Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Скоро ще съм в Рим
Автор: venkoegis   
Дата:   31-01-10 16:47

Здравейте на всички.Отваря ми се парашута да отскоча скоро до Рим и се надявам да си пощракам на воля там.Молбата ми е ,ако някой е ходил там ,да сподели за местата,които си заслужава да се посетят,а ако има и снимков материал ще е супер.Поздрави.

Отговори на това съобщение
 Re: Скоро ще съм в Рим
Автор: mravunko   
Дата:   31-01-10 17:28

във всеки хотел има туристически карти. най-известните обекти са нарисувани на картата.
малко мои снимки:
http://gallery.zaynelov.com/v/rome-tourist/
http://gallery.zaynelov.com/v/rome-night/

Лично аз бих ти препоръчал за транспорт метрото. ние си купихме 3 day pass, който ти дава карта за градската мрежа за 3 дни + посещение на 2 туристически обекта. Има списък с обектите, ние предпочетохме Колизеума и Сан Анджело. И на двете места май минахме през някаква по-кратка опашка, защото не чакахме за билети.

Публикацията е редактирана (31-01-10 17:28)

Автор: logrus   
Дата:   31-01-10 17:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: spacewalker   
Дата:   31-01-10 18:01

Абсолютно подкрепям горното мнение с 2 ръце. Бях преди година и аз :) Колегата абсолютно точно ти е обяснил какво и как.
И да опитам от ястията, пасти , пици , всичко задължително :) Има мн хубави малки улички с ресторанчета , барове директно на улицата (сега едва ли щото е студено, аз бях лятото).
Ако си по оправен , някоя от картите са мн подробни с картинки и е лесно ориентирането като хванеш някоя известна забележителност.
Но да знаеш..1 ден няма да ти стигне ..поне 5 дни ако не е и повече за да може да се насладиш на всичко. [beer] [beer]

Автор: dtv   
Дата:   02-02-10 16:18

[smile] страхотно [smilie24]
хубави емоции и снимки ти пожелавам

има ли тук някой постоянно пребиваващ в Рим?
предполагам и в Италия въобще би ми свършило ориентировъчно работа, но в Рим ще ми е по-точно.да му задам един глупав битово-строителен-нетуристически въпрос:) за ориентиране в цени и рационалности, нетът не казва нищо

Автор: Todd   
Дата:   02-02-10 16:20

Да идеш в Рим и да видиш папата !!!

Иначе за кво ще ходиш [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: gradskia   
Дата:   02-02-10 18:47

Аз съм на 50км от Рим. Ако те устройва, питай.

Дата:   02-02-10 19:19

абе много неща могат да се свършат в Рим, но точно Тоде [smilie18] поръчали сме си и той да ни се яви:))
Рим без Ватикана и папата не е Рим [smile]
предполагам няма да ни откаже, опитът показва-трудно е, но не невъзможно да видиш папата, стига да не го товариш с капризи, пози и свръхизисквания :)

[smile] gradskia,
мерси, утре ще те питам, не ми е спешно, имам 5-6месеца за ориентиране и реакции

Автор: slivenski   
Дата:   02-02-10 19:23

Гледай какво снимат римляните, това снимай и ти... [beer] [beer] [smilie21] [smilie18]

Автор: Lalinda   
Дата:   03-02-10 00:40

Всичко, което искаш да знаеш за Рим и 100 от кадрите ми с римско жълто

Постарах се да има почти пълна анотация под всеки кадър, с по някой исторически анекдот.

Гледам, че никой не ти е препоръчал да видиш Термите на Каракала, а със сигурност това е мястото, което ще те зашемети най-много...

Не са ти препоръчали да се поразходиш и из Трастевере...

Впрочем, поразгледай.

Пътуването със сигурност ще надмине очакванията ти.

В Санта Мария Маджоре в Есквилин отиди в неделя сутринта и присъствай на месата. Може да случиш да видиш някой от кардиналите, пък и подът си заслужава разходката...

Качи се и към Вила Медичи и Санта Тринита деи Монти...

Да не пропуснеш и Пиаца Фарнезе и Кампо де Фиори, нито пък Кампо Марцио и Виа ди Рипета...

Нито пък Виа деи Коронари... Безумна е.

Щом ще си по това време, трябва да видиш и църквата на Св. Пракседа (Санта Прасседе) с мощите на Св. Валентин...

Снимането не е задължително... Радвай се на духа на Вечния град.
[smilie3]

Ето ти тук нещо от моя албум и моите анотации:
https://photo-forum.net/static/forum/2010-02/plnp9810.JPG

Кампо Марцио, Рим
10 март 2006 г.
Ti AMO... Troppo (Обичам те твърде много)

Пиаца дел Пополо, Обелиско Фламинио

Обелискът на Рамзес II, познат и под името Обелиско Фламинио, поставен през 1589 г. в центъра на Пиаца дел Пополо от Доменико Фонтана по молба на папа Сикст V, се издигал преди 3000 години в Хелиополис, откъдето бил докаран от Октавиан Август след покоряването на Египет за украса на Циркус Максимус. Въпреки усещането за хармония, което площадът днес излъчва, той бил дълго време арена на многобройни варварски действия, като публичните екзекуции през XVIII и XIX в., често в рамките на карнавала, при които продължавали да убиват осъдените, чак до 1826 г., с удар с чук, въпреки че към тази дата гилотината вече отдавна била въведена като средство за екзекуции... Конните надбягвания без ездачи, които тръгвали от площада и продължавали по Виа дел Корсо (древната Виа Фламиниа), били далеч не по-хуманни: за да бягат по-бързо, конете били тъпкани със стимуланти или обвързвани с въжета, натъпкани с гвоздеи, или влудявани с фойерверки...

Resurrection
Дата:   03-02-10 01:45

Още един обелиск.
E.U.R. Obelisco dedicato a Marconi.
https://photo-forum.net/static/forum/2010-02/uonj4693.JPG
http://photo-zona.net/images/user63433/album20720/preview/1265153888_iamj3175_RomaFotobyCIRO020.JPG

Това е Исус Христос, а обелискът е копието, с което е промушен.
Съжалявам. Както обикновено, снимката е от камиона.

Дата:   03-02-10 01:46

То като гледам, колегата май е заминал вече.[smile]

Автор: venkoegis   
Дата:   03-02-10 14:31

Благодаря на всички,които споделят.Уви все още не съм заминал и всяка информация ми е адски полезна.Може би ще мога да отскоча и за един ден до Флоренция,така,че вече събирам информация и за там.Интересуват ме и чисто практични въпроси свързани с цени на билети,транспорти,храна и т.н.т.,така,че можете да продължите да споделяте.Благодаря предварително.

Автор: exo99   
Дата:   03-02-10 15:24

Ето едно чисто практическо - цената на билет за метрото в Рим е 1 евро!

През октомври бях за 10 дни в Рим - просто няма такъв град !!!!

Прекрасно беше!

И аз бях пуснал подобна тема преди това във форума, мненията на колегите бяха много полезни.

През лятото ще ходя пак [smile]

Дата:   03-02-10 16:38

slivenski [smilie18] [smilie18] [smilie18]
и яж и пии каквото ядат и пият римляните :))

сетих се и аз за нея, доста неща бяха казани, да не повтаряме
темата на exo99

сега ме размисляте, ако трябва да обобщя Рим за малко време, в една улица ще е, мини по Via del Corso - много от духа има в нея и e като отправна линия, много от важното е наблизо [smile]

Публикацията е редактирана (04-02-10 13:07)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.