Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Стара Загора - обгазяване и протести ...
Автор: samara   
Дата:   18-01-10 19:59

... странно, ново начало на една стара тема [smilie8] ... близо две години затишие, щото точно толкова траеше забраната за употреба на полигона "Змеево" [smilie8] ... откакто взеха да гърмят, отново [smilie8] ... същите неща се повтарят, а съм близо до това и чувам когато гърмят, ами гърмят напоследък, факт [smilie21] ... Марица-Изток с всичките си централи е от 50 години тука и не е имало такива неща, факт [smilie8] ... а сега има и 85% сероочистка там [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Стара Загора - обгазяване и протести ...
Автор: Славов   
Дата:   18-01-10 20:01

Вземат ни за канарчета май .....
от колите и твърдото гориво било....

Ееййй, нагли, нагли, до безобразие .....

Дата:   18-01-10 20:10

... впрочем, вчера гледам репортажа по БТВ за за ВМЗ-Сопот, некакви там женици сглобяват ракети по дебели ватенки, значи няма отопление в цеха [smilie8] ... въртят ръчно, крайна обработка на детайлите, ужас [smilie10] ... 21-ви век сме все пак, лошо [smilie8] ... липсват готови ракети, компоненти, откраднати [smilie8]... и това всичкото трябва да се пробва преди да се продаде !!! [smilie21] ... къде ли, ами на полигон "Змеево" [smilie19]
П.П... това не е оръжейна промишленост, това е алчност, дебелооочие, корупция и глупост !!! [smilie23] ... региона е чувствителен прочее, освен големите обекти за грабене, дето всички знаем, 2/3-ти от населението работи в обвиняемата страна, факт [smilie8] , ... това ще покаже доколко са чисти [smilie8] ... новите упрвляващи [smilie21]

Публикацията е редактирана (18-01-10 20:13)

Автор: asahi   
Дата:   18-01-10 20:18

50 години от първия комин, не от последния.

Писах в ДИР-а, и на теб ще кажа. ТЕЦ-овете изхвърлят 20 тона сяра под формата на SO2, SO3 въпреки сероочистката. За да вкараш това количество сяра в полигона на Змеево под формата на боеприпаси ще е нужна всеки ден по една влакова композиция. Това няма как да остане незабелязано.
Отделно в СЗ жилищата на парно са намалели за сметка на твърдото гориво и отчасти газификацията. За автомобилите сам виждаш. Поводи за обгазяване много и все вътрешни за града. Циганите в Лозенец са най-сериозните замърсители според мои познати, живеещи под Окръжна болница.

Мен в Казанлък всяка вечер ме обгазява един комшия през 2 къщи с неговото локално парно. Не знам какво и как гори, но след 20 часа навън не се диша и така до полунощ. Ако духа вятър по се ядва.
И аз ли да викна против Змеево, ТЕЦ-ове и извънземни? И аз ли да мятам яйца по министри? Като ми писне ще го топна в РИОКОЗ, пък кавото стане.

Дата:   18-01-10 20:21

... да бяхте го закрили бе, тоя полигон, честните [smilie8]... ама не, че носи парички [smilie23] ... маргинали [smilie23] [ezik] [smilie5] ... играете си със здравето на цял град, мале това се наричало: национални интереси [smilie24] ... слава тебе господи, че търговците да възтържествуват [smilie24] [ezik] [smilie18] [beer]

Публикацията е редактирана (19-01-10 07:35)

Автор: fine   
Дата:   18-01-10 20:23

факт е, че деня преди обгазяването на полигона се гърмеше [smilie8]

Дата:   18-01-10 20:25

... гърменето аз го чувам от нас, факт [smilie8] ... ама сега не горели гориво, ама се гърми [smilie8] ... и има обгазяване [smilie23] [ezik] [smilie2]

Автор: Gruyu   
Дата:   18-01-10 21:07

аз също мисля, че трите ТЕЦ-а са основния замърсител на въздуха ви, не се самозаблуждавайте, най-лошото е, че много хора работят и хранят семействата си от Мариците и града е заложник на централите, заради поминъка, а и американците сега май строят 2 блока по 315МWt, така че Змейово ще го отнася, няма как.

