42

Новият котлен камък е в новия ти бойлер. Ако имаш анодна защита ще намериш котления камък на активния електрод, който ще смениш след максимум 5 години (така прпоръчва производителя).

Не ти е свалил уреда налягането, а дебита. Ако си закачиш един манометър преди и след устройството ще разбереш.

TUV (Technischer Überwachungs-Verein) е организация, която сертифицира изделия за безопасност. Могат да ти сертифицират и една гайка, но дали тя ще има магически свойства не могат да ти гарантират.
Немският стандарт е DIN, е европейският - ISO.

Автор: Todd   
Дата:   02-02-10 09:46

Аз пък на село немам никакъв камик !!!

Оти водата е такава ...

Вода от планината !!!

[smilie19]

Дата:   02-02-10 09:49

Асахи ако нямаше ефект имах възможност да го върна .

Не го направих.

Дата:   02-02-10 09:52

Не го връщай. Не разклащай вярата си в инвестицията.
В индустрията борбата с котления камък я водят по други начини. Вероятно не знаят за немската муфа.

Автор: tofo   
Дата:   02-02-10 09:53

За тричетиресет кинта има регулатор за налягане. Бачка супер. И няма как с въртене да ти променя структурата на КК. Освен ... да му се завива свят и да ходи някъде да драйфа да го ... у карбонато![smilie8]

Автор: PolarBear   
Дата:   02-02-10 10:01

Не е коректно да давам мнение за уреда, след като няма информация за технологията на омекотяване, която той използва.

Но все пак да въведа яснота:

1. Не всяка инкрустация по вътрешните повърхности на тръби, арматури и уреди е котлен камък;
2. Котленият камък има карбонатен характер и вероятността да се образува е функция на съдържанието на калциеви и магнезиеви карбонати във водата и температурата;
3. Следователно, преди всичко нуждата от уреда зависи от качествата на питейната вода в конкретната мрежа.

За София специално водата е ултрамека. И оттам - много агресивна, но това е почти точно обратното на проблема, за който става дума.

[smile]

Дата:   02-02-10 10:03

Калзит - хидродинамично ултразвуково устройство за обработка на вода

Още информация.

Нямам никакво намерение да се впускам в спорове с хора които не са употребявали омекотитела.

Всеки има право на собствено мнение.

Публикацията е редактирана (02-02-10 10:07)

Дата:   02-02-10 10:07

"При преминаването на струя вода през устройството, в него единствено чрез силата на водата се образуват множество микроводопади. Тези завихрени водни потоци генерират колебания, които променят формата на кристализация на котления камък. Получава се друг тип кристал със същия химичен състав, но този нов кристал наречен Арагонит е с по-голям размер и гладка повърхност, непозволяваща слепването и образуването на наслоявания. Едрите кристали на Арагонита се отнасят от течението или остават като утайка на местата с ниска скорост на водния поток. По този начин се предотвратява натрупването на котлен камък без да се губят ценните за здравето калций и магнезий."

Трябва ли да изядеш цялото яйце за да разбереш, че е развалено?

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.