Автор: exo99   
Дата:   18-01-10 21:20

Продавайте и се изселвайте в София.
Кремиковци няма да го бъде и ще е по-добре от СЗ. [smile]

Автор: fine   
Дата:   18-01-10 21:39

комина на ТЕЦ 2 е най-високото съоръжение в България, харесва ми да живея до забележителности [smilie5] , шегата на страна, не вярвам те да са замърсителите и то не само защото роднини правят серочистките [smilie5]

Публикацията е редактирана (18-01-10 21:39)

Дата:   18-01-10 21:44

Коминът на ТЕЦ 2 е същия като на медодобивния завод в Пирдоп и е строен от същата полска фирма. Пирдопският, обаче, е с по-голяма надморска височина.

Дата:   19-01-10 07:41

... да бе, така е [smilie24] ... тецовете бяха спрени за две години и затова нямаше обгазяване, верно е и това, че аз не съм копал въглища през това време [ezik] [smilie5]
... що ли откакто взеха да гърмят напоследък се появи пак [smilie8] , а и асахи, изобщо не се говори за сяра сега, а за азотен двуокис [smilie8]
... и прочее, комините на ТЕЦ 2 са два по 325м., а на ТЕЦ 3 един и вече се ползват само при разпалване [thankyou]

Автор: practiflex   
Дата:   19-01-10 10:53

Да добавя и аз - работя на 15 етаж на болницата в Стара Загора. Срещу мен са двата хълма на Лозенец и Полигона, хълма на Лозенец / това е ромския квартал в града, който се топли само на твърдо гориво/ никога не съм го виждал в пушек или каквото и да било, докато хълма към Змеево твърде често е покрит със сивкав "облак"...

Дата:   19-01-10 11:08

Верно, пораснаха още комини. Пирдопския стърчи най-отгоре.

Това откъм Змеево не е ли мъгла? И аз съм живял 6 години в СЗ, та съм виждал мъгли.

Дата:   19-01-10 11:16

Не е мъгла, защото се е случвало да пътувам до Казанлък в такъв ден и по пътя мъгла няма.

Автор: sirkhann   
Дата:   19-01-10 11:19

Asahi - ако м`глата ти сивее, направи този тест:

https://photo-forum.net/static/forum/2010-01/zojh4392.JPG
http://asahi.cult.bg/BW.jpg

Дата:   19-01-10 11:20

Не за друго, ми щото на Балкана като сдигне мъглата и ... няма по-бяло и пухкаво нещо [smilie5]

Дата:   19-01-10 11:20

Ако военните ви осигурят всяка сутрин една УАЗ-ка да ви кара на полигона + топла храна и транспорт наобратно вечерта дали ще се намерят хора да ходят на наблюдение в Змеево?
Само че без отсъствия, щото там такъв термин е неприложим.

Дата:   19-01-10 11:25

Асахи, аз не мога да бъда сигурен в нещо, което не съм го видял, но живея в Стара Загора от доста години и преди почти целия град се отопляше на нафта и твърдо гориво, и на ток естествено, ТЕЦ-овете работеха и такова нещо като обгазяване нямаше / или поне не се виждаше/.

Дата:   19-01-10 11:26

Green Peas да дойдат и да затворят СЗ [smilie5]

Дата:   19-01-10 11:29

Стара Загора винаги е миришела.
При източен вятър на екарисаж, примерно.
Зимата при температурните инверсии - на сяра прах.
Сега може да е повече, ама и хората станаха повече.
Не търси отправни точки в миналото - решението е днес. Имало е поредни седмици, в които полигонът не работи - никаква разллика.
Само дето МО е най-отзивчиво за проблемите на населението, щото не веднъж е правило пакости - пожари, утъпкана реколта и т.н.

Дата:   19-01-10 11:35

Долу МО! Долу КАНОН!

Автор: c20c22   
Дата:   19-01-10 11:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   19-01-10 12:17

Asahi - бил ли си в града, когато града е обгазен?
"Картинката" е много интересна, защото явно газовете са по-тежки от въздуха и се виждат ниско долу, очертавайки улиците и равните места в града и полята извън града/ да не кажете , че са от автомобилите/, затова се задържа дълго време, дори когато полигонът "не работи".

Дата:   19-01-10 12:28

Бил съм. Не е приятно.
Виждал съм и други такива обгазени градове отвисоко - Казанлък, София, Севлиево, Габрово, Мъглиж (да се ненадяваш).
В Сливен такова нещо няма как да се случи.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.